1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде да си купам?... Па и на попуст плус

Дискусија во 'Мода и стил' започната од enca.69, 17 февруари 2010.

1. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Оксиморон овие Бугаркиве се едно дестина тезги со накит внатре, во средината на пазарот.
    Незнам како точно да ти објаснам, но прашај некој од тезгаџиите и ќе те упати во која насока да одиш.
    Јас би ти објаснила, но може само да те збунам, најдобро влези во пазарот и прашај на некоја од тезгите.

Мана на Првомајска е одма после семафорите кај цементара Усје кога се оди од Центар кон Драчево. Ги поминуваш семафорите и малку подоле од десна страна е, во мал објект како куќа или така нешто.

На Oxymoron му/ѝ се допаѓа ова.
  2. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Мана имаат 4 продавници.
    Исти цени, исти производи, со тоа што на првомајска имаат и магацин па на некој начин поголема можност за бројчиња.
    Првомајска, друга во Кисела Вода, во Ново Лисиче и од пред некој месец карши Универзална Сала.
    Абе на страната на мана ви ги има со мапа сите продавници ама кој да види (со исклучок на најновата во центар таа уште не е облежана).
    Еве ви ги мапите.
    http://www.facebook.com/MANAfashion?sk= ... 6621591099

А еве ви ја најновата во центар, пример вчера ги ставија сликите на интернет нели од новата колекција, одма ги имаше и во центар во Мана моделите. Баш си се подновив со две памучни летни блузи :) Има многу убави работи кои и ги нема на интернет. Не се осврнувајте на сликите на интернет, некои работи многу фино изгледаат на слика но не и во живо, некои обратно.
    Еве ви мапа на таа од центар.
    http://skopje.on.net.mk/?lat=41.9993971 ... 2365422033

3. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    400

Морам да те поправам дека таа кај универзална не е нивна продавница, само имаат асортиман дел кој им се поклопува... Чисто дека ги следам на фб и илјада пати ги имаат за таа продавница прашано и имаат кажано дека не е нивна таа... :)

4. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148
    Ваква иста и во кафеава варијанта купив пред неколку месеци од Бето во Ченто околу 150 ден.

На Lady97 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Мајка ми купуваше блуза од ова кај универзална пред некој ден и немаа бројче си се јавија на првомајска и ја испратија во оваа продавница блузата.
    Сум била и на првомајска и тука, потполно истите работи, иста колекција, не се поклопува дел, туку комплетно исто е.
    Мислам дека и мана пишува на продавницата, не сум 100% сигурно но следен пат баш ќе загледам.
    Кога бев на првомајска есента баш ги прашав дали имаат нова кај универзална сала и ми рекоа ДА, само тука на првомајска поголем избор имаат. Ги цитирам значи.
    Не знам зашто пишуваат на фб така кога лично друг муабет кажуваат.

6. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    ^^^Da, Mana pisuva i na samata prodavnica sproti univerzalna, so sivo logo, ama i jas imam procitano na nivnot profil deka toj dukan samo imal nivno ime, a ne e del od sindzirot prodavnici na Mana i navodno ke go smenele imeto vo idnina...
    Citajki Ve, ne mi se jasni dali e nivna ili ne e, ama kako i da e cim vikate deka na prvomajska e pogolem izborot, podobro tamu ke odam, samo uste da mi objasni nekoj poubavo kade e, bidejki ja gledav mapata i slabo prvomajska, slabo... :D

PS.Izvinete za latinicava, imam problem so fontot.

7. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    девојки каде во ск можам да најдам производи на viktoria secret :)

8. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Во трговскиот Соравиа (во ГТЦ)

9. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    благодарам sanjalica

10. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Ваква сукња?

11. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Бев во таа Мана кај Универзална пред недела дена и сега се вика Бебел. Баш ја прашав и продавачката ми рече дека имаат иста роба со Мана и дека станува збор за истите добавувачи, но дека имаат друга ФБ страна (која јас лично не можев да ја најдам никако). А гардеробата е потполно иста со таа во Ново Лисиче, за останатите не знам, не сум била.

12. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148
    Според девојкава, суќњата е од asos.com

13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Хахаха не не, блузата е од Манго, се продава на асос точно, а сукњава unknown. :)
    Сепак прашањето ми беше дали има слична негде во Скопје.
    Фала.

14. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    На ФБ страната им се вика: Bebel Fashion (Поранешна Мана - Универзална). ;)

На rossonerka и Artemission им се допаѓа ова.
  15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Девојки златен каиш сте виделе негде?
    Знам дека има, ама јас сум малце поспецифична со моиве барања, сакам да биде сјаен, значи онака златна металик боја, без никакви токи, тракатанци, нитни и сл. украси, туку нај прост, наједноставен, и не многу тенок ниту дебел, некои 3 сантиментри.
    Еве нешто вака, овој е факинг перфект ама па 60долари за каиш :^) , не давам.

Е вака одприлика треба да стои. Знам дека ова е уствари дизајнерско парче, но јас барам нешто приближно, зошто исто нема дека ќе најдам.[​IMG]

На SparkyAngel и rossonerka им се допаѓа ова.
  16. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    Девојки да не имате забележано некаде панталони или фармерки било што ,со повисок струк .. знаете оние што се носат сега

17. AlanisM

AlanisM Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    590
    доколку си во можност можеш да најдеш такво нешто во дукидасо во неготино.. овде во Гевгелија има продавница отворено од нив, а исто и во некои градови..

18. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    И други имаат проблем да ја најдат на фб,незнам зошто. Да не се мачите еве ја :)
    http://www.facebook.com/pages/Bebel-Fas ... 0306745152

19. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    светки вакви? :?:
    :*

Прикачени фајлови: