1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде купувате гардероба во Охрид?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од milinna, 25 јули 2012.

1. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27
    Пробав да пребарам,мислам дека не најдов ваква тема. Јас не знам стварно вие чупиња кај купвате алишта во Охрид! Се е партали, од Авангард, до Ричи, во Паренцо одамна нема ништо, во она новото Бершка шо е се поднајдува по нешто и жими то е! Ники не ни го вбројвам, таму се партали,ама за пет илјади денари. Чевли нема. Нееемммаааа. Во Антилопа стојат од пред десет години топуците и патиките високи, а во Перла олкав дуќан нема број ми вика. Само 40 останато е. А од овие? - Нема, не. А од овие? од нив 35 само. |( Во Авангард пред некој сат : Ај дајте ми некое фустанче по секојдневно,со примерна должина и за на работа да можам да го носам,оти топло е. Од седум шо ги пробав,едно беше стварно многу убо, и немаше бројче! А рамбовка со сукњичка да искомбинираш нешто? -.-

2. IiVvIii

IiVvIii Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    7
    каде купувате гардероба во охрид?

Стварно во охрид нема избор :( а и цените се претерано набиени и се само партали како што кажа ретко да најдеш нешто стварно убаво.

3. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27

ценетите look не ги спомнав :tmi: таму уште за закачалка висат скинати

4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.642

Кога одам на одмор во Охрид, најчесто купувам од Азаро.
    Ми се допаѓа изборот на гардероба, а кога имаат попуст, имаат навистина голем попуст. Минатата година имаше од 10 до 80% попуст. Секогаш си наоѓам бројчиња, и бои и модели што одговараат на градбата на моето тело. Имам неколку фустанчиња за на базен или плажа, и неколку блузички, еден пар римјанки црни и неколку шешири и обични капчиња. Обично одиме во Август месец на попустите.

Покрај Азаро, купувам и од други бутици, но не им знам име, за жал. Прилично сум задоволна од материјалот, но некаде претеруваат со цените.

Кога сум тука да прашам, лани знам дека имаше една тезга и се продаваа ланченца со знакот на peace. Си купив едно, но сакам алка сега и обетки, па дали има секоја година и дали го има годинава ?
    :)

5. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27

треба да има, барем за тезги има ако не друго :lol:

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.886
    Допаѓања:
    4.891

Во АЗАРО.Има убави работи,а и кога се попустите се и доста ефтинки.А иначе за ланчето и ужнците со знакот на peace имаш на тезгите наспроти пристаниште што ти се,одма покрај кејот.Чекај убо да објаснам одма до таа куќарката што беше,кај што можеше да се пишува,што сакаш.
    Одма таа тезгата до неа што е имаш :)

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  7. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011

Секогаш сум сакала да шетам по бутиците во Охрид. Цените навистина се повисоки отколку на др место и до сега се немам мн подновено од таму. Имам купено 2-3 маички, фустанче, шешир и сандалки.
    Од Azzaro и La Garage

8. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235

Скејт шоп, Extreme Intimo, Џексон, Авангард, Паренцо, Bershka. :)

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557

Зошто бе така велите дека во Охрид е ептен скапа гардеробата? Според мене има за секој џеб еве на пример во Azzaro и La Garage секогаш може да се најдат ефтини, но убави работи. И друго можеби LOOK e скап за време на сезона, но не сте свесни кога на крај од сезона ќе стават попуст што се случува, фармерки по 700-800 денари што предходно по којзнае по колку биле. Пред три години од LOOK си купив сако на тричетвртни ракави со голем колан ( што не го носам ) за само 450 денари сакото просто го обожавам уште го носам кај нас само широк колан ти е по толку пари.

10. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919

Imam kupeno poveke raboti vo Ohrid, I da vi kazam za 2 raboti mi e mnogu maka, edno fustance go zedov 1900 a posle 2 nedeli go donesoa kaj nas I bese 1200 :^) a isto taka I za edni pantaloncinja. Badijala frleni pari :) a ima I eftini raboti, si kupiv ubavi kondurcinja za 1000 denari.

11. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27

џексон,добро. ама ете ми треба не кежуал фустанче.да не речам посвечено. и? во емпорио тој големио бутик подолу од азаро наспроти има,и по 4000 денари се. шо дека ќе ги дам? да не не се турски кинески случајно! пха! :fubar:

12. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.602
    Допаѓања:
    6.384

Памтам дека во Охридската чаршија имаше еден убав голем дуќан со супер облека, го нема во Скопје, ама да ме убиете не ми текнува како се вика. Убави продавници има инаку, иако цените се исти како и тука, ама како и да е.

Едит. Ми текна, La Garage се викаше продавницата :)

13. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.157
    Допаѓања:
    56.549

Не купувам гардероба од Охрид... кога и да посакам да разгледам нешто по бутиците, во сите ги има истите партали и ништо не ми се допаѓа. Од Певекс си имам купено неколку работи последниов месец, и сто пати се поубави од 99% од робата во продавниците по чаршија.
    Порано купував од GAS, роба на попуст што навистина можеше да се нарече квалитетна, ама го затворија.
    Сега или ја чекам братучетка ми што ме обезбедува секое лето со гардероба ( :$ ), или нарачувам од интернет.
    Не ми се даваат пари за ѓубре, па нека се и 300 денари, кога робата не вреди.
    Додуша, може и има некои добри работи само јас не можам да ги најдам и не сум шетала по бутици со години во Охрид.

Единствено Extreme Intimo ќе го издвојам за долна облека, често наоѓам квалитетни работи на попуст.

14. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27
    то велам! конечно со некој се разбираме! брат не ме за*бавајте во азаро и во ла гараж има облека само за на плажаааа.... :worried: :puke:

На Mjauu му/ѝ се допаѓа ова.
  15. IiVvIii

IiVvIii Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    7
    Да не знае некој во охрид поефтини купаќи каде има?