1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.425
    Допаѓања:
    165.292
    Зато и сум збунета пошто ептен спротивни информации добивам на мејл и на страната и на калкулаторот. Јбг уште една торба ќе доплатам пошто инаку ризично ми е. Фала.

2. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Не мора да слушнеш. Види ја водатата и прашај дојранчанец зошто не се бања.

3. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Немам слушнато, а ми пишуваш да прашам :) Поставив прашање зошто навистина ме интересира и кога веќе си таму веројатно знаеш повеќе, но ова не беше одговор. Дојранчани има одвај 3000, од нив речиси никој не се бањал ни порано па така тоа не ми е некое мерило. Водата може да изгледа различно заради кал и алги кои ги има Дојранското езеро па така и тоа не е веродостоен доказ. Од око не се гледа дали е бактериолошки исправна. Како што прочитав од извештаите, водата е безбедна за капење. Верувам дека ќе имаше реакции и ќе беа погласни ако имаше некаков проблем, како што имаше и во претходните години.
    Ако имаш некоја поразлична информација, сподели ја.

4. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Дојранчани се бањаа додека беше плажата на мрдаја. Сега не се бањаат, околу куќа се се стари Дојранчани. Инаку, не работи прочистелната станица и се што се влева оди без никаков филтер. има и истражување колку е неисправна водата ама ете јавно здравје објавува дека до пролет имало ешерихија во водата, сега дека лето нема.

Исто и за охридско извештајот. Испишале каде се се влева канализација без прочистителна станица, ама доле може да се бањате. Банана држава.

На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aljosha

Aljosha Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    166
    да и лаптоп

јас со classic летам обично и имам 1 куфер до 8кг, ранец и плус чекиран куфер

а кога летав Light имав куфер фо 8кг и лаптоп

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.425
    Допаѓања:
    165.292
    Значи како шо вели калкулаторот иди. Фала!

7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.336
    Имам влезено пред две-три години и ништо не ми станало. Баш тогаш и имаше исто луѓе и деца кои се бањаа. Едно време хит беше со калта да се мачкаат туристи, богами некои и продаваа.

Пред нешто повеќе од 20 години, Дојран беше баш атракција за бањање. Тогаш немаше ни продавници, едвај една мала што се распаѓаше. Ресторанот Гранико работеше ептен во тоа време, алгите и тогаш ги имаше па не им пречеа на луѓето.

На NoirSerpentine и Manako2 им се допаѓа ова.
  8. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    На NoirSerpentine му/ѝ се допаѓа ова.
  9. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.359
    Допаѓања:
    11.964
    Ксамил, но премногу гужва е:D

10. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    996
    Допаѓања:
    2.294
    Исто, секоја година ама најчесто еднодневно.
    Не дека и сега е нешто многу поразлично во поглед на продавниците :D
    А тоа со алгите навистина не ми е јасно зошто толку им се проблем.
    Површината на водата се менува. Не се разбирам толку детално ама периодите кога има многу врнежи и ниски температури се појавува, а може да ја снема заради високите температури. Сепак, благодарам за информацијата. Ова со нефилтрирање на водите е сериозен и долгогодишен проблем кој за жал од крадење не се способни да го променат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Никој не се грижи за езерата. Буквално никој. Ќе одиме викендов во Охрид после 7г јас одам, сега другарка охриѓанка ми вика никако на канео не се бањајте, сите со инфекцина на очи искачаат. И што да правиме...

На Tanjamm, duffi и NoirSerpentine им се допаѓа ова.
  12. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    3.284
    Саранда. Од искуство. Посредена е и поголема можете да се прошетате има и кај да излезете - ресторанчиња, барчиња и сл. Има убави плажи, големи средени. И со барови и без барови. Од таму ксамил можете да одите и да прошетате ( ако немате кола и автобуси нон стоп). Ксамил е мн мало место и често има гужва, особено во сезона и тоа можр да ви е проблем. Можете да го посетите и Бутринт многу интересно историско место.

Еве јас сум охриѓанка, цел живот одам канео на плажа и апсолутно ништо не ми е. Особено годинава како што е топла водата од јуни. Врска нема тоа. Водата е исправна. Имало случаи каде што се забележало загадување и се решавал тој проблем. Водата особено во охридско езеро брзо истекува не е базен па да стои загадена. Охрид на плажа не се оди само кај што истекува реката грашница односно кај мизо и накај партизан.

13. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Имаш извештај од ИЈЗ.

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    3.284
    Ок. Фала што ми кажа. Секоја година го има извештајот и секоја година истото го пишува. Цјз на Охрид и Водовод Охрид постојано ја испитуваат водата и да била неисправна никој не е будала така да седи. Друга работа што и во сите туристички градови во цел свет кога има голем наплив на туристи атмосферската секој друг цефковод попушта. Јас кажав искуство, и тоа лично. Охрид е преполн овие два месеции ко што гледам сите се бањаат.

15. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    639
    Втор крак ?
    Каде се имате сместувано, сакам да го избегнам Никити, би одела Неос Мармарас но би сакала да чујам ваши искуства.

16. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.315
    Допаѓања:
    3.284
    Доколку сте во можност одберете некое од помалите места. По мирно и по тифко е, секско доколку тоа го преферирате. Гледајте да одберете убава појдовна точка к да ги прошетате плажите особено оние кои гледаат кон третиот крак бидејки се поубави.
    Мармарас е типично селце како сите на прв крак. Според мене многу гужва кма особено во ек на сезона.

На Rozevata му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    639
    Ти благодарам на советот. Кои од помалите места би ги предложила? :)
    Не сум запознаена ич со тој крак.

18. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.198
    Допаѓања:
    7.228
    Ние бевме на Сарти 2022, па мислам дека најубавите плажи на втор крак се таму, 10 дена бевме, секој ден бевме на различна плажа, која од која поубава. Мене ми се свиѓаше Сарти. После Никити е.

19. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    639
    Good one. Ќе разгледам понуди и таму. Фала ти!

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Мармарас е цел со угорници, удолници и е супер за млади и за шетање. Помирни места се торони, каламици, парадизос.
    Да, за со без деца супер е Сарти.