Во право е членката. Тоа лето сите што беа со мали деца завршија во болница. Знам и наши пријатели завршија со децата во болница во Валона. Од валканата вода со канализација.
Во Струга е доста поефтино од Охрид дури и во сезона, за сместување за 4 5 вечери за двајца горе-долу 100 евра, јадењето по ресторани е солидно, фамилијарна пица пример 600-700 денари, кафана повеќе од 1500ден за двајца не верувам дека ќе потрошиш.
Вака да разјаснам некои работи за Албанија! Канализацијата се слева во морето секаде. Значи ако се решете за Албанија или одете настрана каде што е чисто морето на пример после Валона или пред Драч и навечер ќе одете со кола да прошетате во град но ќе има многу сообрајќајна гужва додека се паркирате. Или сместете се во градот но не централно и со кола одете на некоја плажа надвор од градот. Ако јадете исто по ресторани е исплатливо но исто има ризик од зараза. Ние јадевме во многу прометен ресторан и детето се нафрла со алергија по кожата како географска карта. Завршивме една дедела на детско потоа. Демек било од компирот што го јадеше и кој стои пред припрема во вода кај што стојат лупените компири и водата не е менувана. Така рекоја докторите. Штом детето го изеде компирот за 15 минути почна кожата да му набубрува. А кога децата беа мали и ќе се наголтаа од водата во морето и веднаш добиваа пролив, повраќање и температура. Од кога почнав да одам во Грција на одмор ми се смири главата од отровања... Но сега се децата големи и некогаш одиме и во Албанија на два три дена и само настрана. И внимавајте каде јадете. Тешко е да се процени но подобро некој поскап ресторан платете за еден оброк а другите два оброци нешто од маркет јадете. Ова е моето искуство од Албанија
Ептен треба да се внимава од каде се јади! Лани група познаници имаа труење од некој ресторан во Ксамил, остатокот од одморот го поминаа во апартмани.
Јас сум била неколку пати во Албанија и навистина никогаш сум немала проблем. Но секако внимавам и не седнувам секаде или кај шо ми изгледа прљаво, ни дома не па на одмор.
Некој предлог Албанија, Црна гора ама во близина да има спортски терен- за секојдневен фудбалски тренинг. Знам дека има убави градски спортски терени на крај на Валона према тунелот, ама лани бевме таму.
Што мислите за одмор во Пефкохори? Дали има места за искачање, дали е песочна плажата? Или кое друго место би било добро за пар?
Nea flogita ili furka so malo detence 2g? Ni treba golema plaza, pesocna da nema kamcinja, i da nema branovi, meduzi i ezovi kraj na avgust do 5ti septemvri ili pak neosto sosema deseto sto gi ispolnuva ovie uslovi. Prv pat odime so dete. A i ne sme bile na odmor 5 godini vekje taka da ne sum bas vo tek
За Пефкохори само пофални зборови. Убава атмосфера, пријатен престој, ноќно шетање, плажата и песокот топ.
Во Неа Флогита лани бевме, исто со мали деца. Многу убаво поминавме, плажата и водата добри беа, собите исто. За шетање наоколу нема многу, но ние одевме и подалеку, паркови со играчки има доста.
И мене Пефкохори многу ми се допаѓа, има преубава атмосфера. Од други места за пар, можете во Калитеа, Парга, на Крф, Тасос, Лефкада или Скијатос.
Може ли мислење кое место е подобро во Грција, за патување за млади? Измеѓу Тасос, Скијатос, Лефкада и Кефалонија? *Не прашувам за журки, ниту пак приоритет ни е водата и плажата, секаде се убави секако. Кога идеме ние на одмор повеќе шеткаме и не интересира градчето, да има убавки интересни места за посетување разгледување и шетање Thanks