Каде да си купам?... Па и на попуст плус

Дискусија во 'Мода и стил' започната од enca.69, 17 февруари 2010.

1. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Не ми е прашањево за облека, туку за козметика. :D Имам видено по парфимериите во последно време крем кој не е пудра, но е (ваљда) нешто слично, дали изедначува тен, покрива, не покрива не знам точно, затоа и ми е прашањево. ББ крем мислам дека прочитав дека се вика, имам видено од Гарние која е со нормална цена и на Лореал која е 600 и кусур, па не ми се фрлаат пари за пробување само. Има ли некој што користел, да ми каже што е точно функцијата и која е добра, која не е? :)

2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Ми требаат скроз обични џемперчиња во разни бои, за секој ден. Имате ли негде видено низ град ко овие на сликиве? Немам време да се расшетувам...

Прикачени фајлови:

• dzemper1.jpg
      dzemper1.jpg
      Големина на фајлот:
      18,8 KB
      Прегледи:
      342
    • dzemper2.jpg
      dzemper2.jpg
      Големина на фајлот:
      20,4 KB
      Прегледи:
      342
    • dzemper3.jpg
      dzemper3.jpg
      Големина на фајлот:
      19,4 KB
      Прегледи:
      342
  3. Serena13

Serena13 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    5
    Имаш во Рамстир во Фјори 299 денари јас си купив ама кремасто супер се поз :D ;)

На Hipica, Anouk, girl1985 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Некој негде да не видел војничка женска кошула и таква иста марама? :^)

5. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    5.149
    Каде може да се најдат вакви кукли (или како и да се викаат) и која цена се отприлика?

Прикачени фајлови:

• images (1).jpg
      images (1).jpg
      Големина на фајлот:
      6,2 KB
      Прегледи:
      267
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.482
    Јас го користам на Гарние, сега е на акција во Карфур 250 денари со подарок сјајче за уста Мејбилајн. Не прикрива многу но во комбинација со добар коректор, во моментов го користам на АртДеко, е совршен. Покрива недостатоци од типот на црвенила и по подолго користење дури и ја негува кожата. Јас сум презадоволна, погодена ми е и за во лето и за во зима, многу си ја сакам дека ми го прави лицето преубаво, а не користам пудра, не личи како да имаш тон пудра на лицето.

На Hipica и goddess.Of.chaos им се допаѓа ова.
  7. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    има уште вакви во њујоркер или на некое друго место? мислам на сукњичката

Прикачени фајлови:

8. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Ако си од Скопје појди до најблискиот Анхоч заедно со стариот адаптер. :hai:

9. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    lice/podloga-za-sminka-t1257/170.html#p1479056

Еве мала дискусија за ББ кремата во Подлога за шминка, а ако погледнеш неколку страни наназад или ја разгледаш темата за Пудра, и таму имаат прашувано за ББ крема.

ББ кремата е всушност тониран крем за лице, па не треба да нанесуваш крем пред неговото нанесување, а поради тоа што е тониран (обоен), сличи на течна пудра. Сепак, поразреден е и не е толку покривен како течните пудри, но е супер за дневна варијанта, лесно се размачкува и природно изгледа.

Јас ја имам ББ кремата на Garnier и воопшто не сум задоволна. Ја имам онаа обичната (таа што е потенка е со мат ефект, ама јас кога ја купив уште не се продаваше оваа со мат ефект кај нас) и прво, премногу е темна, а зедов нијанса medium, а второ, премногу е мрсна, така да не е дури ни за комбинирана кожа. Како што кажав, таа со мат ефект е подобра за мрсна/комбинирана кожа, но ја немам, така да не гарантирам ништо. Мислам дека вреди да се купи и поскапа ББ крема затоа што се работи за повеќе производи во еден, па ако имаш добра ББ крема не ти треба крем, подлога за шминка, пудра и слично (како реклама звучам, секако дека ќе ти треба крема за пред спиење или пудра кога сакаш поголема покривност, ама наводно демек :D).

Има во New Yorker, по 350-400 денари. Подебели има во Calliope, 700 денари.

Денес бев во New Yorker и суќничкава ја немаше.

На MIA-SK и goddess.Of.chaos им се допаѓа ова.
  10. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    908
    Допаѓања:
    562
    Има некаде низ градов кошулчиња и џемперчиња со вакви на ракавите ко на сакото на сликата (не знам како да ги објаснам). :?:

Прикачени фајлови:

• zara.jpg
      zara.jpg
      Големина на фајлот:
      31,4 KB
      Прегледи:
      534
  11. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Самуан?

12. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Знае ли некој дали по Ск има кравати на закопување или на ластик? Значи да не се класичните на врзување.

13. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    Девојки да не знае некој кондураџија што прави чизми по порачка да му однесам модел и такви да ми направи?

14. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    116
    Значи вакви џемперчиња има и во Евроазија,таму има добар попуст скоро на се..вакви има во сите бои,само малку прошарај по тоа закачалките...цени смешни по 300 денари мање више се сите...
    П.С. Една девојка(незнам каде беше поставено прашањето :tmi: ),праша за прозирни кошули,во Евроазија има во сите бои,на десно од гардеробата, на закачалките едно десетина чекори...ама објаснив се надевам сфати.. :lol:

На MIA-SK му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    116
    Прво извинете за двата поста еден по друг,незнам како да цитирам два поста у еден :$
    Вакви „кукли„ (незнам ни ја како се викаат),можеш да најдеш на страната пазар3,продаваат од затворени дукани.Е сега дали се вака повисоки или оние кратките стварно незнам... ;)

На Shery му/ѝ се допаѓа ова.
  16. PinkPanterka

PinkPanterka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    155
    Феминки каде има убави квалитетни и интересни капутчиња во бои само да не биде црно класично и панталони со висок струк низ градов? :?:

17. Valenteen

Valenteen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    65
    За квалитетни не знам колку се, ама во Џордан во гтц имаше капутчиња по 1100 денари беа сите, баш ми е криво мојот што си го земав од една локална продавница 2000 сеа истиот беше 1100 :^)
    За ова ти зборам бидејќи бев пред 2-3 дена, не би требало да се потрошени..
    Панталони не сум видела негде некои што ми оставиле голем впечаток со висок струк, за фармерки со висок струк има избор во Бершка во Сити Мол :)

На PinkPanterka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Salvatora

Salvatora Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Каде во Скопје можам да најдам латекс матeријал? :)

19. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Дали знаете каде можам да купам ваков пиштол :lol: за лепење на материјали ? Знаете во Прилеп некоја продавница ? Предлози идеи? :?:

20. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Јас го купив од пазар во Скопје, така да побарај и во Прилеп има сигурно. Цената беше околу 150 денари за пиштолчето, а 20 денари е парчето силикон.