Каде да си купам?... Па и на попуст плус

Дискусија во 'Мода и стил' започната од enca.69, 17 февруари 2010.

1. Mashnichka

Mashnichka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    26
    каде можам да купам рубикова коцка? барав низ подавниците за играчки ама не забележав ..

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Видов во Базаро. :)

3. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    На зелено пазарче за 40 денари - 60 денари - нагоре :)

4. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    И во Jumbo имам гледано,ама утепај ме сега не ми текнува точно кај стојат |(

5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Од прееска се врткам низ темиве, никако да се одлучам кај да прашам, па на крај се одлучив тука.
    Ако сум згрешила нека преместат али никако да ме бришат.

Е вака, значи замислив фустан, најдов шнајдерка, бев на консултации и све то.
    Шнајдеркава ми кажа да купам материјал некој си „тафта“ колку што го гледав по слики некако многу светликаво ми делува, а јас сакам обичен материјал без никакви светки и преливања.
    Е сега прашањето ми е дали има некој што купувал ваков материјал, и дали има обични, не светликави и која цена е на метар?

И уште нешто, каде може да најдам убав златен украсен патент?

6. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    Дали знаете каде се продаваат женски кошули, но да бидат со боди (целосни) ?

7. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Вчера видов во Теранова и веднаш се сетив на поракава :)
    Имаше маички со панда , беа на попуст 299 ден. имаше околу 5-6 останати :)
    Видов исто во Теранова , ама тие ги видов пред некои 2 недели , сега не разгледував толку, но бидејки имаше многу и во разни бои , провери можеби уште се таму, а ако нема таму види и во Рамстор во Калиопе таму често држат такви кошулки боди, и јас од нив си зимам :)

8. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Најубава,претпоставувам за долг фустан си купила материјал.Или како и да е.
    Материјал што убаво паѓа и не светка ќе најдеш на женски пазар.Појди во било каја и прашај да ти покажат од оние материјали што убаво паѓаат и што ги земаат за долги фустани :lol: Јас незнаев да објаснам и така им кажав.Мислам дека беше жоржет со ликра,ама да не те излажам.Имаш убави бои,а и не е скап 200 ден метро.
    Исто и патент ќе најдеш таму ;)

Mатеријалот ќе му дојде вака нешто

9. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Прашав во Апсолвентско фустанче, ама не добив одговор, па еве и тука да си ја пробам среќата :)

Деновиве ги разгледувам на нет колекциите, а наредната недела планирам да тркнам до Солун.
    Најпрво да кажам дека можеби мојот избор некому ќе му изгледа премногу обичен, ама тоа е, таква сум јас, не сакам да изгледам како матурантка, кога сум апсолвентка, мажена и со дете :)
    Имам во предвид две комбинации, од вас барам сугестии што е во ред, што не е, што треба да се смени, изфрли, додаде...

Првата комбинација... едноставна, "класична", во понеутрални бои кои ми се поблиски, најчесто ми се во секојдневните комбинации, па поголема е веројатноста после апсолвентската вечер повторно да се најдат на мене, во прв ред мислам на сандалите.
    Во врска со ташната...
    Дали ваква messenger handbag доаѓа во предвид наместо плик-ташна :?:
    Од накит би ставила некои големи обетки, прстен и евентуално алка.

Втората комбинација... мислам крајна спротивност на првата, јаки впечатливи тонови, актуелни за оваа сезона. За "главна" ја избрав темно сината, а како освежување - портокаловата и дречиво розевата (циклама).
    ташна... има една баш со овие бои, основата темно сина, а останатите две портокалова и дречливо розева во Авон кампања 7, не можам да најдам слика сега, ќе ставам дополнително

Вака со сликите малку личи на каша-попара.
    Не мора баш со тие модели, фала богу не значи дека се' од ова ќе најдам и во нивните бутици, мислам на комбинација.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Мене повеќе ми се допаѓа првата компинација :)

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.352
    Rainlover, ако сакаш подоцна сето тоа да го носиш како што си пишала, тогаш мислам првата, само да не те разочарам, моделиве се од Бершка ако не се лажам и не очекувај да ги најдеш сите и во продавница како што си ги видела на интернет :|

12. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Rainlover мене двете ми се допаѓаат и како што кажа се малку по обични од оние стандард апсолвентските, но мене ми изгледаат како одличен избор. Која и да ја носиш нема да згрешиш (ако успееш да најдеш нели) само забелешка за чантата, некако премногу ми е секојдневна, плик сметам би бил посоодветен избор.

И ако ме прашуваш мене, јас би се одлучила за втората :)

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Rain, уште и точно ако ги погодиш боите како што е во првата комбинација, таква зелена нијанса и онаква, јас ја викам лајно боја :lol: ќе добиеш од мене десетка за замислата!
    Не е ништо посебно можеби комбинацијата, но преубава е, и кондурите се одлични.
    И да да таква ташна! Батали плик, преку глава веќе од плик ташни. Кој што прави, само плик |( Башка што ќе ја искористиш.

Ако планираш да идеш до Солун, трк до Зара и до Стради, знам дека у последниве колекции имаат вакви ствари, мислам дека ќе најдеш лесно.
    А онаа кафеава нијанса се носи така да без гајле, сигурна карта ти е тоа.

Иако, да признаам, тегет хаљина со циклама или онаква корално розева боја на штикла е одлична варијанта исто.
    Корално розеви штикли, ептен елегантни и едноставни но убави има во Зара, ама се затворени, да не се поти ногата во нив не знам.
    Провери можеби ќе имаат. 15 евра коштаа јас кога ги гледав, ако не се лажам.

14. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099
    Вакво нешто кај нас?

Сите салонки што ги видов до сега се со пониска платформа, јас сакам повисока..

На eleni23 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kasandra123

Kasandra123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    22
    Значи .. се разочарав! Насекаде барам кремаста (лакована) плик ташна! Ве молам кажете ми каде имаа! :( Освен во Боди Лајн , тој ми е премногу голем ..

16. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.099

Види во "Зебра", една другарка си купи од таму многу убава за 1000 ден.

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Kasandra123,во ГТЦ, доле продавницата Дијана (има марами,бижутерија) и има многу убави плико ташни.Ама цените им се над 600/700

На Kasandra123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    rainlover, првата комбинација е повеќе од одлична, баш затоа што не е стандард апсолвентско-свадбарско издание. Таков отвор на фустан горе плаче за гердан, краток значи, не ланче долго, и крупни камчиња да се на него, или не мора па камчиња, сеедно. Браво за идејата, пример како треба да се изгледа. Единствено имаш големо не за ташната, ама ич не е за апсолвентска прослава. Се` друго е најнај, да си се облечеш баш така!

19. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    Фимо видов во каталог од маркет Хубо :)

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    Вакви ташни? :?:

Прикачени фајлови:

На eleni23, Doozy и soncicko им се допаѓа ова.