Каде да си купам?... Па и на попуст плус

Discussion in 'Мода и стил' started by enca.69, Feb 17, 2010.

1. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Не ми е прашањево за облека, туку за козметика. :D Имам видено по парфимериите во последно време крем кој не е пудра, но е (ваљда) нешто слично, дали изедначува тен, покрива, не покрива не знам точно, затоа и ми е прашањево. ББ крем мислам дека прочитав дека се вика, имам видено од Гарние која е со нормална цена и на Лореал која е 600 и кусур, па не ми се фрлаат пари за пробување само. Има ли некој што користел, да ми каже што е точно функцијата и која е добра, која не е? :)

2. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Ми требаат скроз обични џемперчиња во разни бои, за секој ден. Имате ли негде видено низ град ко овие на сликиве? Немам време да се расшетувам...

Attached Files:

3. Serena13

Serena13 Активен член

Имаш во Рамстир во Фјори 299 денари јас си купив ама кремасто супер се поз :D ;)

Hipica, Anouk, girl1985 and 1 other person like this.
  4. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Некој негде да не видел војничка женска кошула и таква иста марама? :^)

5. Shery

Shery Популарен член

Каде може да се најдат вакви кукли (или како и да се викаат) и која цена се отприлика?

Attached Files:

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Јас го користам на Гарние, сега е на акција во Карфур 250 денари со подарок сјајче за уста Мејбилајн. Не прикрива многу но во комбинација со добар коректор, во моментов го користам на АртДеко, е совршен. Покрива недостатоци од типот на црвенила и по подолго користење дури и ја негува кожата. Јас сум презадоволна, погодена ми е и за во лето и за во зима, многу си ја сакам дека ми го прави лицето преубаво, а не користам пудра, не личи како да имаш тон пудра на лицето.

Hipica and goddess.Of.chaos like this.
  7. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

има уште вакви во њујоркер или на некое друго место? мислам на сукњичката

Attached Files:

8. girl1985

girl1985 Популарен член

Ако си од Скопје појди до најблискиот Анхоч заедно со стариот адаптер. :hai:

9. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

lice/podloga-za-sminka-t1257/170.html#p1479056

Еве мала дискусија за ББ кремата во Подлога за шминка, а ако погледнеш неколку страни наназад или ја разгледаш темата за Пудра, и таму имаат прашувано за ББ крема.

ББ кремата е всушност тониран крем за лице, па не треба да нанесуваш крем пред неговото нанесување, а поради тоа што е тониран (обоен), сличи на течна пудра. Сепак, поразреден е и не е толку покривен како течните пудри, но е супер за дневна варијанта, лесно се размачкува и природно изгледа.

Јас ја имам ББ кремата на Garnier и воопшто не сум задоволна. Ја имам онаа обичната (таа што е потенка е со мат ефект, ама јас кога ја купив уште не се продаваше оваа со мат ефект кај нас) и прво, премногу е темна, а зедов нијанса medium, а второ, премногу е мрсна, така да не е дури ни за комбинирана кожа. Како што кажав, таа со мат ефект е подобра за мрсна/комбинирана кожа, но ја немам, така да не гарантирам ништо. Мислам дека вреди да се купи и поскапа ББ крема затоа што се работи за повеќе производи во еден, па ако имаш добра ББ крема не ти треба крем, подлога за шминка, пудра и слично (како реклама звучам, секако дека ќе ти треба крема за пред спиење или пудра кога сакаш поголема покривност, ама наводно демек :D).

Има во New Yorker, по 350-400 денари. Подебели има во Calliope, 700 денари.

Денес бев во New Yorker и суќничкава ја немаше.

MIA-SK and goddess.Of.chaos like this.
  10. MIA-SK

MIA-SK Популарен член

Има некаде низ градов кошулчиња и џемперчиња со вакви на ракавите ко на сакото на сликата (не знам како да ги објаснам). :?:

Attached Files:

• zara.jpg
      zara.jpg
      File size:
      31.4 KB
      Views:
      534
  11. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Самуан?

12. bumbi

bumbi Популарен член

Знае ли некој дали по Ск има кравати на закопување или на ластик? Значи да не се класичните на врзување.

13. At.ena

At.ena Истакнат член

Девојки да не знае некој кондураџија што прави чизми по порачка да му однесам модел и такви да ми направи?

14. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Значи вакви џемперчиња има и во Евроазија,таму има добар попуст скоро на се..вакви има во сите бои,само малку прошарај по тоа закачалките...цени смешни по 300 денари мање више се сите...
    П.С. Една девојка(незнам каде беше поставено прашањето :tmi: ),праша за прозирни кошули,во Евроазија има во сите бои,на десно од гардеробата, на закачалките едно десетина чекори...ама објаснив се надевам сфати.. :lol:

MIA-SK likes this.
  15. AwesomeGirl

AwesomeGirl Истакнат член

Прво извинете за двата поста еден по друг,незнам како да цитирам два поста у еден :$
    Вакви „кукли„ (незнам ни ја како се викаат),можеш да најдеш на страната пазар3,продаваат од затворени дукани.Е сега дали се вака повисоки или оние кратките стварно незнам... ;)

Shery likes this.
  16. PinkPanterka

PinkPanterka Истакнат член

Феминки каде има убави квалитетни и интересни капутчиња во бои само да не биде црно класично и панталони со висок струк низ градов? :?:

17. Valenteen

Valenteen Истакнат член

За квалитетни не знам колку се, ама во Џордан во гтц имаше капутчиња по 1100 денари беа сите, баш ми е криво мојот што си го земав од една локална продавница 2000 сеа истиот беше 1100 :^)
    За ова ти зборам бидејќи бев пред 2-3 дена, не би требало да се потрошени..
    Панталони не сум видела негде некои што ми оставиле голем впечаток со висок струк, за фармерки со висок струк има избор во Бершка во Сити Мол :)

PinkPanterka likes this.
  18. Salvatora

Salvatora Активен член

Каде во Скопје можам да најдам латекс матeријал? :)

19. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Дали знаете каде можам да купам ваков пиштол :lol: за лепење на материјали ? Знаете во Прилеп некоја продавница ? Предлози идеи? :?:

20. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Јас го купив од пазар во Скопје, така да побарај и во Прилеп има сигурно. Цената беше околу 150 денари за пиштолчето, а 20 денари е парчето силикон.