Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде е ќерка ми? (Kizim nerede?) [Канал 5]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Barbica, 25 октомври 2011.

1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Во затворот Зафер ја замоли Мине да се грижи за ќерките и за Седеф (баш ме потсетија сега), затоа мислам дека Мине ќе се грижи за малите.

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Инаку мора да додадам дека нема благе везе со Donde esta Elisa...од возраста на кдинапираната до крајот. А да не зборам за квалитетот на глумата....Каде е ќерка ми е сосема друга приказна и е и те како подобра.

Оваа серија и Кога лисјата паѓаат ми се незаменливи.

И да

Couldn't have said it better myself.

Taка е, тука беше и разнишаниот брак на Зафер и на неговите сестри, на проблемите на братучедите на Зејнеп... не беше само киднапирањето.

Секој плати за своите грешки, само штета што на децата им се врати...не зборам само за Зејнеп туку и за Хазал.

На BlackNight, angelce1 и JuLleE им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.556
    Допаѓања:
    251.854
    Не ја гледав епизодата, цел ден ја чекам репризата, ама нема, Султанот го пуштија.
    Да не знае некој кога е репризата?

4. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    688
    Каде е ќерка ми оди вечерва (понеделник) во 22 часот.

5. gogotea

gogotea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    13
    само не го фатив делот кога беше минатото на седеф.може некој да ми го објасни.фала :)

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.556
    Допаѓања:
    251.854
    Јас пак од претходните епизоди испуштив зошто Нихат и Џем ја киднапираа Зејнап. Знам дека заради одмазда, ама поконкретно зошто?

7. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Интересна серија.Нa крајот правдата победи.Инаку киднаперот можеше да не ја измачува Зејнеп кога се работи за одмазда на Зафер туку бидејќи веќе и бил дечко да и каже дека се на друго место некаде а останатите ќе знаат дека е киднапирана.На крајот му кажа на Нитхат да не ја повредува а тој предходно ја врзуваше и како ли се однесуваше со неа.Можел,нели затоа предходно се запознале.И на крајот и кажа се на Зејнеп а знаеше дека ќе го искаже.Вака знаејќи дека е кидапер може ако не друго лицето и името да го каже на полицијата откако ќе ја ослободат.

8. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    Баш немаше смисла последната епизода од „Каде е ќерка ми“ да ја даваат во исто време со ракометот!!! Ја пратев серијата, сакав да го видам крајот, ама терминот баш ми личи како за терање инат!

Инаку серијата многу ми се допадна и поарно што така во една епизода ги разрешија работите, отколку да не влечкаа. Само можеше барем една од микро-приказните да има среќен крај, барем инспекторот да го споеја со колешката или Суна да ја оставеа жива. Мислам дека ќе успееше да ја преброди ситуацијата. Вака многу жал ми падна за девојчињата!

9. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Џем: Татко му бил човек што цел живот се мачел и печалел за едно мало фирмиче. Зафер тогаш бил во подем, му понудил соработка и му ветувал дека ќе престанат маките дека ќе му се прошири бизнисот и дека конечно и неговото семејство ќе поужива малку. Овој му поверувал на добрите намери.

Зафер успеал да го натера да се пријави на некој тендер и да вложи се' што има, ветувајќи му дека тоа е инвестиција која ќе му го подобри животот. Но, Зафер тогаш бил на патот на она збогатување кое го гледавме у серијата (пошо порано бил копук нели додека не се запознал со мафијашот) и една од тактиките за богатење му била крадење на мали фирми од почетници и луѓе неискусни во тој свет.

Зафер направил се' за да го добие тендерот, а татко му на Џем изгубил буквално се' што печалел, ко шо вика Џем „печаленото со години и со голема мака се стопи како снег“. Татко му многу се разочарал и вечерта кога дошол дома ја запалил куќата со се' живо таму. Само киднаперот успеал да преживее и да се спаси. Тој го обвинува Зафер затоа што останал без семејство.

