Ако знаете за некое место во Скопје каде ќе има хип хоп музика за нова година пишете.Затоа што навистина не ми се оди по кафани исто како на свадба да сум.Веќе е касно ама може ќе се најде нешто
Дома или негде во друг град во друга држава на плоштад. Нема веќе еуфорија како што имаше порано. 2 месеци порано сме се договарале за Нова Година. Едвај сме чекале да дојде. Најлуд и најзабавен ден ми бил. А сега од Нова Година ни Н нема. Дошло-прошло. Не е тоа-тоа што беше Нова Година. Низ цела Европа слават на плоштад гледајќи го огнометот. Така сакам и јас да го славам. Кафана строго не, кафич строго не.... Последниот пат кога бев во Мома (сегашно Диско Синема мислам дека е, кај Млечен) си поминав најкатастрофално.
Одбив да одам во кафич или кафана. Очекувам трет договор евентуално куќа/стан. Ако не испадне ни тоа, ќе си останам дома со мама и тато ќе си јадам печено пиле, ќе слушаме музика и ќе играме, ќе си зборуваме интересни работи и ќе си легнеме во причично нормално време. П,С, Дочек на Новата година ќе го дочекаме сите, За да биде уауааауу не мора да се прават уауааауу работи
Изнајмен простор.Сите кои ги сакам и ми се најблиски ќе бидат до мене,пиење, добра музика и ништоо повеќе не ми треба.
Нова година па и не е нешто многу посебна како и секој обичен ден за кого како, јас повеке си го сакам бадник тогаш си се собирате фамилијарно сите.Така да оваа година решив дома да си седам со моите најмили,според мене од домашна атмосвера нема поубаво и знам дека ке си поминам убаво.
Во домашна атмосфера со љубовчето.Вечеричка,музиче,некоја прскалица и добро филмче.. Убав почеток ќе биде.. Камо да падни снегче па да ја надополни зимскава моја идила
Во паб. Немам посебни очекувања, оти стално ко ќе имам испаѓа тотална утка. Само ми е мило што ќе бидам и со дечкото и со другарките заедно. Тоа е плусот ова година. (или ќе биде минус ќе видиме )
Мене најважно ми е да сум со моите драги луѓе, а каде тоа ќе се слави, никогаш не ми било битно. Така еднаш, организирана и испланирана Нова година, наместо на журка, завршивме на некоја клупа у маало, па пак си поминавме супер. А традиција некоја ни е ретро забава - за тоа знам со сигурност дека нема да се испушти доколку ја има.
Со кого се' ќе славиме - не знам, ама знам дека ќе биде со друштво, собрани кај некого во стан и ќе ни биде интересно, како и секогаш. Па кога ќе ти се приспие или ќе ти се смачи - ќе си прилегнеш, излезеш на тераса или ќе си отидеш дома, зашто сите во близина живееме. Битно ќе го сликам оваа година огнометот. Лани не успеав, сега морам. Не гледам зошто да се слави во кафана, кафич или слично место и да се принудувам да поминам за никаде, а да фукнам невидена пара. Тоа ми е префорсирано некако.
Дома. Вчера се испланирав во секунда. Го отпакував новото новогодишно ќебе, подарок од тетка ми. Премеко, совршено, големо, црвено сиво со снегулки. И реков, еј за Нова година, ова ќе го постелиме во кревет во дневна, пуштаме филм, земаме храна, палиме сијаличните, свеќите миризливи и дремеме! Огномоетот се гледа преку прозорец, ќе знаеме кога да си честитаме