1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.157
    Допаѓања:
    138.734
    На мојот релативно пуст остров - единствено место кое ми е синоним за одмор.

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ние сакаме да одиме во Кушадаси или Алања, ама не можам да најдам агенција со попристапни цени, за нас тројца со се авионски превоз би не коштало отприлика 1600-2000 евра. Не планирам да одам со автобус, далеку е за со дете.. Можете ли да ми кажете преку кои агенции се организирате, па и да ми препорачате хотел, некој проверен :)
    Однапред благодарам

3. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Има сега предсезона понуди за 7 дена со превоз околу 50-60 евра, плус патничко осигурување мислам дека е 5 евра, преку Савана мислам дека беше, провери си, има повеќе локации. :)

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    Под палмите 8)

5. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    во италија кај роднините а ако не испадне ништо од тоа ќе си се сунчам на тераса :lol: :rofl:

6. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Лолита, јас планирам да одам во приватна режија во приватна вила, така да немам некое инфо за понудите на агенциите :|

А за превозот, исто планирам да одам со автобус, знам дека ептен е малтретирање бидејќи агенциите одат преку Бугарија, инаку ако би оделе со кола пример преку Грција не е толку далеку, вака цела Бугарија ја поминуваш :doh: .

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Претпоставувам мислиш на смештај за 100-150 евра, бидејќи цел одмор нема шанси да го поминеш со толку, би требало да имаш уште најмалку 100 евра и прилично добро да ги распоредиш за да ти стигнат. Инаку да може да се најде, е сега дали имате некое конкретно местенце? Обично младите повеќе ги земаат во предвид островите во Грција, 24h журки и пиење, лично јас кога станува збор за одмор сакам нешто посмирено и потивко. Обично местата под Олимп како Неи Пори, Лептокарија, Паралиа, Олимпик Бич се поевтини. Еве ти линк можеш да си разгледаш мислам дека овие две агенции имаат ок понуди:

http://www.savana.com.mk/Default.aspx?p ... 1&menuID=0

http://falcon.com.mk/?izbor=grcija

8. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    да да, мислев за смештајот, нормално дека не можам цел одмор со тие пари да го поминам...
    савана коа ја разгледав цените ми беа смешни, поефтини се и од нашиов ни охрид, па некако не ми е верно дека стварно е толку, па викам да си прашам јас...

9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Па види во глобала одмор во Грција испаѓа поевтин од Охрид, а и вреди многу повеќе. Јас лично не го сакам Охрид прво поради односот кој го имаат, без навреда ако има овде Охриѓанки не ги земам сите во глобала, ама едноставно се безобразни и второ затоа што за мене езерото е ладно и не се споредува со море. Со Грците може имаме огромен политички конфликт ама барем никој нема ништо да ти рече, они се трговци и си се држат до бизнисот. Затоа ми е смешно кога некој ќе рече оуууу Грција нема шанси, они името ќе ни го зимаат ја ќе им давам пари... Мислам споредете го прво односот кој го добивате дома со односот надвор и се е јасно. Ок се расприкажав јас надвор од темава, се извинувам :) Инаку и јас одморов дефинитивно одам во Грција со дечкото, само не сме одлучиле на кое место и кога точно. Поздрав до тебе и ти посакувам убаво одморче во Грција

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Montenegro.
    I think so :^)

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    сеуште сме во преговори, не се знае, пошто живеам во Грција сакам некаде подалеку во друга држава ама ќе видиме...

12. n.a.t.t.y

n.a.t.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    763
    Вчера зборев со едни од клас, ме убедуваа дека може да се поминат 10 дена на Закинтос со 200 евра. Јас им викам во Охрид не можеш да поминеш 10 дена со 200 евра. Или можеш, ако си во некое крш сместување, и се стискаш за се. Тие ми викаат, најмалку во хотел со 3 ѕвезди ќе бидеш сместен...
    Мене ми е малку веројатно ова, па затоа да видам вие што викате :)

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Би сакала да одам во Турција.
    Има места кои ви лежат за одмор, и некои кои не се за вас.
    Турција за мене е секогаш вистински избор.

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.854
    Еј сакам во Сан Тропе, ама ќе си останам кај што сум :(
    Ај може да отидам до Трпејца, македонското Сан Тропе и да си пеам
    http://www.youtube.com/watch?v=tsTza4FILCM

На Hipica, Blanca и zhap4e им се допаѓа ова.
  15. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    ако одам со другарките (ако се договореме) тогаш Охрид, а ако одамсо моите најверојатно во Грција

16. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Нема шанси!!!Ако 200 евра се само за трошење,како искачање,лежалки и сл. може некако да помине зашто не е мн.скапо,но смештај,па и нешто да изнајмиш за да го шеташ островот,малце се 200евра.
    Едни мои пријатели најдоа сместување во Лаганас,во екот за 100 евра,преку интернет го најдоа,среќа им се погодило некој наш таму што работел во агенцијата ама сосема случајно.Ова е преевтино за Закинтос,бидејќи нашиве агенции се што нудат е над 200 евра,во сезона додека сеп. се по 150/160евра. со се превоз.
    За Закинтос ти требаат најмалку 400евра :)

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Ливинг јас ти препорачувам да си го најдеш она францусконо серијалче Сан Тропе ;) по ќе ти легне. Ако, си го гледала де,ако не гледај и кажи ми кого бендисваш :rofl:

Јас, кога ќе откријам колку слободни денови ќе ми следуваат летоска, одма ќе си ги спакувам куферите за некаде, каде и јас не знам, но ќе е некаде убаво, некаде интересно, некаде романтично, некаде ефтино.

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sarah.key

sarah.key Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    23
    Ме интересира дали бил некој на одмор во Италија? Во кој град, преку која агенција? Сакаме да одиме ова лето но немам никаква информација за каде е најубаво и секако да бидат пристојни цени, до кај 500 евра за 10 дена.

19. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    126

Јас лани бев Закинтос и беше 150 евра само превоз и смејштај и тоа смештајот онака просечен ни луксузен ни беден, по 3 кревети во соба , мала кујна wc, тв и мал регал, без базен. Јадењето беше многу скапо, исто така и по кафичи пијачките беа од 8 евра нагоре (немаше ништо под 8 евра). Плажата не ме воодушеви многу. А ноќниот живот е чиста 10ка.

20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Јас сакам Мароко да го посетам оваа година, и моиве се согласија да ме почестат како матурски подарок. па би сакала летово да одам ако е се како што треба. Бил некој натаму ? Како се движат цените на туристичките аранжмани отприлика :?: