1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    Готово одлучив за одмор пу пу точка и крај идам за Хрватска :rofl: :rofl: :rofl:

2. Sunshine555

Sunshine555 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    69
    Уште немаме одлучено рано е... Можеби Грција не се знае. :)

3. lylaby

lylaby Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    334
    кој бил во барселона ,цени плажи забава како е?кој е најубав период за одење...?

4. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Незнам дали има аранжмани за Барселона.Јас лани кога барав за Шпанија немаше такво нешто а и незнам какви се плажите таму.Бевме само 2 дена-шопинг тура и шетање низ Барселона.Слушнав дека има 7 плажи(незнам колку се добри) али не бевме зошто немавме време сакавме на други места да прошетаме.Јас бев крај на Јули и баш тогаш ги реновираа фонтаните и не ги видовме ;(

5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    барселона не е за плажа, таа е само за шетање
    Јас лани кога бев, бевм,е сместени 7 дена надвор од барселона (леле да ме убиеш не ми текнува на името на местото), а имаше два пати организирано до барселона, ама ние се собравме неколку девојки и си отидовме сами еднаш

мој совет ти е да видиш некаде околу, она баш туристичко место со плажи со се, а да си се прошетате само до барселона затоа што верувај ми нема да седиш на плажа во барселона

6. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    Ај ке ве замолам да ми кажете кој бил на Тасос,сместувањето е ефтино со превоз иде некаде 150еур по особа.Инаку би сакала да знам кои плажи се најблиску или сместување веднас до плажите за фамилијарни луге?
    Па казете кои плажи се најубави, како е храната, скапа ефтина, со колку би поминале еден одмор од 7 дена?

7. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Ние бевме во Бланес, прекрасно место веднаш до Лорет де Мар. И од Бланес и од Лорет има одлична врска со воз до Барселона. Возот во Барселона преминува во метро па за 20 минути возење покрај морето си во центар на Барселона, на Ла Рамбла. Супер си поминавме, одлични плажи, прекрасно море, шетање и шопинг, за секој по нешто :)

8. shh.iloveu

shh.iloveu Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    ух. Ова лето сакам да одам и планирам да одам за Њу Јорк. :)

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    http://falcon.com.mk/leto2011/catalog/Tasos_2011.pdf
    јас бев преку оваа агенција пред некои 4 години ако не се лажам.бев во Лименарија плажата не беше убава иако морето беше пречисто. Не беше скапо исто како и на други места, освен смештајот кој тогаш беше за смешна цена ама мислам беше прва или втора понуда па можеби затоа. Има мислам и други агенции кои го нудат Тасос, ама во глобала се истите вили само во различни агенции. Имаш на странава се напишано разгледај си. Мислам дека другите места се далеку помали од Лименарија бидејќи навечер беше преполно сите доаѓаа, а преку ден живо пиле немаше, а најубава е плажата во Скала Потамиа ако не се лажам! Инаку ако имате можност одете со кола бидејќи најубавите плажи се надвор од градовите или селца сеедно.
    Само да додадам се патуваше 9-10 саати, со се половина час на траект. Сега не знам дали направиле нови патишта, може е побрзо.

10. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Убаво да си поминеш, ако не е тајна каде точно во Хрватска и кажи ми колку е разлика цената во споредба со Грција општо за смештај, храна?

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас во Лептокарија не сум била, ама од муабети демек е една уличка и дека е многу мало местенце. Во Олимпик Бич сум била и убаво е, водата знае да биде прљава ама плажата затоа е ОГРОМНА. Според мене најубава плажа со се море и песок, споредбено Халкидики и Пиериа, е онаа во Неи Пори ама па местото е прилично досадно. Мој предлог од овие две е Олимпик бидејќи блиску е Паралиа може да се шета а и не е баш досадно има таверни, ресторанчиња, кафулиња а ако сте за журка во Паралиа има и дискотеки. Ако се одлучиш за Олимпик пиши ми да ти кажам кај има најубаво гиро :lol:

12. len4e

len4e Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2009
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    60
    Јас пак слушнав дека најдобро било на Голден бич, исто тука биле и скала потамиа и скала панагиа.....
    а за посета на другите плажо валда има организиран превоз доколку не патуваме со наше возило?

13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.431
    Допаѓања:
    5.392
    на островот брач место сутиван таму е околу 50 евра смештај апартман значи за ден. Храна месо изгор скапо, млекои млечни производи-ефтино, пијачки како кај нас ако идеш во апартман мозес да си носиш и храна ;)

14. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Може, може,не се сеќавам точно на плажата. Инаку да има превоз има автобуси и до главниот град и до сегде. Може и да се изнајми кола или моторче иако улиците се доста тесни и со кривини и не е мн безбедно, а и возат брзо. Инаку имаше памтам една тура со бродче, се одеше цел ден на околните плажи и беше вклучен и ручек на бродчето, тогаш беше 25 евра. Ние не отидовме моите не сакаа,може и затоа Тасос ми остана во меморија како ништо посебно бидејќи ми беше досадно. Рачунај тоа беше пред 4 години, може и 5, сега сигурно има и нешто ново. Во секој случај островот како остров е убав

15. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ти благодарам на одговорот, може да се земе и Хрватска во предвид, со оглед на тоа дека не сум била до сега. Иако преферирам Егејско затоа што е бара, еднаш бев на недела дена во Црна Гора и се разболев, ладно ми е Јадранско ( лигла :lol: )

16. barbie-hilton

barbie-hilton Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    82
    Ние ова лето ќе одиме Сончев брег Бугарија во август да ги фатиме диџеите што ќе идат Carl Cox на 20 ќе е на какао бич.. а ќе има и други така да кој е за добра журка нема да зажали доколку го посети Sin City ;)

На zara му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Планирам Турција да ја посетам повторно после долги години и убаво да прошетам каде што не бев претходниот пат, а не ми бегаат и викендите во Грција, која е прекрасна туристичка дестинација, со прекрасни плажи, топла вода, ниски цени, и многу Срби :) :tmi:

На barbie-hilton му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Doris-Sk

Doris-Sk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    Во Кушадаси со другарките :D

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Во план ми е Турција, неколку пати сум била и презадоволна сум, ама ќе видиме како ќе испадне. Ако не, Охрид со сигурност. :)

20. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    за грција немам идено, па еве размислувам летово да отидам со другарка. колку е од прилика преку агенција??за некои 100-150 евра би можела да најдам, за барем неколку дена?