Цената е по човек така? И ние гледавме за таму, ама отприлика се по 800-900 од човек, што со додатни трошоци (транспорт, пијачки, излегувања) ќе ни дојде до 2к.
Извини моја грешка 750€ беше по човек, уплативме крајот на Декември. Јас рачунав за сама и испадна 20-30€ поевтино и не ми се исплатеше , подобро ми испадна преку агенција. Инаку зборам ова е цена за со авион, трансфер , хотел покрај плажа со доручек и вечера.
Некој да сподели искуства за Тунис? Гледам океј аранжмани, околу 500 евра all inclusive (од особа), хотеливе се пристојни. Храна, плажи, море, како е?
Мислам дека е индивидуален вкус во прашање. Другарка моја лани беше и беа многу разочарани и од хотелот а и општо. Запази кои се коментарите од гостите на хотелот за да не биде после како другарката нисам знајала
Тунис е мачка во вреќа, зависи каков хотел ќе ти се падне. Затоа пред да го резервираш прочитај reviews на гугл и трип адвајсор. Морето не е нешто вау (јас бев во Јасмин Хамамет, кога истражував лани по интернет според многу страници беше во топ 5 туниски плажи, инаку од нашинци што биле таму на одмор Махдиа ја фалат). Хотелот кај што бевме беше пристоен. Ако гледаш хотели бирај или со 4* или со 5*, пошто една ѕвезда помалку е, низок им е угостителскиот стандард во Тунис. Пример се одлучивме за хотел со 5*, а услугата беше на ниво на 4 (ако споредиме со хотел во Европа да речеме). Храната беше океј имаше доволно избор (јас додуша и не сум некој џимрија, ама стварно имаше во изобилство и за избор), барот во хотелот исто добар беше. Едино лошо што на шанк само еден вработен, и ќе се наредевме 10 души сите за коктел чекаме, сирот шанкер глава му чадеше. Беше очигледно дека им фали кадар, персоналот беа преокупирани и од тие причини не беа баш најљубезни. Базенот беше чист, имаше аниматори, аква фитнес, музика, доволно лежалки и чадори за секој. Морето претежно бистро и чисто, ама кога имаше ветер беше многу разбранувано и носеше алги. Ако одиш, препорачувам да појдеш на дводневиот излет во Сахара и еднодневна во Тунис (градот) и Сиди бу Саид. Екскурзијата во Сахара дефинитивно досега ми е #1 доживување од сите мои одмори. Во глобала за цел одмор би дала 4/5, треба тунижаните да поработат малку на угостителски мајндсет и да бидат поуслужливи. Другото се супер.
Фала ви многу.Обавезно разгледувам на tripadvisor коментари. Во споредба со Турција гледам дека годинава Тунис е поевтино.
Погоре имам јас напишано за Шпанија за некои места. Исто така го предлагам Тенерифе како дел од Шпанија иако излегува на Атлантскиот океан и се наоѓа северозападно од Африка. Каде и да одите на Канарски острови нема да зажалите, како на друга планета се плажите. Е сега до таму е малце комплицирано за од кај нас, ние бевме од Берлин директно со Рајан до Тенерифе и летот траеше 5 часа. Брачеда ми летаа преку Тирана - Валенсија - Тенерифе. Смештај се наоѓа на букинг, за добра цена врв хотел можиш да начекаш со базени со све.
Не знам искрено, индивидуални се трошоците кај секого. Патот до таму кошта иначе нема да ве чини повеќе од еден одмор во Грција да речиме. Ама има многу работи кои вреди да се посетат, како на пример вулканот Теиде и тоа кошта екстра, исто така во Тенерифе е еден од најголемите аква паркови, ако не и најголем, отворете го на Јутјуб има видеа фантазија е, за со деца поготово ми се чини ќе нема да можите да ги извадите од внатре Крстарењата се доживување оти ве носат до точки кај што има китови. Од 25 евра нагоре се движеа крстарењета, три часа те возат со брод, на бродот има пијалоци за по 1 до 2 евра пијалок, пиво/коктел/сокче. Поладна е водата, и побрановита, затоа и скоро сите хотели се со базени и водата во базените е топла и солена. Ама плажите се сон, има и плажи со црна песок. Климата е прекрасна, не е многу жешко некаде околу 30 степени беше ние кога бевме најмногу, преку цела година е топло во Тенерифе па кога и да одлучите да одите ќе погодите убаво време, е сега бидејќи е таква положбата и на океан не е нон стоп кристално сончево времето, знае да има облаци доста ама да се внимава на сонцето оти е прејако и ние изгоревме тој ден баш кога немаше воопшто сонце.
Шпанија е многу голема и разновидна. Би можел да ти одговори каде е најдобро некој што ја прошетал многу. И зависи што очекуваш од одморот. Оваа година ја нудат како опција повеќе агенции, мислам најмногу поради летовите до Барселона со Wizz Air што ќе почнат наскоро. Па така понудите претежно се за некои места во Каталонија што се релативно блиску до Барселона. За други делови, ќе треба да се најде некоја добра конекција, бидејќи директни летови нема.