1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. Sharlott

Sharlott Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    14

Ццц тој е |( Која катастрофа, не’ сместија во соба со 4 кревета, колку беше гадно само кога ќе се сетам..... а балконот ни гледаше во ѕид и тоа излупен |(

2. macence...k

macence...k Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    сакам летово да одам за Црна Гора..но не сум одела досеа таму..ке ми каже ли некој како е таму, дали може да се најде лесно сместунање или мора да се оди преку агенција, како се цените и дали е убаво како што велат :D :rofl:

ајде женски помогнете ми да се одлучам...... ;)

3. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Оваа година во Бугарија на камп....како и секоја година мн е интересно :D само минатата не бев затоа што тоа време бев во германија

4. bebus-sk

bebus-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Шпанија....сама со Мамичкаааа!!! :))
    Во Охрид,Дојран со Другарки...:)
    Во Романија од Ракомет,исто така ќе одам и во Босна и Италија кај најверните другарки<33

5. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Ај ако сакаш пиши тука за Миконос, и мене ме интересира баш вака од прва рака, сум читала за островот, дека е баш за забава, геј френдли и сл, ама ме интересира од прва рака информации. Скапо ли, каков профил на луѓе одат таму, цените, со што беше до таму и сл.

6. InstantGirl

InstantGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Летово сакам да одам со дечко ми на одмор на Крф. Па се мислев за Кавос, ама дека сами ќе одиме не знам кое место на Крф да го одберам. Дајте предлози :)

7. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Јас летово не знам дали ќе одам некаде и ако одам не знам каде :lol: Мене ми се оди во Хрватска или во Турција.
    Во Хрватска сум била еднаш, на островот Крк,во градот Крк ( во близина на Риека е). Od играорна на турнеја не носеа таму, ама бевме во лето, па повеќе ни се сметаше како одмор :lol: Ви го препорачувам Крк, доколку планирате да одите на некој хрватски остров.
    Прекрасно е таму, плажите се со ситни каменчиња, водата е многу чиста и топла, секојдневно се организираат крстарења низ Јадранското Море и на островите. Ние бевме сместени во еден мал хотел. Собите не беа нешто најсјајно, немаше климатизери, но храната беше ок ( за без пари такво е :P ). Инаку има ресторанчиња покрај брегот каде што прават извонредна храна, има и морска, нивни специјалитети, но и секојдневна храна. Ние кога бевме беше полно со туристи од секаде ( најмногу има Италијанци и Германци, зашто им е блику). Навечер се правеа журки во кафулињата, имаше и дискотека, но ние бевме само еднаш на забава таму зашто имавме настапи до подоцна. Е сега за цените, малку беше поскапо, пр. едно топче сладолед беше 5 куни или во денари 40 ( како што пресметувавме тогаш), но имаше и некои работи со нормална цена ( цените на храната во продавница беше горе-долу како овде). За сместување имаше и приватен смештај, а и во хотели.
    Јас толку знам, зашто не бев одена туристички и на моја сметка, но прекрасно си поминав, еден од најдобрите одмори досега :rock:

Еве и линкови за хотелите ( а и на google напишете крк и излегува)

http://www.booking.com/city/hr/krk....58254981;ws=&gclid=CIGbhfCmkKgCFUO-zAodQUugCw
    http://www.adriagate.com/en/croatia-destination/Krk_island-Krk.aspx?gclid=CMnfjomnkKgCFUTxzAodCnRPCw
    http://www.google.com/imgres?imgurl...es?q=krk&um=1&hl=en&sa=N&tbm=isch&um=1&itbs=1

И некое сличе:

[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

8. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Инстант, не е Кавос за со дечко да одиш, тоа е за самци :D Ако сакаш одете, ама одмор во права смисла на збор со дечко ти нема да имате.
    Ако сакаш баш одмор, со излежавање и по некое кафенце и не огромна забава, можеш во Агиос Георгиос, а ако сакаш и одмор и забава тогаш можеш Ипсос и Дасиа. ;)

9. Tanny

Tanny Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    401
    паа или во охридд ..или во грција :P

10. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    И јас имам слушнато ептен добри работи за Миконос, ама како што видов во една понуда од агенција околу 500 евра е за 10 дена, малку е поскапо од другите острови... Ако можеш да ми кажеш какви се цените таму? Благодарам ;)

11. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Годинава со дечко ми ке си ги спакуваме куферите и околу 5 или 12 Јуни (сеуште се мислиме) патува за Грција на Олимпик Бич... :inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

ПИЕРИА ми изгледа онака како убаво тивко место баш за одмор (може и се лажам хуххух), и така не сме многу по дискотеки, лумпувања... така да одиме да се прошетаме, да се одмориме, да видиме... А и цените се убави :D

http://www.savana.com.mk/default.aspx?p ... ID=0&mID=1

12. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Јас лани бев во Шпанија поточно Lloret De Mar 10 дена со другарките и супер си поминавме.Најмногу што се израдував е што ја шетавме Барселона и каков шопинг сме направиле нема никогаш да заборавам.Ни во нашава Шутка нема толку евтина роба бреееј тоа беше тепање :D :rofl:
    Туку се зависи со кој ќе одиш и каков одмор сакаш да истераш.На пример Лорет ти е за со откачени другарки ,забава 24h и многууу алкохол.Инаку е многу евтино и турата ме фати негде околу 570-600 евра Полн пансион преку Аурора.

