Каликратија е ок за ден/два. Ние имаме куќа во Дојран и сме често тука ( еве и моментално сме тука). Водата е повлечена и не чиста. Цените не се веќе ни конкурентни ко порано. Убаво е за шетање, има занимации за деца, ама претопло е и општо во лето дојран е многу хаотичен и нечист.
Годинава Турција. Јас Дојран одамна го имам избришано како дестинација за одмор. За шетање би отишла на еден ден ама за одмор нема шанси. Не ми се допаѓа воопшто.
Се мисламе годинава за Занзибар преку Џангл.Гледам имаат они понудени екскурзии но некако не ми се допага агендата.Дали има луѓе локалци таму што нудаат тури да не уплаќаме преку Џангл?
Предлог места во Грција што не се прескапи и не се предалеку од границата со Битола? До кај 60-70 евра од вечер.
Зависи што барате, има повеќе. Паралија, Олимпик Бич, Лептокарија, Неи Пори, Неа Флогита, Неа Плагија, Неа Каликратија, Неа Мудања, Неа Потидеа, Полихроно, Аспровалта, Неа Врасна, Врасна Паралија, Ставрос. Плус евентуално Фурка, Сивири, Ханиоти, Пефкохори, Калитеа.
Добра плажа и да имаш кај да излезеш навечер. За семеен одмор, ресторани и слично. Да не е премало и да не е прескапо за сместување.
Сите тие места што ги наброја членката погоре се тоа што бараш, јас не би отишла Паралиа, Лептокарија пример оти ми е некако хаос
Тогаш било кое од наведениве. Јас би ги заобиколил Паралија и Олимпик Бич бидејќи морето е често валкано, Лептокарија бидејќи плажата е со камчиња и е доста длабоко, па оттука често има и огромни бранови. Поради брановите, а и бидејќи морето се прави лом отпосле, би ги избегнал и Аспровалта, Врасна Паралија и Неа Врасна. Другото е се супер, со тоа што Фурка е ептен ограничена во однос на излегување и шетање.
Здраво, дали може некој да ми предложи место за одмор? Би одела со една другарка, да има убава плажа, местенце да се искочи навечер? Со автобуски превоз би оделе, може и да се шета на други плажи не само на локално место. Алудирам на Грција, но може и некое хотелско сместување по др дестинации. Нешто слично ако сте отишле да ми предложите
Сивири или Пефкохори? Сакаме фино место, ни премногу пусто ни премногу дискотеки. Убава плажа, односно вода. Да има каде да се прошетаме, да јадеме и најважно да има доволно занимации за 6г дете (Сме биле Ханиоти и убаво сме си поминале- знам слично е со Пефкохори)
Во темата за одмор за со дете, читаат никој посебно не ми одговори, па да прашам овде. Малата ќе ми биде 9 месеци кога планираме да одиме, сакаме втор крак во Грција. Крај Август/почеток Септември. Предложете ми места, помирни да речам, хотели со сопствена плажа, нешто стил на ресорт. Не сакам гужва, ама пак да има што да се види и прошета.