Зависи каков одмор сакаш. Јас се мислев за Санторини летово ама далеку ми е, плус не сум многу по плажи и сончање, сакам да шетам, па одбрав Барселона (што е подалеку ама има лет со визер).
Летово многу сакав во Сарти дури и гледавме понуди ама нема нигде да одиме До ладниот Охрид може само
Сакаме да одиме почеток на септември во Фурка со 4-годишно дете. Може да ми кажете нешто повеќе за местото, дали водата е чиста и топла, плажата дали има ситен песок, има ли многу комарци...? @Dust @duffi @referentka можеби вие сте биле и знаете нешто
@Rabbit Мало , гчко селце е Фурка. Мало е ама има од се по нешто. И ресторантчиња и типични грчки и италијански. Има маркети, Масутис мислам има таму. Доктор,аптека, црква. Има се. Еден дел од плажата е со лежалки, друг е неуреден т.е сам можеш да си поставиш чадор. На почек на влез во водата има камчиња, после е песок. Има околу убава борова шума. Шеталиште кое е главна улица која вечерта ја затвараат. Е водата е нешто поладна од другата страна на кракот.
Кажала Дафи горе долу се.. Јас само ќе додадам дека почеток на септември е супер водата, само времето да ви се погоди.. И местото според мене е сосема ОК за со дете. Има се, а сепак не е хаотично.
Неа врасна е многу убаво место нема местенца мн за искачање местото е мирно и тивко за психички одмор ако сте со детенце е одлично водата е мн убава и чиста. Има неколку кафичи за навечер да се седне да се испие едно пиво или сл Во неа врасна го има најубавото гиро само заборавив како се викаше Јас би одела повеке неа врасна неголи суто море
@Dust @duffi фала ви многу женски на мислењето Јас намерно барам мали места за одмор, зошто малата не ми е по шетањето и таа една улица што е, е сосема доволна. Се што кажавте баш ми одговара само Дафи малку ме стави во мисла што вика дека водата не е толку топла од другата страна на кракот, а малава цел ден не ми излегува од вода.
,Ај да прашам и овде Бил ли некој во амулијани грција да сподели искуства? Сакаме таму да одиме почетокот на јули. Со мало дете сме.