@Marick14, и јас сум заинтересирана за Лефкада. Гледам по агенциите има понуди за Нидри, Никијана, Василики, Катизма па каде плажите се поубави?
Најубаво е да се сместиш во Нидри или Никиана. Најубавите плажи се на западната страна. Катизма е блиску до Агиос Никитас. Но мене во тоа градче ич не ми се допаѓаше плажата. Тесна и мала, брановите ја поплавуваа целата плажа и брзо си заминав. Мене најголем впечаток ми остави Порто Катсики плажата. После неа Катизма и Егремни. Патот до Егремни е срушен од земјотресот, и само со бродче можеш да ја посетиш. Крстарење ќе си одиш обавезно. Наплаќаат по 20 евра. Јас бев во бродот Македонија. Водопадите Нидри исто така мора да ги видиш. Многу се убави. Патокази нема, ќе си прашувате луѓе по пат. Јас така отидов. За шетање навечер најубаво е во главниот град Лефкас. Блиску е од Нидри и Никиана. Пред Лефкас имаш и Лидл. Ти препорачувам таму да си купуваш, зошто е најефтино. Исто така и Нидри ти е убаво за навечер. Василики бев малку, ама не сум воодушевен од тоа место. Истото како Агиос Никитас. Во Нидри и Никиана ако се сместиш имаш во близина се. Главниот град ти е блиску, Лидл, крстарењето ти е од Нидри, водопадите. А убавите плажи ти се од другата страна.
Во право е @duffi , јас бев жртва на боцка од еже во нога на Молос плажата @Avery ако за градчето-мислиш на Ханиоти, мене многу убав впечаток ми остави, многу е живо, како лавиринт е ,со многу продавнички,кафичи,ресторанчиња итн. @cloud за Лефкада ти препорачувам да се сместиш или во главниот град или Агиос Јоанис 1-2 км од главниот град, или Агиос Никитас околу 12км од главниот град. Од проста причина што ако се сместиш од другата страна Нидри или Никијана , до Катизма имаш 30km, до Порто Катсики имаш 40км, а од Агиос Никитас , Порто Катсики ти е на 30км, додека Катизма на 1-2 км па сеа ти види Инаку Катизма е најурбана плажа со 3-4 големи кафичи со базени,има музика,забава и многу млади,така што верувам дека голем дел од одморот ќе поминете таму
Јас 5 години до сега идам на Молос, а не сум видел ни карпа ни еж. Мислам дека се буниш со друга плажа. Плажата Молос нема никаков допир со капри. Дури ни камчиња нема во водата, а каму ли карпи. Или па за друг Молос зборуваме. Јас зборувам за Молос на првиот крак.
Ти дечко си во заблуда. Изгледа само преку гугл и јутуб шеташ Сигурно мисли на оние поголеми камења во вода со мов врз нив, кога пишува карпи. А за ежови има и те како
@Marick14 лани се исеков од карпа на Молос , па убаво ја запомнав. А ежиња околу колку сакаш. Друга Молос нема една и единствена е.
Он како шо приметив шета '30' пати годишно на Грција па во Бугарија па низ Македонија.... Не гледаш во сите теми туристички го има
А што тебе те интересира каде и колку јас шетам??? Што ако сум туристички водич, а? Како така сама од ракав си донесе заклучок за мене?
Ако ни се погодат слободните денови со дм ќе се тркне до Дојран,ако не се погоди ништо од идење некаде
Da bese toa ke znaese dali na molos se naplakjaat lezalki ili ne,dali ima karpi ili ne. Mislam od avion se gleda deka cesto lazes Isto kako na temata za pasosi sto shirese dezinformacii deka pasos po brza postapka e krivicno delo
Ние oвaa гoдинa здрaвје сaмo вo плaн сме Црнa Гoрa,прв пaт нa пoдoлг пaт сo мaлo дете.Се нaдевaм ке биде се супер