Каде летово на одмор?

Discussion in 'Патувања и одмори' started by newring86, Apr 8, 2010.

1. N.2106

N.2106 Популарен член

Ова лето на Krf.Се надевам на убав одмор.

2. IvanovaAnce

IvanovaAnce Активен член

:coffee:Во Америка на Јамајка на 15 Август до 30 Август.Хепиии 8)(y)

3. џунџуле

џунџуле Популарен член

И тука да прашам, апликација за навигација од која сте најзадоволни?

4. Slavicak

Slavicak Истакнат член

Па јас барав некоја навигација што нетреба да се користи интернет ии задоволна сум со HERE WeGo.
    Да повторам за оваа навигација нетреба интернет..

џунџуле likes this.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

На Google maps имаш опција Offline maps со која скенираш т.е. сликаш одредена област и ја зачувуваш мапата во телефон за да ја користиш кога немаш пристап до интернет.
    Зависи каде одите и колку е долт патот, ама имај во обзир дека оваа апликација брзо ја троши батеријата, па ќе ви треба и полнач за мобилниот.
    Инаку апликацијата е океј, ние ја користевме сега и не не излажа.

џунџуле likes this.
  6. TashSefton

TashSefton Популарен член

Јас имам лично искуство :) Бали е рај, не се грижи за безбедност, во туристичкиот дел каде што се луксузните ресорти, безбедноста е на највисоко ниво. Се разбира, не ти препорачувам на своја рака да шеташ по градот (не ни има што да се види таму и според мене, не е безбедно странци сами да шетаат). Но, што се однесува до ресортите, плажите таму (конкретно зборувам за Нуса Дуа и Семињак), општо, тие строго туристички места, се невиден рај. Многу егзотични и многу убави. Бали е главна дестинација за австралиските хардкор сурфери. Има организирани посети на храмови и за нив ти препорачувам или однапред, преку агенцијата да ги букираш, или директно преку хотелот. Нема да погрешиш ако решиш да одиш;)
    Поздрав

Last edited: Jul 28, 2017
  7. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Скептик сум ама оваа година одиме Ксамил Албанија се надевам се ок ќе биде.

НаталиЛили likes this.
  8. Hristov

Hristov Истакнат член

Дефинитивно САНИ бич ако веќе можиш да бираш :)

Slavicak likes this.
  9. kala21

kala21 Популарен член

Ок ќе биде ако одиш за море и плажа:Dлани бев околу 20 август мислам и супер беше,бидејќи одам баш заради ова што ти пишав чисто море и песочни плажи.Плажите се мали ама сите чисти и средени.Ако сакаш ноќен живот,журки,дискотеки подобро не оди воопшто.Единствено патот не ми се свиѓаше ама кога го видов морето заборавив на се:Dби одела пак:)ама најмногу 7 ноќевања повеќе мислам дека ќе е досадно:)
    Летово бев во Бар немав можност за бирање и се покајав,водата ладна,камења нозе да исечеш,не се оди по плажа,не се влегува во вода бос.
    Еве ти слики од Ксамил,ако одиш за вистински одмор да не му ја мислиш воопшто:D
    DSC_0297.JPG DSC_0299.JPG

Последниот ден невреме,врнеше па сликав цел ден:D DSC_0384.JPG DSC_0414.JPG DSC_1595.JPG

10. bella.s

bella.s Популарен член

Благодарам за споделеното искуство,Бали ми е во срцето од мала...и во план сум да го посетам наскоро.И уште оова да прашам,ти беше преку агенција(ако да,со која) или самостојно?

11. Sara9509

Sara9509 Нов член

Здрaвo ми требa пoмoш, се двoумaм пoмеѓу Несебaр, Бугaријa и Сaрaндa, Албaнијa... Лaни бевме вo Несебaр и супер пoминaвме, oвaa гoдинa се мислaм зa Сaрaндa, oдиме сo сoпствен превoз, пa се двoумaм сo мaли децa сме кaкo е тaму зa децaтa, зaбaвa вo Сaрaндa, лунa пaркoви и тaкви рaбoти, ве мoлaм зa пoмoш

Tamatam likes this.
  12. TashSefton

Преку агенција бев, но не живеам во Мк, така да не би ти било од корист името на агенцијата.. а од скопските агенции, кога бев средношколка патував со Некерман (не знам дали се уште постојат), но памтам дека тогаш само они имаа аранжмани за егзотичните дестинации. Сега не сум многу информирана кои се подобри агенции во Ск ама мислам дека Travel Solution (се наоѓа кај Тинекс Зебра ако не се лажам), нуди егзотични аранжмани:)
    Се надевам дека малку помогнав:)
    Среќен пат, кога и да одиш:)

13. bella.s

bella.s Популарен член

И јас не сум во ,Мк,прашав онака информативно да направам споредба околу агенциите,погледнав некои понуди и во Мк и од овде.Има интересни понуди и во Мк.Ти благодарам уште еднаш.

14. TashSefton

Извини, не знаев дека не живееш во Мк :) јас бев преку Escape Travel агенцијата, од Мелбурн. Има и многу добри аранжмани преку оној сајтон Luxury Escapes, само во тој случај, ќе треба сама да си го букираш летот. Поздрав

bella.s likes this.
  15. edenandrej

edenandrej Истакнат член

Никити, Грција за околу 10 дена. Се надевам дека ќе биде убаво, вториот крак го имам истражено едно 50-60% ама прв пат одам во Никити.

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Кај него :inlove:

17. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Имa ли некoј oденo вo Vrahos, дa ми кaже дaли е убaвo, скaпo-ефтинo, дaли имa убaви плaжи и сличнo. Плaнирaме сo дечкo ми дa oдиме, нo сè уште не сме oдлучни

18. _minnie

_minnie Активен член

Бидејќи сум била на двете места , би ти препорачала Несебар . Во Албанија морето и плажите се супер , ама луна паркови и места за шетање и шопинг тешко да се најдат , а ако најдеш тогаш е проблем местото за паркинг....

19. EmilC91

EmilC91 Нов член

Некој да сподели искуство Скадар - Велипоје што има отидено брзо какви се плажите и морето...

20. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Ќе можеш ли да ми кажеш по кој пат одевте? Низ Грција или низ Албанија.? И сместувањето како се движи, кои цени?