Зато и сум збунета пошто ептен спротивни информации добивам на мејл и на страната и на калкулаторот. Јбг уште една торба ќе доплатам пошто инаку ризично ми е. Фала.
Немам слушнато, а ми пишуваш да прашам Поставив прашање зошто навистина ме интересира и кога веќе си таму веројатно знаеш повеќе, но ова не беше одговор. Дојранчани има одвај 3000, од нив речиси никој не се бањал ни порано па така тоа не ми е некое мерило. Водата може да изгледа различно заради кал и алги кои ги има Дојранското езеро па така и тоа не е веродостоен доказ. Од око не се гледа дали е бактериолошки исправна. Како што прочитав од извештаите, водата е безбедна за капење. Верувам дека ќе имаше реакции и ќе беа погласни ако имаше некаков проблем, како што имаше и во претходните години. Ако имаш некоја поразлична информација, сподели ја.
Дојранчани се бањаа додека беше плажата на мрдаја. Сега не се бањаат, околу куќа се се стари Дојранчани. Инаку, не работи прочистелната станица и се што се влева оди без никаков филтер. има и истражување колку е неисправна водата ама ете јавно здравје објавува дека до пролет имало ешерихија во водата, сега дека лето нема. Исто и за охридско извештајот. Испишале каде се се влева канализација без прочистителна станица, ама доле може да се бањате. Банана држава.
да и лаптоп јас со classic летам обично и имам 1 куфер до 8кг, ранец и плус чекиран куфер а кога летав Light имав куфер фо 8кг и лаптоп
Имам влезено пред две-три години и ништо не ми станало. Баш тогаш и имаше исто луѓе и деца кои се бањаа. Едно време хит беше со калта да се мачкаат туристи, богами некои и продаваа. Пред нешто повеќе од 20 години, Дојран беше баш атракција за бањање. Тогаш немаше ни продавници, едвај една мала што се распаѓаше. Ресторанот Гранико работеше ептен во тоа време, алгите и тогаш ги имаше па не им пречеа на луѓето.
Еве и прераскажано да не читате цел извештај. До мај ешерихија имало, во јуни ја снемува. Аха. https://meta.mk/ijz-fekaliite-se-dr...agwTAswtP1Rx0T4JgE_aem_ajqDoLM8n8UfNFJ6AzQcDQ
Исто, секоја година ама најчесто еднодневно. Не дека и сега е нешто многу поразлично во поглед на продавниците А тоа со алгите навистина не ми е јасно зошто толку им се проблем. Површината на водата се менува. Не се разбирам толку детално ама периодите кога има многу врнежи и ниски температури се појавува, а може да ја снема заради високите температури. Сепак, благодарам за информацијата. Ова со нефилтрирање на водите е сериозен и долгогодишен проблем кој за жал од крадење не се способни да го променат.
Никој не се грижи за езерата. Буквално никој. Ќе одиме викендов во Охрид после 7г јас одам, сега другарка охриѓанка ми вика никако на канео не се бањајте, сите со инфекцина на очи искачаат. И што да правиме...
Саранда. Од искуство. Посредена е и поголема можете да се прошетате има и кај да излезете - ресторанчиња, барчиња и сл. Има убави плажи, големи средени. И со барови и без барови. Од таму ксамил можете да одите и да прошетате ( ако немате кола и автобуси нон стоп). Ксамил е мн мало место и често има гужва, особено во сезона и тоа можр да ви е проблем. Можете да го посетите и Бутринт многу интересно историско место. Еве јас сум охриѓанка, цел живот одам канео на плажа и апсолутно ништо не ми е. Особено годинава како што е топла водата од јуни. Врска нема тоа. Водата е исправна. Имало случаи каде што се забележало загадување и се решавал тој проблем. Водата особено во охридско езеро брзо истекува не е базен па да стои загадена. Охрид на плажа не се оди само кај што истекува реката грашница односно кај мизо и накај партизан.
Ок. Фала што ми кажа. Секоја година го има извештајот и секоја година истото го пишува. Цјз на Охрид и Водовод Охрид постојано ја испитуваат водата и да била неисправна никој не е будала така да седи. Друга работа што и во сите туристички градови во цел свет кога има голем наплив на туристи атмосферската секој друг цефковод попушта. Јас кажав искуство, и тоа лично. Охрид е преполн овие два месеции ко што гледам сите се бањаат.
Втор крак ? Каде се имате сместувано, сакам да го избегнам Никити, би одела Неос Мармарас но би сакала да чујам ваши искуства.
Доколку сте во можност одберете некое од помалите места. По мирно и по тифко е, секско доколку тоа го преферирате. Гледајте да одберете убава појдовна точка к да ги прошетате плажите особено оние кои гледаат кон третиот крак бидејки се поубави. Мармарас е типично селце како сите на прв крак. Според мене многу гужва кма особено во ек на сезона.
Ние бевме на Сарти 2022, па мислам дека најубавите плажи на втор крак се таму, 10 дена бевме, секој ден бевме на различна плажа, која од која поубава. Мене ми се свиѓаше Сарти. После Никити е.
Мармарас е цел со угорници, удолници и е супер за млади и за шетање. Помирни места се торони, каламици, парадизос. Да, за со без деца супер е Сарти.