Пред да одлучиме за каде на одмор имав големи предрасуди за Ксамил верувај се изненадив колку се гради какво крајбрежно градче е мн плажи ресторанчиња пицерии Коко плажата е преубава за релаксација за кафе храна да се посети мора е сега водата само тука е камчиња ама пречиста За ноќе има еден голем кафич на покрив отворен секоја вечер има музика поп рнб трансе и од сите генерации посетители - Bianco Lounge Bar Оваа година повторно одиме Јуни месец во истата вила Клеа И планирам повеќе плажи да посетиме преку Грција ке одиме зошто е поблиску, минатата година преку Албанија возевме ама мн пат е 8 сати пат
Во Лефкада не се препорачува со мало дете бидејќи некои од плажите се потешко пристапни, со камења, длабоки и со бранови. И плус ако си на остров, небитно каде, се знае што се прави...се шета со кола целиот остров. Тоа е непишано правило за секој остров.
Оваа година најверојатно изборот за одмор ќе ни биде Албанија. Не сакаме ептен пензионерски, ниту пак ептен гласен одмор и песочнаплажа. Помош од искусни феминки - кое од следнивеместа би бил најдобар избор: Саранда, Химара, Борш, Џерми или Орикум?
Зошто не можам да најдам ни една агенција да има понуди за Шпанија Палма де Мајорка? Дури и за Турција се фул чартерите во средина на Јуни..
Немаме летови од Скопје до Шпанија, никаде, па не организираат нашиве агенции. Види од српските агенции ако сте расположени за летање од Белград, или евентуално Ниш ако имаат организирано со конекција во Белград.
Евиа за 25 годишни пар? Мислење? Или да бараме друго место. Според буџетот овој остров можеме да го дозволиме. Како се плажите?
Јас би рекол друго, можете Тасос, би требало да ви се вклопи во буџетот, а е подобра опција за млади.
Од искуство Саранда би ви ја препорачала. Има од се по малку, за сечиј вкус и џеб. Топла препорака. ПС Патот е малку напорен
Јас кај ќе одам не знам, него дајте предлог меставо Грчка на прв, втор крак, за моиве? Некое место кај шо нема журки и галама навечер, да има луѓе и шеталиште-нормално, ама да не е ко Калитеа, рецимо.
У сите овие сме биле исвен у последниов, ама топ се местава, не ми ни текнаа, сме иделе мала коа сум била, баш пошо се тивки и погодни за со дете.Така и за постари. Моиве сакаат да уживаат. Една година така, отидовме у Неос Мармарис, и се погоди под нас да има кафич, клуб, не памтам точно што беше, ама три вечери по ред имаа журкишта, а помала бев, а прозор отворен мора, пошо е загушливо, не се спиеше значи. Затоа, ко пита, не скита. Фала на предлозите брат
Ако не се/сте биле во Неа Флогита еве предлог за таму, доста е долга и широка плажата, само да не се/сте сместени на угорницата.
Има една агенција, баш за Палма де Мајорка, ама од Белград е летот, види ако ти одговара. https://kouzon.mk/travel/мајорка-лето-2022/
Mene godisen idmor mi pocnuva od denes,za nekoj saat letam za Egipet,a zdravje koga ke se simnam dole avgust vajda Tunis ili Turcija,ma da cela Turcija mi e odena i se smislam pak li tamu ili Tunis gledam ima ponudi