Ќе си седиме дома. Доста ми е од давање пари по глупости, а и нема веќе како не сум славела, па најпривлечно ми е дома со божиќни филмови, руска салата, кифлички и мојата елка
Некако ми се изживеани дискотеките, кафичите и рестораните, па годинава планирам да ја пречекам на планина. Запален оган, природна елка, а надвор многу снег - најдобра комбинација
Јас оваа Нова Година ќе си ја славам до кај март некаде, ако не и април, бидејќи со парите за дочекот решив да си купам облека. По исплатливо ми беше да останам дома една вечер и да се депримирам зошто никој не ме сака и сум сама за новата година, да плачам на Бриџит Џоунс и да копнеам по пијаните дечки во некоја рандом кафана додека непрестано ја пополнувам мојата емоционална празнина со новогодишните кифлички, салата и скара , а другите вечери да си бидам дотерана и да си ја дочекам за далеку помал буџет Не сериозно, можеби ќе бидам сама, можеби не, искрено не ми е ни гајле покрај толку учење за претстојната празнична сезона на факултет, ама ќе бидам конечно, после толку обиди, чекања, лелекања, спремања - дома!!! Преизживеана ми е, ќе паузирам неколку години додека не почне повторно да ме фаќа еуфоријата и лудилото, вака не бива.
Кај другарка со сокласнички. Само музиката да е погодена и ќе биде :up: . А и да не биде, пак ќе биде добро. Утре впечатоци.