Раџгледај на Никана- српската страница ќе видиш. Јас секогаш на букинг гледам да добијам нркаква инспирација. Гледам многумина го предложиле Сарти, убаво е местото, меѓутоа плажата знае да биде зезнато. Знае да има бранови и вртлоци, секоја година минимум еден се дави таму, како да Посиди на прв крак. Мене Вурвуру ми е многу поубаво и плажата е поубава.
Сугестии за место на одмор каде што има нуркање? Обожувам морски ѕвезди, школки, такви работи да си гледам под вода. Не ме интересира ништо друго - ноќен живот, журки, плажи, само во морски свет да уживам.
Никогаш до сега еве толку години по ред, од 2011 па до сега не сум видела медузи во Јадранско, од Албанија до Игало, никогаш. Еве оваа година прв пат гледам.(во Бугарија имаше ама тогаш немав дете па не се замарав) Кажете ми опасни се? Значи не зборам за обична реакција туку за недај боже некоја сериозна.
Ако уште би Ви користела информацијата,,,во Дојран сега најчиста е водата на плажа во селото Николич и на крајот до границата, на Мардаја.
Какви се медузите? Ако се од оние едни кафеави, буквално како јајце на око, нема гајле, тотално безопасни се.
Не сум видел и не знам искрено за такви. Ако беше повеќе накај виолетова тие можат да бидат и од опасните, ама да не те лажам и плашам напразно. Еве можеш тука да читнеш ако не те мрзи како мене https://www.scubalife.hr/jadranske-meduze/
Devojki kako e olimpijada dali e zaso dete 3 godini? Sakavme nikiti ama citam guzva kamenja vo vodata na nekoja plaza i se predomislivme koj znae neka pise vi blagodaram
Има некој седено во вилава: https://jk.mk/tours/vila-tania/ Да ми каже точно каде се наоѓа, ептен е нејасно на мапава, всушност не се ни наоѓа на maps.
Медузи во јадранско не е нова појава, постојана е. Само местото каде што се помалку или повеќе концентрирани се менува. Се сеќавам една година дека ги имаше толку многу што дури и на плажата беа исфрлени. Повеќето се безопасни и потребно е местото и кожата каде што имало допир да се остави така одредено време и да помине реакцијата. Во некој случај ќе биде потребно крем (ако има посериозна реакција што е исто така мала веројатност) инаку нема проблем. Може да се консултирате со тамошен фармацевт и читајте вести за да знаете дали тогаш кога одите има наплив на некои морски суштества колку да не се исплашите ако забележите некое црвенило на кожата
Odmor vo Turska potocno Antalija-Side pocetok na septemvri ili od 22 pa nataka? Vremenskata prognoza kako e da ne slucajno znae nekoja?!