Нихат: Всушност поентава на Нихат цело време е што го мрази Зафер пошо сака да има се' што има тој. Но и него Зафер го има зафркнато на почеток. Се даде една сцена во која тој го молеше да му позајми пари од фирмата оти должел некому (нели со сумљиви луѓе се бафташе овој) и Зафер му рече дека братство и другарство на една страна а работа на друга. И на Нихат му паднало криво затоа што кога почнале со фирмата, тој вложил се' што имал, а сега не може да смета на еден заем. И затоа сакаше да му врати за тоа, за еден ден тој да стане она што Зафер е сега и да му ја гледа пропаста...што и не му успеа затоа што на крајот Зафер сфати дека фирмата и парите не му се поголем приоритет во животот од семејството, нешто што Нихат не може да го знае пошто секад е сам.

Седеф (сестра на Зафер) порано забременила од некој кој веројатно ја оставил и затоа им кажа дека не знае од кого. Зафер многу се налутил и на еден начин со Ипек ја киднапираа, ја држеа во една соба незз каде. Веќе доцна било за абортирање на детето и никој не се нафаќал да ја оперира. Во тој период и Суна била бремена со првото дете. Суна има тешко породување, едвај преживува и го губи бебето.

Додека сеуште е во болница, Зафер добива повик од Ипек, му кажува дека ја породиле Седеф и' го зеле бебето (Зејнеп) и ја излажале дека се родило мртво, на бабицата Ипек и' дала пари за да молчи а Зејнеп ја носат кај Суна пошо не сакаа да и' кажат дека бебето умрело и оттогаш Суна мисли дека Зејнеп и' е ќерка. Седеф е сигурна дека бебето е живо и се депримира. Зафер ја праќа во лудница и таму и' даваат терапија (намерно) со која благата депресија прераснува во тешка болест од која и' требаат години да се опорави (по наредба на Зафер, како главен донатор на средства за болницата).

По неколку години, Седеф ќе се излечи и лекарите и' викаат дека може да си замине дека Зафер и' купил куќа покрај море и и' отворил сметка во банка за нејзини потреби, ама шо ќе и' е сето тоа на неа...Седеф одбива и 18 години се' на се' поминува во болницата по нејзина желба, затоа што веќе почнала да верува дека бебето и' yмрело и мисли дека нема цел да продолжи понатаму.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  10. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    1.227
    Не успеав да видам што стана на крајот со Хазал.Некој да знае? :^)

11. Danilela

Danilela Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    1.808
    Хазал ја покажаа на крај како разговара со психолог, мислам не покажаа што зборуваат туку само онака сцени даваа. Значи се лекува веројатно. А Ипек, Бахадир и Емре пред врата чекаа. Нели...тие се семејство :D

На aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    А сега кој ќе биде сопственик на фирмата? :lol:

13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Обично се дели меѓу семејството во такви случаи...делот од Зафер би требало меѓу децата да се дели ама мали се...шознам... :lol: све бива

На Look му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BI-44

BI-44 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    1.062
    Допаѓања:
    688
    зејнеп./ :)

На Look му/ѝ се допаѓа ова.
  15. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Криво ми е само што Суна ја убија. Се намачи жената цел филм. Не беше фер. А другите си завршија како што си заслужиле.

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Moре триста фирми би дала да не го доживеам она Зејнеп шо го доживеа...ко шо ja вика мм од раѓање киднапирана :lol: :lol: :lol:

17. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Дајте ми линк за онлајн гледање на серијата со превод некој, мајка ми сака да ја гледа последната епизода не ја гледала..

18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Последната со превод тешко...на natabanu.com ја имаш како Izgubljeni и ја има првата половина од серијата со српски превод (првите 14 епизоди од вкупно 26).

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ја гледав, добра серија беше интересна, нешто видов пак ја емитуваат напладне околу 12 вторникот баш приметив од првите епизоди. Жал ми е што Зејнеп и покрај се што претрпе на крајот остана сама...

20. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    барем си се најдоа со мајка и`. Јас плачев на тој дел на крај :шмрц: