Може предлог за смесување, сакам на зимување да одиме, со мало дете. не сум била и не знам во кој дел од градот да барам.
Хотел Агапе 3*. Сосем пристојно како за викенд, има опција за доручек и вечера, има спа центар, базен.. Е сега, за со деца, не би знаела да кажам како е, ама агенцииве го нудат, па може да го разгледате и да се распрашате. И во некои агенции, цената е пониска за мали деца, некаде плаќаат и само превоз.
Скоро сите хотели и апартмани се во центар или блиску до центар. Торник е малку подалеку, и уште некои вили/ апартмани. За препорака многу зависи што бараш и до која цена. Исто, и периодот е многу битен. Во јануари е доста поскапо заради зимскиот распуст. Е сега не очекувај типична планина, ептен е урбанизиран цел Златибор. Автоматски ни воздухот не е баш како на планина-планина.
Здраво, Веќе 7 години редовно одиме со децата на одмор во Анталија, оваа година сакаме нешто да смениме не знам се мислам меѓу Грција и Египет?Турција еве гледам со рана резервација многу пoскапе, и децата порасна и по дифолт ти дава фамилјарна соба што е многу поскапо.Ние секогаш сме биле со 9 ноќевања но ова година нема под 4000еу. Во Грција и Хургада не сум бил, па би сакала да споделите искуство на овие места и препорака за кој хотел со Алл инклусе услуга е подобар и која агенција има поприфатлива понуда.
Добар ден. Би сакала да ми предложите сместување во Велипоје Албанија од кое сте задоволни . Со две деца сме и би сакала да е комфорно
Zdravo, dali nekoj bil na Peloponez vo Grcija i moze da spodeli iskustva, dali ima ubavi pesocni plazi, dali e za so deca, kraj maj topla bi bila vodata?
Јас сум била, не е за со деца, островот е горе, плажите се доле, плус целиот остров е со карпи и плажите се генерално со ситни камени. Водата е кристал, збор немам за неа, ама за со мали деца според мене не е, премногу карпи имаш.
Пелопонез остров? Да не мислиш за некој друг остров што си била? Не постои остров Пелопонез во Грција.
Како бре не постои, еве полуосторв е, не е остров. Еден од најголемите полуострови во Грција е, близу до Закинтос се наога.
Абе знам кај е, ама остров и полуостров се голема разлика. Физички е отцепен од копно поради правење на вештачки канал (Коринтскиот канал) и географски и административно е полуостров. А ако е така како што викаш, тогаш и првиот крак на Халкидики е остров. За да знаат полесно сите, тоа што е Халкидики, тоа е и Пелопонез.
Пак грешиш. Пелопонез е природен полуостров, а Лефкада е остров уште од античко време. Абе кај и да иде убаво ќе биде, ама на Лефкада е најубаво.
Добро сеа професоре, не сум до толку заинтересирана кој што е, ме интересира повеќе понудата која е за да одам на островот/полуостровот или природниот полуостров или островот од времето на Никола Тесла. Шала на страна, Лефкада во душа и во срце останува.
Дечки, некој да препорача некое сместување, близу Солун? Епаноми, Неа Каликратија... натака некаде, имате искуство?
Јас сум била во Golden Star City Restort ама само една вечер. Не би знаела други смештаи ама можеш слободно да си побараш на Букинг. Имаат доста избор и е многу близу до Солун, некои 15/20км.
Пелопонез е сон и рај среќа не е комерцијален како островите и Халкидики зошто многу малку агенции од балканот издаваат сместување фала богу и се надевам така ќе остани, да знаеш да си бараш сам сместување, јас сум била средина на Јули и немало воопшто гужви и досадни балканци ако ви сметаат нашите и сакате да одморите вистински Ние бевме сместени во хотел во центарот на Нафплион кој е преубав за шетање, само добрите плажи се подалеку одевме со кола, има и песочни и со ситни камчиња.. за со деца е супер, има премееемногу да се прошета и види, Атина е блиску, Микена е на 25 минути возење не се пропушта, само да знаете прежешко е 40 степени е таму тој период дека е на рид, ние ја посетивме околу 6 часот на зајдисонце и се дишеше колку толку, немојте да одите среде ден оти ќе поцркате, одете или ептен рано сабајле или на зајдисонце. Нафпактос е пресладок мал град, многу романтичен (потсеќа на Будва), Патра, Коринт сите ги препорачувам има што да се види.. Би одела пак, дефинитивно атмосферата и луѓето се многу поинакви бидејќи тој дел е срцето на античка Грција, ќе видиш колку е поинаква културата и архитектурата.