На mishulence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Да не ме сфатиш погрешно -многу евтино кога кажав мислам на самото место да си дозволиш што сакаш да си купиш за јадење,пиење,облека и слично...само алкохолот во дискотеките е нормално поскап али во супермаркетите и скоро се ко кај нас.

14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Само да те известам дека тука морето е неубаво. Паралија и Олимпик Бич имаат ефтини цени од причина што морето е секогаш прљаво, сега среќа одиш рано, да одиш во август ќе видиш ооогромни медузи и секакви сваштарии во водата. Сите зборат српски и имат многу кафичи, дискотеки и повеќето се балканци да не речам 80% се срби.
    И има мнооооогу комарци.
    50% од продавниците се за бунди :lol:

Лептокарија и Неа Пори малку подобра е водата. Сепак ја не ги сакам овие места овој дел од Грција заради неубавата вода. Краците пример Хањоти, Пефкохори, Полихроно (кое е помало и поефтино) е далеку поеубаво и водата е бистра и без животинчиња во неа :D

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    ^Се согласувам со Россонерка за Олимпик Бич...мене од Пиериа делот повеќе ми се допаѓаат Лептокарија и Неи Пори,а за тоа прљава вода секаде знае да биде ако фати некоја бура.А за краците па и не би рекла баш дека се ефтини,поготово Ханиоти :)
    Ако сеуште не сте резервирале ја би ти препорачала да идете на некој остров.... :)

16. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Полихроно е најефтино од кракот тоа и го спомнав, секако дека се поскапи доста од Олимпик Бич и Паралија.
    А островите се уште поскапи. Или она што е многу зезнато кај островите е што местата се премалецки, селца многу мали и за да одиш на остров обавезно, ама обавезно треба да издвоиш 100тина евра најмалку за скутер или автомобил. И тоа со бензин ова она најмалку 100 евра е. А и не се ефтини секако.
    Островите се секогаш најубави, има понуди кои не се скапи, ама сместувањето е во мали местенца селца, еден голем град кај што е пристаништето, мноооогу убави плажи за кои треба скутер и навечер за искачање пак треба мотор и за на остров треба доста буџет да се носи за таму, понуди може да има ефтини :)

17. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    хммм.... сеуште не сме резервирале, и ние се двоумиме за оли. ама штом и вие кажувате дека лептокарија е подобра, тогаш одиме таму :D :D

А отприлика како се цените за јадење?? На плажите??

18. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Да,поскапо се фаќа...но според мене таа убавина ја нема на крајбрежјето на гр.А за сместувањето претежно нашите агенции нудат "поголеми,поживи" градчиња,но секогаш има и опција за некое "селце" помирно место.

Па од Неи пори и Лептокарија,мене подобра ми е Лептокарија зашо повеќе е за млади,а и вилите преку Савана нели ќе одите,се мн. блиску до плажа :) додека Неи пори е онака малку пензионерско( бар мене таков впечаток ми остави)
    За цените од маркет до маркет варираат,но има блиску Лидл ,а вака за кафе тогаш (пред година одприлика) беа 2евра,не верувам дека се сменило нешто :)

19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ние лани бевме во Олимпик бич, а прехлани - Неи Пори, искуство - водата на првото место ич не е убава, прљава е, со треви и матна...а во Неи Пори супер е...помало е местото, поинтимно, би рекла за фамилии, а во јуни очекувај и пензионери, такво си е местото...нема луд ноќен живот освен по некое кафуле а цените се боли глава...на пр.нескафе 4 евра...на плажа за лежалка да користиш мора да земеш пијачка..шетаат типчиња и продаваат крофни мислам беа 1.50 евра.., водата не се пие, се купува флаширана.
    Во рестораните најефтино е гиро-2.20 евра 2.45 има пилешко и свинско, пицата е 9-10 евра..печена пченка многу вкусна 1 евро, палачинки мин 2.30 евра, порција мусака на пр. 5.50 ев., шопска 5 ев..има и млечни ресторани со банички, пирошки, лиснато-1.50 евра па нагоре, благо има колку сакаш избор, млеко и сок од 1.50 па нагоре/литар....

20. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    епа бидејќи годинава имавме многу расходи :lol: (а тек само што почна)мислам дека годинава ќе си останеме во нашата прекрасна Македонија е сега дали ќе биде тоа Охрид,Струга,Дојран небитно битно поскромно нешто