Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.388
    Одма под вилата е автобуската станцица број 5 (или 6 не сум сигурна) во еден правец е 1,5 или 2 евра до крајната станцица автобуска број 26-плажата Кукунариес. Една автобуска погоре од нас (6 или 7) има еден хотел каде што плажата била убава, ние не бевме но ни кажаа едни од вилата што биле- блиску е за пешки. За другите плажи , на која автобуска и да се симнеш има одење пешки, освен на Кукунариес кај што те остава на сама плажа. На Бананистас- најпознатата за млади, те симнува исто на последна автобуска со тоа што имаш за пешачење едно мало брдо,па удолница,па рамница и ете ја плажата :D Овде прочитај си има баш добро објаснето http://iguana.com.mk/blog/blogpost/pronadete-si-sovrshena-plazha-na-skiatos/

На cloud му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Закинтос

На macka5 и realGirl им се допаѓа ова.
  3. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Полихроно или Пефкохори

4. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.462
    Допаѓања:
    33.355
    Балкон бич во прекрасните предели на колд ватер ресорт ин леген седнувајќи на рибарско столче и гледајќи се во зеленилото шо го пружат боројте и фантастичниот звук од брм,бррррррм,брррррмммм.
    Со цвеќињата околу мене добивам чувство како да сум и во рајска градина.

5. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    на крф некој ке оди? или некој што бил,искуство? ипсос или мораитика? и преку која агенција

На Lima24 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Неа Потидеа, Полихроно, Ханиоти или Пефкохори? Искуства да сподели некој од местава? Каде е најчиста водата и има доволно место за шетање? Неа Потидеа ми се свиѓа поради каналот за бродовите. Но сепак најубав впечаток по слики што гледав ми остави Пефкохори, ама пак се премислувам. Секое искуство и мислење во врска со местава, цените и сместувањето ми е добредојдено.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Лорет де Мар(предлог за хотел плиз)

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Дечки дали има некој искуство со last minute понудите, конкретно за оние преку Савана, да сподели некое искуство и како функционираат тие понуди подетално?

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Функционираат на тој начин што аранжманите што им се останати, неколку дена пред тргнување ги нудат по пониски цени. Што ќе остане слободно, никогаш не се знае. Нас пред 2 години ни улета добра понуда преку Фибула, 3 дена пред тргнување јас знаев дека ќе одам на одмор :D Ако не сте врзани со обврски, јас би почекала некоја таква понуда.

10. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2012
    Пораки:
    2.366
    Допаѓања:
    2.475
    Не сме, сакам да почекам за датумот кој го планиравме, меѓутоа не знам како функционира понудата. Дали смеам да изберам место или вила од тие слободни што ќе ги понудат? или се е по нивен избор? што, како подетално нешто?

11. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    За избор на вила зависи, некогаш имаат само една слободна, а некогаш повеќе, па можеш да одбереш по желба. Во last minute понудите обично секогаш има повеќе места, па можеш да си одбереш, со тоа што различни цени имаат. Ова ти е уствари исто како и секоја друга понуда што ја имаат агенциите, само што изборот е помал, се тргнува за неколку дена, па затоа и цените се пониски.

12. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @realGirl Ако размислуваш за одмор во Пефкори, изборот ти е добар. Водата е чиста, местото е убаво за вечерни излегувања и прошетки, а што се однесува до цените ситуацијата е слична како и во другите локации што ти се во предвид.
    Јас бев минатата година преку агенција и многу ми се допадна.

13. realGirl

realGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2014
    Пораки:
    1.411
    Допаѓања:
    6.697
    Има ли доста продавнички, кафичи за шетање? Оти лани бев во Неи Пори цркнав од досада навечер.

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Јас би ти го препорачала хотел Savoy во Феналс, тоа е соседната плажа до Лорет де Мар (преку брдото за 5 мин си во Лорет де Мар). Хотелот е доста убав, плажата Феналс е на 10 метри, само што излагаш од хотелот веднаш си на плажа. Јадењето беше преубаво во изобилие, ако не можеш одреден ден да се вратиш за ручек ти спремаат lunch пакет за носење. Има базен, wifi, организираат секој ден забавни програми.... Најбитно ми беше што е повеќе фамилијарен хотел, тишина, се одморивме супер.... (да не ме сфатиш погрешно, бевме и ние друштво, секоја вечер излегувавме и се забавувавме, ама многу ми е важно кога ќе легнам во хотел да одморам да нема галама, музики и сл). :) Имаше многу хотели каде што имаше сместено групи средношколци од Србија, Хрватска, тоа беа прави хулигани, во 2-3 часот ноќта излезени по терасите, ечи српска музика, викање, кршење.... страшно. :swear:
    Ние бевме лани преку Нехар и си поминавме фантастично. :)

15. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Го гледавме и тој хотел и моите мислеа дека е некое селце Феналс.И ние една година бевме во Лоред де Мар исто со Нехар травел и беше одлично.Исто би те замолила да ми кажеш дали се собите чисти и нови ,бидејќи на tripadvisor ставаат такви слики што ми се гади искрано. (мувла,мравки,прст прашина).Фала на одговорот извини што не измачив.:l::l:

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Не е селце, тоа е исто дел од Лорет де мар само едно брдо ги дели, до нашиот хотел веднаш имаше едни скалички за нагоре и за помалку од 5мин си во центарот на Лорет де мар. Плажата е дури и поубава, одевме и на плажата во Лорет де мар, ама има многу гужва, бранови... на Феналс можеш пораат да се избањаш. Инаку за хотелот ти велам немам поплаки, собите солидни, со убаво купатило, тераса, хигиената на ниво... :)
    Што те интересира прашај, не ми е проблем, ама штом си била веќе еднаш сигурно имаш некаква претстава за местото.;)

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Имам претстава ама не бев чула за Феналс.Ако се одлучиме за хотелот ќе ти кажам.
    Фала уште еднаш.:l:

18. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    https://www.airbnb.com/

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Ne e vazno kade,samo nekade da go brcnam izmacenovo telo vo ladna vodicka i da uzivam!!!

На SimonaTino, crazylady и Feminka22 им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    @realGirl Во Пефкохори има повеќе кафе-барови, пицерии, ресторани и од тие причини посочив дека местото е добар избор за вечерни излегувања и прошетки. Еден дел се лоцирани покрај плажата и во некои од нив имаше вечерни свирки, а дел од локалите се наоѓаат во внатрешноста каде што се сместени и маркетите.

На srcence1607 и realGirl им се допаѓа ова.