Сум била на Брач ,плажава е преубава,ама со мали деца сакам да се стационирам на копно,во хотел со песочна плажа.А сум била и на други острови,и убаво е да шеташ,да испитуваш,да наоѓаш плажи. За плажите на Халкидики,убави се ,ги имам шетано сите краци,но плажата во Фурка,мало селце на првиот крак е ПРЕУБАВА,тиркизна вода и бел песок.
мене најубав од цела Грција ми е Закинтос, а посебно што ќе одиш со друштво, местото е само за млади, повозрасни луѓе нема да сретнеш јас лани бев со дечко ми, со аранжман преку агенција, 230 евра по човек за сместување во апартман во вила, а таму потрошивме околу 250 евра заедно, за излегување, храна... Обавезно да го посетиш, Закинтос ја има една од најубавите диви плажи во светот!
На Сицилија ќе одиш во приватна режија или преку агенција? Баш би сакала да ја посетам Сицилија... поздрав
http://www.falcon.com.mk/leto2011/catal ... h_2011.pdf јас не сфаќам... оние цени без звездичка се за изнајмување на цел апартман??(пример ако е 350 евра ке може да ја поделиме со другарката ако сме заедно така??) а оние со звездичка се за еден човек, така?? ај ве молам просветлете ме
Цените со ѕвездичка се за 7 ноќевања и таа цена важи само за тебе за смештај и превоз. А другите цени се дадени за цело студио/апартман и значи ако одиш со другарка делиш на пола и плус рачунај си за пат 30 евра ако не се лажам беше и таму 200-300 денари осигурување. Т.е. да така како што пиша
Кalithea е село измеѓу Паралија и Катерини, нема никаква плажа таму, и не е ниту 100 км од Олимпик Бич туку 7 км Катерини е град кој не излегува на море
Има и на Халкидики и во Атина и Во Катерини.....во превод значи ``добра божица`` и затоа има многу места во Грција кој се вика Калитеа, што значи местата изобилуват со убавини и пејсажи....(на кратко би можело да ви објаснам)
ај веке ко ми пиша да те позамарам уште малце (извини) а максимум по две може да сме у студио или апартман?
Студиото е за двајца секогаш. А апартманот е во глобала за 4рица, можеби би дозволиле и повеќе ама на лице место ако бараш апартман (зашто постојат и големи апартмани со двосед, тросет кои се спуштаат ама не се чести тие), агенцииве не би дозволиле да уплатите 5рица за апартман. Апартманите се поскапи од студијата нормално и поголеми се со 4 кревети. Е сега може вие две другарки ако сакате може апартман да си земете, никој не би забранил во апартман за 4рица да бидете 2, ама во студио за 2 нема да дозволат 4рица да сте
еве на што мислев, еве ја олимпик бич. а плажата каде што нема гужва и е чиста водата се наога од олимпик бич накај паралиа калитеа коринос....
Мое мислење, јас лично за одмор во Грција не би ја препорачала ниту Паралија ниту Олимпик Бич, водата е премногу прљава, затоа што има многу туристи, поготово последните 2, 3 години, јули и август е преполно и на плажата се сите еден врз друг да не би рекла и водата е Најубави места се некои од островите, на пример Лефкада, прекрасно место и фантастични плажи, водата е пре пречиста и тиркизно плава, Халкидики исто има многу убави места и плажи и првиот и вториот крак, Парга е исто многу убаво островче, Хиос е убав остров, Крит итн. Ова е мое лично мислење, не мора никоја да ем сфати погрешно, затоа што живеам во Грција и знам нешто повеќе од било која од вас и затоа ви давам совети и перпораки, не мора никој да ги слуша моите препораки
Срцка, јас пак ќе ти повторам, на карта остај како е наведено, калитеа е село, нема плажа таму, Коринос има и е малку подолу од Паралија, а подалеку од Оломпик бич, значи Олимпик Бич и Калитеа немаат никаква врска, затоа ти кажувам може си се помешала со имињата, може си била на Коринос, а не Калитеа
ти не ме свати што пробувам да објаснам. Сакав да кажам дека ПЛАЖАТА каде што е чисто и убаво е ПРЕД олимпк бич. Со кола е на 5 минути оддалечена. НЕ Е ГРАДЧЕ НИТУ СЕЛО каде што се издават соби има дискотеки и слично. Иде некако како на пример од патот директно почнува плажата. еве ја плажата ја најдов на интернет можеш да видеш дека не е градската плажа каде што има гужва туку е изолирана лево е олимпик бич десно е коринос (гледано на сликата) се нервирам неможам да објаснам
Ок, те сфатив , значи сте биле накај Коринос на плажа, да тие се изолирани и нема многу луѓе и водата е почиста, точно, и јас одев таму да се капам, бегав од гужвата затоа што водата е катастрофа во Јули и Август, остај друго мене ми се појави 2 пати инфекција на мочниот меур и од тогаш NIKAKO не одев Паралија да се капам, колку што може подалеку и таму кај што е чиста водата! Се разбравме некако, нема место за нервози