Во New Yorker во секое време имаш кожени панталони/хеланки. Има целосно кожни (црни и бордо видов), а има и искомбинирани некои делови кожни, а некои платнени. Не знам каква точно бараш, ама оваа би требало да ти заврши работа. http://mk.kolektiva.net/skopje/vezhba-t ... 1-2-3.html Ако си спремна да дадеш повеќе пари, најубаво види си во Мона. Од 4-6000 се движат цените за ташните, сеа и некое мало попустче има, ама барем ќе ја носиш 10 години и ништо нема да и биде Овој моделов што мислам дека е најсличен со тие ти што си ги постнала го има мајка ми, ама не знам дали го има уште во продавниците пошо од пред некое време и е купена. Еве ти слични од колекција есен/зима 2012/2013, ама најубаво да појдеш да видиш таму, затоа што многу од моделите не им се ставени на интернет. Spoiler
^ ОД страниве на интернет што порачуваат ја има цената им е различна се движи од 850-1300 ако не се лажам .
Ако ти е Влае блиску, кај зградите продавничките што се - има една на Б се вика, моментално ич не ми текнува името како и беше. Има убави памучни црни рамбовки, јас од тука постојано земам, по 180 денари се.
Знае некој дали може во аптека да се купат шприцеви и онакви лекарски ракавици? Мислам,без рецепти и разни глупости За други ствари И колку се?
Може,нормално. Хируршките ракавици се по 5/10 денари највеќе, зависно од каде ги земаш. За шприцевите не сум сигурна, ама и тие не се скапи.
Има во Базаро, цената мислам беше околу 500ден или нешто малку повеќе, не сум сигурна. Во секоја аптека...во Зегин латекс ракавиците се 2ден, а шприцевите се мислам 10ден.
На бит пазар, карши пазарот, одма до амбулантата (најточно кај мостот над улиците) има едно дуќанче и еден куп вакви садови. Не знам колку се, ама не се повеќе од 500 ден големиве.
Знае некој дали се почнати сезонските попусти во тера нова? и ако не се кога почнуваат,цените моментални ?
Почнати се уште пред Н.Г. од пред некој ден е до -70% попуст. Цените се ок, џемпери-туники од 400-500 па нагоре, пантолони 500 па нагоре, јакни зависи колку дебели мислам имаше од 1300 па нагоре... само безвезе што најмногу им се останати мали броеви.. XS, S... се наоѓаат убави работи
Да не ја знае некој цената на ваквите во Аванти? Бидејќи видов имаа на излог црни и плави, но дека касно поминав, затворено беше.
Сакам да прашам каде да купам иако тоа не се финални производи сметам дека темава е соодветна Во ШТИП и СКОПЈЕ каде има продавници или на кои пазарчиња каде може да најдам материјали/штофови (за капути, фустанчиња...)? На женски пазар во Скопје знам дека има многу материјали, ама досега немам најдено подебели како за капути.