Во Охрид ама нема да одам на плажа само во стан ќе си седам ,навечер на тераса ќе си седам и можда мала прошетка каде што нема луѓе.
Па можете во викенди да одите на места коишто се по мирни,односно места каде што нема голема фреквенција на луѓе. Ако сакаш идеи тука сум
Последните години како што имам патувано Албанија патот е одличен, секаде добро среден. За кривини не знам, но асфалт и обележување е супер. На одмор сум била единствено Саранда во Албанија, но мислам се поминуваше од Валона. Без сеќирации за патот и убав помин!
Тоа е најдобро. Охрид е презатнат од луѓе... Единствено споредните улички настрана од центарот се слободни. Мислам дека и таму плажите се полни, скоро поминував за кај Св. Наум. Но сигурно може да се најде некое местенце со не многу луѓе. Е сега за во вода не знам.
Св.Наум секогаш е ,,фул,, ..исто и Трпејца. За Елешец ме зачуди,јас тоа си го имав букирано во главата како скришно местенце Сеа ќе мора одново да праам планови
Св. Наум бев онака на „шетање“ една вечер, а потоа бев и Галичица (пак поминуваш од тука). Не сум многу сигурна, не ме држи за збор за плажите, но како што се гледаше од патот имаше многу луѓе во водата. Па зависи и од времето (јули, август), а и од температурата на водата и општо дали е сончево или не. Се надевам дека ете некаде ќе најдете помирно местенце за на плажа. Можно е кај Мизо плажите или Андон Дуков да не се толку полни, но не знам местото со камења и трски какво е. Убав помин на сите и чувајте се!
Не би одела во преспа затоа што немам свој смештај таму а во Охрид имам стан а да се влечам по смештај ми е грдо и плус не ни знам дали е чисто и такви работи.
Некој да бил во Изгрев Хотел и Аквапарк? Ме интересира за услугата, јадењето дали е убаво и скапо, собите, аквапаркот. Општо за се ако била некоја од вас да пише
Предлог за некое мирно место , може и планина , езерце , но да не е во гужвите охрид струга дојран ...