Да некаде крај на август веќе затвараа и рекоа 2 -3мес ќе реновирале. Баш пред некој ден свртев не знаеле кога ќе завршат
Здраво дали некој има видено сега скоро низ Скопје класични панталони од убав материјал и есенски бои, но со висок струк? Конкретно барам сличен модел како на сликата, пошироки кај колоквите кои нема да стојат залепено и тесно. И исто каде би можела да купам марама за преку рамена за на свечен фустан за на свадба од материјал посвечен?
Дали некој бил во Косово на шопинг во скоро време ( после корона ) , да ми препорача некои места каде можам да се изнапазарам , а да не ме кошта многу пари ? Треба да купувам облека за 5 луѓе , а тука би ме чинело премногу . Зборував со луѓе што биле и едни велат цените се исти како тука , други велат дека е многу поефтино од тука . На два памета сум сега ..
Jas denes bev na shoppıng vo Kosovo, pretezno pazaruvam Lentı Lettı Waıkıkı outletıte spored mene se dosta poeftını.. No ostanatoto realno cenıte ı onı gı pokacıja. Za mene ı decava bash se mı e od Kosovo. Sepak ıdı mnogu poubav ızbor ıma nego kaj nas
Каде да најдам вакво моделче или слично на ова? Не е битно дали долниот дел е сукња или шорц меѓутоа да е бела боја
Треба да обновам гардероба. Уназад неколку години немам земано ништо. За канцелариска работа ми треба панталона, кошула,џемперче. Што се носи сега што е ин? Не сум прошетала. Кај да барам? Значи најмало бројче хs ми треба.
Сега се носи се широко, иако е вратена малку модата и од крајот на 80тите, почетокот на 90тите. Панталони широки, со тесен струк или машки крој, џемпери можеш секакви, кошули пошироки. Важно е струкот да си го истакнеш и да има баланс во облеката. Ако носиш доле пошироко можеш горе потесно. Разгледај на пинтерест идеи, Инстаграм, на Јутуб има workwear outfit ideas видеа, како за пример и инспирација. Почни со неутрални бои кога ќе купуваш - сива, крем, црна, зошто најлесно се комбинираат меѓу себе, па после додавај си поинтересни парчиња ако сакаш. Избор има секаде. Јас претежно имам кежуал смарт стил и за на работа и најчесто пазарам во Зара, Манго, Масимо, најмногу ми одговараат. Но, реално можеш секаде да најдеш некое класично парче, само зависи од буџетот.
Фала ти Ќе разгледам идеи на пинтерест. Манго може да ме фати нешто 34ка,(имам неколку парчиња од таму) а зара се поголем калап и најмалото ми е големо.