Порано пред пандемијава се организирале еднодневни тури до Сицилија со посета на Етна. Годинава не знам дали има,ако да веројатно таму. Еден ден дека јас и онака кај и да се свртам море гледам.
Предлог за убава по можност песочна плажа во мк за одмор ( небитно дали е Охрид Дојран) пригодна за млади? Под пригодна за млади подразбирам да не е од типот на Трпејца каде одат фамилии со мали деца и да мораш да си тивок навечер?
Ова е на сам почеток на втор крак. Многу малечко местенце, долга плажа. Неколку мали маркети, таверни, и убава слаткара. Мирно, тивко...ништо посебно. Ама за со мали деца и баш за класичен одмор е фино. На 20тина км е Никити.
Пар ќе одиме немаме деца, ама сакаме мир и баш одмор. Ома ресторанчиња и кафичи за седнување? За пазарење општи работи маркети снабдени се? И да, плажите дали се со ситен песок или камчиња? Фала..
Воглавно песок е , од оној сивиот и веднаш ја прави водата матна. Има и камчиња во вода, треви побајаги. Во маркетите ќе си најдеш све што ти треба. Таверни како таверни, фини се. Не верувам дека ќе седите само таму 7 -10 дена ( не знам колку ви е одморот). Гарант ќе шетнете до некоја од преубавите плажи понадолу.
Некој искуство да е бил на почетокот на третиот крак во Грција, најдов убава понуда но се двоумите т.е. маж ми. Свое или од некој друг искуство?
Уранополис значи, фино место, мене ми се допаѓа, целото градче мириса на темјан и е полно со икони затоа што е на границата со Света Гора, има фина атмосфера. Хотелот е на 4км мислам од Уранополис, не сум бил конкретно таму, но мислам дека е ок. Само да знаете дека таму нема многу гужва, скоро ич, помирно е и подиво да речам. Ако одите обавезно скокнете и на Амулијани или на Дрениа островите, а ако сакате да одите на некои други плажи на самиот крак тогаш посетете ги Develiki, Xiropotamos, Kakoudia, Koumitsa. Плажите после Олимпијада се фантастични, ако ви се вози околу 50км до таму https://nikana.gr/sr/vodic, ова е еден корисен водич за Атос
Хотелот не е лош според мое искуство од пред три години. Не е баш на самата плажа, има малку пешачење, ама самата плажа е убава. Препорачувам и јас да се прошетате малку, доколку имате можност - третиот крак има фантастични плажи.
Фала,сепак се одлучивме за првиот крак,посиди плажа,мм вели многу кривини,подолг е патот а ќере има мачнини кога се вози, сепак убаво место ми делува се надевам за некоја година ќе го посетете.
hii, nekoj zainteresiran za Mexico vo oktomvri da ne e? preku jungle tribe. Se e posebno, spienje i sl, samo baram drustvi za setanje i zaedno da patuvame so avion
Дури и да не се пријави од тука некој, преку Џангл секогаш одат цела група заедно, и факултативите ги шетаат во група заедно, па би требало да имаш друштво во секој случај Можеш и во агенција да прашаш дали има некој што исто би одел сам.