@Peco ne razmisluvaj na toa voopsto,koga nejmalku ocekuvas se slucva vervajme,ama koga ke se sluci prilikata gledaj da ne ja propustis i poturni gi malku rabotite ke si osetis sam,jas veruvam vo sudbina neznam mozi sum vo greska no ne sakam da pravam raboti primer vestacki forsirani samo za da bidam so nekoj,zatoa ne se zamaraj mnogu...
Пецоооо си најде ли некоја партнерка. Мислам оти кога ќе најде некоја, темата ќе треба да се затвори свечено.
Kako toa da bidi zatvorena temata i zosto?i da ima najdeno nekoja covekot i da nema vas izvestaj da ne treba da vi dostavi slucajno deka otvoril tema na femina?psss gluposti... I temata kako sto gledam ne go nosi imeto na Peco,temata e opsta i mozi i drugi da si pisuvat ako imat poteskoti da najdat partnerka i da pobarat soveti kako nego tuka vo ovaa tema... @Peco inaku se nadevam deka si dobar i pocesto deka se druzis pozdrav...
Пецо царе..со среќа брату...да ја најдеш најубавата и најдобрата партенрка за тебе..ти посакувам се најдобро..
Peco е жив и здрав, се дружи овде на форумов со прекрасни виртуелни пријатели и си ја чека својата шанса
Здраво, Имам 20 години, студент сум и живеам во Скопје. Во последниве месеци ме мачи еден проблем поради кои неможам некои ноки да заспијам мислејки. И да навистина барем во мојата глава е сериозно. Цел живот сум немал девојка, буквално никогаш, додека сите мои другари и дури деца од основно се во врски а јас не. Ми се плаче. Не ни искочувам често затоа што моите ,,другари'' си имаат и други другари од страна па така да еднаш во месецот дали ке искочам и тоа што по 100 пати ке ги прашам и речам за искачање. Од факултет исто така немам со кои затоа што не ми се погодија ни најмалку. Немам никој на кој би можел да се отворам. Се правам дека сум срекен но во мене се крие голема тага. Сакам да запознаам нови луге и да имам моменти кои ке ги памтам. Но искрајно таа надеж ја губам. Љубоморен сум кога гледам како сите други има дечко, девојка, другари а јас немам никој кој би ме сфатил сериозно. Сите некако ме третираат како да сум нешто помалку. Ве молам некои што е на моја возраст нека ми пише. Фала ви и ако може некој да ми даде совет што да правам...
Респект за искреноста.. во слична ситуација сум.. само мојот проблем е што јас не сакам да запознаам нови луѓе, не сакам да дружам.. саможив.. за никаде.. совет од некој друг, не за мене, за тебе.. со среќа
Are you me?? И јас до лани бев иста ситуација , до 20 години без да бидам со девојка мегутоа малце почнав да се средуам, прочитав некои книги за самоподобрување , и благодарение на неколку девојки похрабри од мене кои го направија првиот чекот конечно и ја да излапам нешо али за врска тешко. Барем еден другар натерај да испаднете, да се појавите само на некоја забава, никогаш незнаеш која може да те засвиѓа. И кога ќе отидете таму не да дремиш ко некој мисир, ќе се опуштиш, уживаш во атмосферата и најбитно е да шириш позитивна енергија . Никој нејќе да дое некој намуртен да им го расипе расположението . ДМ за прашања нз шо друго да пишам
Што е твое ќе си дојде.Јас секогаш вака викам.Нема потреба од некое специјално ,,барање”.Они нека ве најдат вас.
Не мора да излегуваш за да најдеш некоја. Можеш и на факултет, можеш на интернет, можеш секаде. Зборувај со девојчиња, пишувај им на нет... Не се затворај во себе, и не се чувствувај инфериорно... не се поарни од тебе. Исто какаат како и ти.
Мораш да тргнеш од себе првин. Проблемот е во тоа како ти се доживуваш самиот себе. Ако другарите твои имаат девојка, не значи дека се поспособни и подобри од тебе, па да се потценуваш себеси и да се чувствуваш даун. Колку една особа е добра или способна не ја прави бројот на партнерите. Мој совет ти е да се опуштиш и да не форсираш. Баш кога највеќе форсираш нешто, тогаш нејќе и нејќе. Пушти спонтано да се одвиваат работите. Во меѓувреме излегувај со позитивна мисла, дружи се, не се потценувај, пиши на некое девојче, па макар и да наидеш на одбивање, тоа е нормална ствар и не треба да го гледаш како нешто трагично. Сите сме имале одбивања, па еве не живи и здрави, тоа е составен дел. Едноставно биди тоа што си и ќе видиш како и за тебе ќе се најде некоја по твоја мера. Поздрав