Во Биана ги земав 2500, има и кожни и кожа со некој помек материјал во комбинација 2200 https://www.facebook.com/pages/Troter-Cevli/1375622506013557?sk=photos_stream има и тука, ама колку се квалитетни не знам.
И јас сакам да си купам, само не знам каде има некоја поефтинка... да оздравам па ќе се пуштам во потрага.
Не верувам дека ќе најдеш во обична продавница вакво нешто Казните за вакви симболи се баш симболични.
Казнуваат за свастика ? Има неколу подтипови на свастика , од ранохристијанска , паганска , па до нацистичка ... кој не ме верува слободно нека прогугла на базилики ја има како декорација
Офтопик Многу добро те разбирам што сакаш да кажеш ама денеска прво нешто на што помислуваме кога ќе се спомне свастиката е Хитлер и така ќе остане уште многу долго време. Сем тоа, сликата која девојката ја има пастано е всушност знамето на германската нацистичка партија така да многу е јасно на која свастика конкретно се мисли. Инаку, не ми се верува дека кај нас казнуваат ако држиш роба на која има таков симбол.
И мене тоа чудно ми падна зошто би казнувале , си има денеск нео-нацизам па не сум чула дека некој е казнет за тоа . Белези од војна тоа е за жал , инаку свастиката е симбол на преродба не е ништо страшно
Девојки бе каде да најдам корсет не многу скап? Знае ли некој? Има ли на бит пазар такви работи? Не мора како долна облека, може и како за искачање ама еднобоен да е. Фала ви и итно ми еее
Јас зборев конкретно за тој знак што беше прикажан на сликата. Малолетници што ги фатија имитирајќи го знакот на Хитлер со исправена рака, добија забрана за посета на Израел, и плус некоја санкција од школото, а да беа полнолетни сигурно ќе имаше и некоја друга казна. Сега можеби за некој тоа не е нешто многу, ама сепак вакви симболи повикуваат на верска, расна, национална омраза.
има во моделино многу се убави исти скроз се вакви.јас си зедов бордо.има и црни и кафени.не се многу скапи. 1390 се или 1290.