Белград,ќе ни се фатат некои 4 дена. Новата Година одамна ми нема смисла,впрочем ми е најнапнат период во годината. На никој не му се прави нешто а никој не сака да седи дома сам. Последниве неколку години ги имам поминато во домашна атмосфера со другарки па оваа година решивме да излеземе од државава.Во кафани и дискотеки одамна не сум била да славам тоа им го оставам на помладите а и некако со цениве за една вечер ми е нон сенс. Ако ме прашувате за мене совршена Нова Година би ми била во домашна атмосфера со дечкото (кој го немам ) под ќебе со маратон новогодишни филмови и многу кифли и руска салата,ама ке си почекам за тоа.
Годинава или ќе биде во домашна атмосфера со друштво, или ќе фатиме патот за на планина Кога е во прашање славењето - сум славела и по кафичи и кафани, и со женско и со мешано друштво и со дечко, и на планина во баш идилична снежна атмосфера, и на плоштад кога надвор било лудница од луѓе, огномети и петарди. Сум била и дотерана тип топ, а и по xxl џемпер, хеланки и топлинки Зборот ми беше, се' си има свое и се' може да биде интересно во одредени години.
Дочекот на Нова година никогаш не ми претставувал некој помпезен момент за прослава и од тие причини не сум размислувала каде ќе бидам кога стрелките ќе се склопат. Одговорот сам по себе се наметнува што значи дека домот ми е најудобното и најопуштеното место во кое можам да го реализирам сценариото. Оваа година улогите се проширени, елката и скромниот декор се дел од ентериерот, но во друг амбиент. Јас и тој во новата дома со друштво од мал број желби.
Оваа година ќе си ја дочекам со моите дома. Стари се, не се знае уште колку Нови години ќе бидат тука, па сакам празниците да ги минувам со нив, да им помагам, да им ги разубавувам деновите и да не се чувствуваат осамено и напуштено.
Убав помин до сите каде и да одите, знам дека ќе се опијаните ама не мора вака https://www.facebook.com/miCCCP/videos/vb.304274939674672/533997009976169/?type=2&theater
Будва, едвај чекам. Турата е ефтина има прошетка до Дубровник, Острог ..... убаво за прошетка, убава тура за ефтини пари
Домашна атмосфера... каде на друго место со мали деца...Екипата ќе брои неколку парови со дечките наши (ниту едно не постаро од 24 месеци- детска градинка-јасли ) Осеќам дека едвај ќе дочекаме полноќ и секој по дома! Инаку сме славеле и по кафеани, и по кафичи, и во домашна атмосфера... и било убаво и било досадно... и се поминало... Зборот ми е, сЕ во свое време... а сега е времето на Нова година со бебуши во рака!
Дома со моите како и секогаш.. Спојлер: .. Од коа сум родена секоја год дома со моите сум ја чекала и ставрно веќе ми е смачено(17 ипол год имам)..Строги родители имам и никогаш коа сакав сод ругарки да ја чекам не ме пуштиле дури иза оваа год ми велат:ајде уште оваа год со нас...И ајде јас како и секогаш проблемид а не правам си останав дома a и дечко ми исто со неговите дома (место заедно да си ја чекаме )..И просто се чудам некоја тука коа ќе се лигави ќе тажи затоа што само оваа год ќе ја чека со нејзините:Оваа година дома ќе ја чекам само јас под депресија сум блаблабла(а всушност нејзе секоја ноќ и е нг,згорана тоа има 13/4 год)..а јас што да речам стварно ми е смачено!Иако ќе станам уште малку полнолетна сеуште немам никакви права,основни права,никогаш не сум направила ни нешто за моите да се сомневаат па до толку да се строги спрема мене..ама ете такви се нема што да правам неможам д а им се спротиставувам родители ми се..Се надевам наредната год 18 ќе имам па можеби ќе имам еднаш и јас право да ја чекам со дечко ми и со друштво