Kako Mi se Ide Vo Italija Kaj bilo samo tamu da e Verona , Milan , Florence , Venice , Rome sto i da e
@kjukli Пак јас ама морам да ти кажамрезервирав во хотелов 600 денари ноќевање. http://prespasky.com/index.php?opti...icle&id=319:hotel-pretor&catid=109&Itemid=807
Zdravo , na 20ti avgust odime so deckoto vo Budva, dali moze nekoj da mi kaze cena na lezalki i cador na plazite isto i cena vo restoranite i kaficite? Blagodaram!
Letovo tapa,docna si dobiv odmor i za zal polovina doma go pominav imam uste nekoj den pa ke planiram kako i sto
Абе ја ако возам бемве не значи дека ќе одам во Дубровник. Некое поефтино место зошто планирам на два пати да одам на одмор.
Од Грчка сакам само острови. Но на тие што не сум бил се далеку многу. Краците, Паралиа и компанија ми здосадија веќе. Идам таму за викенди само. Црна Гора некако не ја сакам зошто нема убави песочни плажи. Мислев некој ако е позапознаен со Шпанија, Португалија, Азурен Брег да ме посоветува или да ми пише во лп зошто сакам поопширно да прашам. Да не пишувам реферати тука.
@Marick14 Portugalija e preubava, drzava koja spored mene mora koga togas da se vidi. Lisbon e mini San Francisco, porazlicen od ostanatite evropski metropoli, voopsto ne e slice na Rim, Pariz, London...Grad koj me osvoi vednas so svojot sarm, razlicnost I ubavina, a i portugalcite se mnogu nasmean, raspolozen i prijatelski nastroen narod.E sega okeanot e malku laden za banjanje mada jas bev kraj na avgust pocetok na septemvrI.Plazite se preubavi a la Kopakabana. Tamu cenite ne se mnogu skapi, ama eftin prevoz ispod 350 evra za avion samo nema sansa da najdes. Azuren breg sum bila preku apsolventska. Nica e mn ubava ama I skapa, so pristojna suma na pari ne ni poagjaj na letuvanje.Poseta kako ednodnevna ekskurzija e druga prikaska. Vo Spanija sum bila vo Loret de Mar i Barselona isto preku apsolventska. Pogolemo gratce so mnogu diskoteki, prodavnicki, ima kade da se seta, ogromna plaza no ladno more. Gledav ponudI za letuvanje se dvizat okolu 800eur za dvajca hotelski smestaj polupansion, mozebi i poln ne me facaj za zbori. Golem plus e sto e mnogu blisku do Barselona, pa ke moze ekskurziI da si pravis I setas poveke pati da ja vidis I Barselona. Jas ovaa godina ke odma vo Spanija no na drugo mesto.
За Лисабон знам. Мислам дека е најстар град во Европа и со најмногу историски градби. Беше еден пријател од Бугарија пред 4-5 години и вика дека е многу ефтино. Ти од каде полетуваше за Португалија? Шпанија преферирам Канарски Острови, но викаат не се оди таму сред лето. А не ми кажаа зошто. Ваљда и тие што ми кажаа така, и они самите не знаат зошто. Јас сакам да сум си со сопствен превоз или да си изнајмам кола. Без кола нема шанси. Зошто сакам да шетам во близина кај што ќе бидам, насекаде. Дали имаш одено во Грција по островите?
@Marick14 za Portugalija letav od Belgrad. Neznam zosto ti taka kazale znam lugje koi bea letoska na Kanarskite I ne iskomentira takvo nesto, voopsto nemaa poplaki. Inaku za ostrovite sum bila na Krf i Zakintos. Krf e ubav ostrov, glavniot grad preubav ala Dubrovnik. Jas bev smestena vo malo i penzionersko mesto Agios Gjorgios, ama deka otidev so moite pa I ne mI znaese mnogu, ostaviv na niv da go izberat mestoto. Ama zatoa plazata i moreto tamu se preubavi, pa misalm i najubavi od celiot ostrov.Ahilion e must see. Ipsos I Dasia se poubavi, mondenski gratcinja, a I po razdvizenI.Za mladi najdobar Izbori vo sporedba so drugite mesta. E so drustvo bevme na Kavos I si pominavme ludo I nezaboravno.Celoto mesto e ludo nema odmor tamu, tamu se ide za zabava, glupiranje I provod. Prepolno e so otkaceni englezi pa ti vidi. Za Zakintos nemam sto posebno da kazam.Voopsto ne setavme zosto bevme so drustvo so bus, mestoto bese prepolno so kafici i diskoteki na edniot kraj na ulicu, na drug kraj restoranI. Mestoto iskreno ne pomnam kako se vikase, ama nesto slicno na Kavos e vo poblaga verzija. I tuka se slucuvase ludnica I isto e polno so mladi englezi.Plazata I moreto nisto posebno, prosek. Bevme na ednodnevna tura so brod po najubavite, divi plazi na Zakintos I bese super.Tie plazi se stvarno preubavi. Go vikaat ostrovot na zelkite, ama jas zelka ne vidov vo moreto
Мора да има нешто. Видов од Бугарските агенции, зошто кај нас нема тури до таму, и аранжманите беа само во мај, јуни и септември. Или е ладно или е премногу топло. Но поверојатно ми е второво зошто Канарските острови се до Африка. Е сега проблемот е тоа што јас не сакам хотел. Зошто ретко седам во соба, така да ќе испадне џабе сум го платил. Преферирам приватно сместување. На Крф сум бил пред 10 години и само градот Крф малку го памтам и Палеокастрица. Бев сместен во Дасиа. Е сега зошто ќе одам со мој превоз, дали има негде за шетање на Крф? Во смисол плажи, пештери, водопади и тн. За Кавос знам како е отприлика, зошто секоја година идам во Сончев Брег и ги гледам. Не сум за по таквите места. Не сакам лудаци да гледам. Од островите се мислам Скијатос, Кефалонија, Санторини, Закинтос, Евија, е сега малку е далеку и скапи им се траектите. А најголема желба ми е по островите. (ако знаеш сајт за траектите во Грција и цени можеш да ми пратиш или поставиш тука, линк) Иначе за Закинтос знам дека има од големите желки, ама изгледа се исплашиле од тебе. Не знам што да правам, сум бил на многу места на Балканов и не сакам да ги повторувам. Бугарија цела ја имам свртено, Грција краците и од околу Паралија, Лептокарија и тн сите ми се пројдени, Албанија не сум бил но патот е многу крш, Црна Гора не ја сакам, Хрватска далеку ми е некако, а и викаат дека била премногу скапа. Целта на ова ми е, дали некој знае некој приватен смештај некаде подалеку? (Италија, Шпанија, Хрватска, Грција островите, Канарски Острови и тн...) Не ми се оди во хотели...