Оксиморон овие Бугаркиве се едно дестина тезги со накит внатре, во средината на пазарот. Незнам како точно да ти објаснам, но прашај некој од тезгаџиите и ќе те упати во која насока да одиш. Јас би ти објаснила, но може само да те збунам, најдобро влези во пазарот и прашај на некоја од тезгите. Мана на Првомајска е одма после семафорите кај цементара Усје кога се оди од Центар кон Драчево. Ги поминуваш семафорите и малку подоле од десна страна е, во мал објект како куќа или така нешто.
Мана имаат 4 продавници. Исти цени, исти производи, со тоа што на првомајска имаат и магацин па на некој начин поголема можност за бројчиња. Првомајска, друга во Кисела Вода, во Ново Лисиче и од пред некој месец карши Универзална Сала. Абе на страната на мана ви ги има со мапа сите продавници ама кој да види (со исклучок на најновата во центар таа уште не е облежана). Еве ви ги мапите. http://www.facebook.com/MANAfashion?sk= ... 6621591099 А еве ви ја најновата во центар, пример вчера ги ставија сликите на интернет нели од новата колекција, одма ги имаше и во центар во Мана моделите. Баш си се подновив со две памучни летни блузи Има многу убави работи кои и ги нема на интернет. Не се осврнувајте на сликите на интернет, некои работи многу фино изгледаат на слика но не и во живо, некои обратно. Еве ви мапа на таа од центар. http://skopje.on.net.mk/?lat=41.9993971 ... 2365422033
Морам да те поправам дека таа кај универзална не е нивна продавница, само имаат асортиман дел кој им се поклопува... Чисто дека ги следам на фб и илјада пати ги имаат за таа продавница прашано и имаат кажано дека не е нивна таа...
Мајка ми купуваше блуза од ова кај универзална пред некој ден и немаа бројче си се јавија на првомајска и ја испратија во оваа продавница блузата. Сум била и на првомајска и тука, потполно истите работи, иста колекција, не се поклопува дел, туку комплетно исто е. Мислам дека и мана пишува на продавницата, не сум 100% сигурно но следен пат баш ќе загледам. Кога бев на првомајска есента баш ги прашав дали имаат нова кај универзална сала и ми рекоа ДА, само тука на првомајска поголем избор имаат. Ги цитирам значи. Не знам зашто пишуваат на фб така кога лично друг муабет кажуваат.
^^^Da, Mana pisuva i na samata prodavnica sproti univerzalna, so sivo logo, ama i jas imam procitano na nivnot profil deka toj dukan samo imal nivno ime, a ne e del od sindzirot prodavnici na Mana i navodno ke go smenele imeto vo idnina... Citajki Ve, ne mi se jasni dali e nivna ili ne e, ama kako i da e cim vikate deka na prvomajska e pogolem izborot, podobro tamu ke odam, samo uste da mi objasni nekoj poubavo kade e, bidejki ja gledav mapata i slabo prvomajska, slabo... PS.Izvinete za latinicava, imam problem so fontot.
Бев во таа Мана кај Универзална пред недела дена и сега се вика Бебел. Баш ја прашав и продавачката ми рече дека имаат иста роба со Мана и дека станува збор за истите добавувачи, но дека имаат друга ФБ страна (која јас лично не можев да ја најдам никако). А гардеробата е потполно иста со таа во Ново Лисиче, за останатите не знам, не сум била.
Хахаха не не, блузата е од Манго, се продава на асос точно, а сукњава unknown. Сепак прашањето ми беше дали има слична негде во Скопје. Фала.
Девојки златен каиш сте виделе негде? Знам дека има, ама јас сум малце поспецифична со моиве барања, сакам да биде сјаен, значи онака златна металик боја, без никакви токи, тракатанци, нитни и сл. украси, туку нај прост, наједноставен, и не многу тенок ниту дебел, некои 3 сантиментри. Еве нешто вака, овој е факинг перфект ама па 60долари за каиш , не давам. Spoiler Е вака одприлика треба да стои. Знам дека ова е уствари дизајнерско парче, но јас барам нешто приближно, зошто исто нема дека ќе најдам.
Девојки да не имате забележано некаде панталони или фармерки било што ,со повисок струк .. знаете оние што се носат сега
доколку си во можност можеш да најдеш такво нешто во дукидасо во неготино.. овде во Гевгелија има продавница отворено од нив, а исто и во некои градови..
И други имаат проблем да ја најдат на фб,незнам зошто. Да не се мачите еве ја http://www.facebook.com/pages/Bebel-Fas ... 0306745152