Незнам дали има аранжмани за Барселона.Јас лани кога барав за Шпанија немаше такво нешто а и незнам какви се плажите таму.Бевме само 2 дена-шопинг тура и шетање низ Барселона.Слушнав дека има 7 плажи(незнам колку се добри) али не бевме зошто немавме време сакавме на други места да прошетаме.Јас бев крај на Јули и баш тогаш ги реновираа фонтаните и не ги видовме
барселона не е за плажа, таа е само за шетање Јас лани кога бев, бевм,е сместени 7 дена надвор од барселона (леле да ме убиеш не ми текнува на името на местото), а имаше два пати организирано до барселона, ама ние се собравме неколку девојки и си отидовме сами еднаш мој совет ти е да видиш некаде околу, она баш туристичко место со плажи со се, а да си се прошетате само до барселона затоа што верувај ми нема да седиш на плажа во барселона
Ај ке ве замолам да ми кажете кој бил на Тасос,сместувањето е ефтино со превоз иде некаде 150еур по особа.Инаку би сакала да знам кои плажи се најблиску или сместување веднас до плажите за фамилијарни луге? Па казете кои плажи се најубави, како е храната, скапа ефтина, со колку би поминале еден одмор од 7 дена?
Ние бевме во Бланес, прекрасно место веднаш до Лорет де Мар. И од Бланес и од Лорет има одлична врска со воз до Барселона. Возот во Барселона преминува во метро па за 20 минути возење покрај морето си во центар на Барселона, на Ла Рамбла. Супер си поминавме, одлични плажи, прекрасно море, шетање и шопинг, за секој по нешто
http://falcon.com.mk/leto2011/catalog/Tasos_2011.pdf јас бев преку оваа агенција пред некои 4 години ако не се лажам.бев во Лименарија плажата не беше убава иако морето беше пречисто. Не беше скапо исто како и на други места, освен смештајот кој тогаш беше за смешна цена ама мислам беше прва или втора понуда па можеби затоа. Има мислам и други агенции кои го нудат Тасос, ама во глобала се истите вили само во различни агенции. Имаш на странава се напишано разгледај си. Мислам дека другите места се далеку помали од Лименарија бидејќи навечер беше преполно сите доаѓаа, а преку ден живо пиле немаше, а најубава е плажата во Скала Потамиа ако не се лажам! Инаку ако имате можност одете со кола бидејќи најубавите плажи се надвор од градовите или селца сеедно. Само да додадам се патуваше 9-10 саати, со се половина час на траект. Сега не знам дали направиле нови патишта, може е побрзо.
Убаво да си поминеш, ако не е тајна каде точно во Хрватска и кажи ми колку е разлика цената во споредба со Грција општо за смештај, храна?
Јас во Лептокарија не сум била, ама од муабети демек е една уличка и дека е многу мало местенце. Во Олимпик Бич сум била и убаво е, водата знае да биде прљава ама плажата затоа е ОГРОМНА. Според мене најубава плажа со се море и песок, споредбено Халкидики и Пиериа, е онаа во Неи Пори ама па местото е прилично досадно. Мој предлог од овие две е Олимпик бидејќи блиску е Паралиа може да се шета а и не е баш досадно има таверни, ресторанчиња, кафулиња а ако сте за журка во Паралиа има и дискотеки. Ако се одлучиш за Олимпик пиши ми да ти кажам кај има најубаво гиро
Јас пак слушнав дека најдобро било на Голден бич, исто тука биле и скала потамиа и скала панагиа..... а за посета на другите плажо валда има организиран превоз доколку не патуваме со наше возило?
на островот брач место сутиван таму е околу 50 евра смештај апартман значи за ден. Храна месо изгор скапо, млекои млечни производи-ефтино, пијачки како кај нас ако идеш во апартман мозес да си носиш и храна
Може, може,не се сеќавам точно на плажата. Инаку да има превоз има автобуси и до главниот град и до сегде. Може и да се изнајми кола или моторче иако улиците се доста тесни и со кривини и не е мн безбедно, а и возат брзо. Инаку имаше памтам една тура со бродче, се одеше цел ден на околните плажи и беше вклучен и ручек на бродчето, тогаш беше 25 евра. Ние не отидовме моите не сакаа,може и затоа Тасос ми остана во меморија како ништо посебно бидејќи ми беше досадно. Рачунај тоа беше пред 4 години, може и 5, сега сигурно има и нешто ново. Во секој случај островот како остров е убав
Ти благодарам на одговорот, може да се земе и Хрватска во предвид, со оглед на тоа дека не сум била до сега. Иако преферирам Егејско затоа што е бара, еднаш бев на недела дена во Црна Гора и се разболев, ладно ми е Јадранско ( лигла )
Ние ова лето ќе одиме Сончев брег Бугарија во август да ги фатиме диџеите што ќе идат Carl Cox на 20 ќе е на какао бич.. а ќе има и други така да кој е за добра журка нема да зажали доколку го посети Sin City
Планирам Турција да ја посетам повторно после долги години и убаво да прошетам каде што не бев претходниот пат, а не ми бегаат и викендите во Грција, која е прекрасна туристичка дестинација, со прекрасни плажи, топла вода, ниски цени, и многу Срби
Во план ми е Турција, неколку пати сум била и презадоволна сум, ама ќе видиме како ќе испадне. Ако не, Охрид со сигурност.
за грција немам идено, па еве размислувам летово да отидам со другарка. колку е од прилика преку агенција??за некои 100-150 евра би можела да најдам, за барем неколку дена?