Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. N.2106

N.2106 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    19.135
    Ова лето на Krf.Се надевам на убав одмор.

2. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2017
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    154
    :coffee:Во Америка на Јамајка на 15 Август до 30 Август.Хепиии 8)(y)

3. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    И тука да прашам, апликација за навигација од која сте најзадоволни?

4. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2016
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    606
    Па јас барав некоја навигација што нетреба да се користи интернет ии задоволна сум со HERE WeGo.
    Да повторам за оваа навигација нетреба интернет..

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    На Google maps имаш опција Offline maps со која скенираш т.е. сликаш одредена област и ја зачувуваш мапата во телефон за да ја користиш кога немаш пристап до интернет.
    Зависи каде одите и колку е долт патот, ама имај во обзир дека оваа апликација брзо ја троши батеријата, па ќе ви треба и полнач за мобилниот.
    Инаку апликацијата е океј, ние ја користевме сега и не не излажа.

На џунџуле му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    Јас имам лично искуство :) Бали е рај, не се грижи за безбедност, во туристичкиот дел каде што се луксузните ресорти, безбедноста е на највисоко ниво. Се разбира, не ти препорачувам на своја рака да шеташ по градот (не ни има што да се види таму и според мене, не е безбедно странци сами да шетаат). Но, што се однесува до ресортите, плажите таму (конкретно зборувам за Нуса Дуа и Семињак), општо, тие строго туристички места, се невиден рај. Многу егзотични и многу убави. Бали е главна дестинација за австралиските хардкор сурфери. Има организирани посети на храмови и за нив ти препорачувам или однапред, преку агенцијата да ги букираш, или директно преку хотелот. Нема да погрешиш ако решиш да одиш;)
    Поздрав

Последна измена: 28 јули 2017
  7. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    821
    Скептик сум ама оваа година одиме Ксамил Албанија се надевам се ок ќе биде.

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Hristov

Hristov Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    599
    Дефинитивно САНИ бич ако веќе можиш да бираш :)

На Slavicak му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Ок ќе биде ако одиш за море и плажа:Dлани бев околу 20 август мислам и супер беше,бидејќи одам баш заради ова што ти пишав чисто море и песочни плажи.Плажите се мали ама сите чисти и средени.Ако сакаш ноќен живот,журки,дискотеки подобро не оди воопшто.Единствено патот не ми се свиѓаше ама кога го видов морето заборавив на се:Dби одела пак:)ама најмногу 7 ноќевања повеќе мислам дека ќе е досадно:)
    Летово бев во Бар немав можност за бирање и се покајав,водата ладна,камења нозе да исечеш,не се оди по плажа,не се влегува во вода бос.
    Еве ти слики од Ксамил,ако одиш за вистински одмор да не му ја мислиш воопшто:D
    DSC_0297.JPG DSC_0299.JPG

Последниот ден невреме,врнеше па сликав цел ден:D DSC_0384.JPG DSC_0414.JPG DSC_1595.JPG

На biGirl, НаталиЛили и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  10. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Благодарам за споделеното искуство,Бали ми е во срцето од мала...и во план сум да го посетам наскоро.И уште оова да прашам,ти беше преку агенција(ако да,со која) или самостојно?

11. Sara9509

Sara9509 Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Здрaвo ми требa пoмoш, се двoумaм пoмеѓу Несебaр, Бугaријa и Сaрaндa, Албaнијa... Лaни бевме вo Несебaр и супер пoминaвме, oвaa гoдинa се мислaм зa Сaрaндa, oдиме сo сoпствен превoз, пa се двoумaм сo мaли децa сме кaкo е тaму зa децaтa, зaбaвa вo Сaрaндa, лунa пaркoви и тaкви рaбoти, ве мoлaм зa пoмoш

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TashSefton

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    Преку агенција бев, но не живеам во Мк, така да не би ти било од корист името на агенцијата.. а од скопските агенции, кога бев средношколка патував со Некерман (не знам дали се уште постојат), но памтам дека тогаш само они имаа аранжмани за егзотичните дестинации. Сега не сум многу информирана кои се подобри агенции во Ск ама мислам дека Travel Solution (се наоѓа кај Тинекс Зебра ако не се лажам), нуди егзотични аранжмани:)
    Се надевам дека малку помогнав:)
    Среќен пат, кога и да одиш:)

13. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    И јас не сум во ,Мк,прашав онака информативно да направам споредба околу агенциите,погледнав некои понуди и во Мк и од овде.Има интересни понуди и во Мк.Ти благодарам уште еднаш.

14. TashSefton

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.755
    Извини, не знаев дека не живееш во Мк :) јас бев преку Escape Travel агенцијата, од Мелбурн. Има и многу добри аранжмани преку оној сајтон Luxury Escapes, само во тој случај, ќе треба сама да си го букираш летот. Поздрав

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  15. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2017
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    931
    Никити, Грција за околу 10 дена. Се надевам дека ќе биде убаво, вториот крак го имам истражено едно 50-60% ама прв пат одам во Никити.

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Кај него :inlove:

17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.269
    Имa ли некoј oденo вo Vrahos, дa ми кaже дaли е убaвo, скaпo-ефтинo, дaли имa убaви плaжи и сличнo. Плaнирaме сo дечкo ми дa oдиме, нo сè уште не сме oдлучни

18. _minnie

_minnie Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    336
    Бидејќи сум била на двете места , би ти препорачала Несебар . Во Албанија морето и плажите се супер , ама луна паркови и места за шетање и шопинг тешко да се најдат , а ако најдеш тогаш е проблем местото за паркинг....

19. EmilC91

EmilC91 Нов член

Се зачлени на:
    21 јули 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    13
    Некој да сподели искуство Скадар - Велипоје што има отидено брзо какви се плажите и морето...

20. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Ќе можеш ли да ми кажеш по кој пат одевте? Низ Грција или низ Албанија.? И сместувањето како се движи, кои цени?