1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    накај калитеа.

2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    47.994
    Сум била на Брач ,плажава е преубава,ама со мали деца сакам да се стационирам на копно,во хотел со песочна плажа.А сум била и на други острови,и убаво е да шеташ,да испитуваш,да наоѓаш плажи.
    За плажите на Халкидики,убави се ,ги имам шетано сите краци,но плажата во Фурка,мало селце на првиот крак е ПРЕУБАВА,тиркизна вода и бел песок.

3. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    мене најубав од цела Грција ми е Закинтос, а посебно што ќе одиш со друштво, местото е само за млади, повозрасни луѓе нема да сретнеш :) јас лани бев со дечко ми, со аранжман преку агенција, 230 евра по човек за сместување во апартман во вила, а таму потрошивме околу 250 евра заедно, за излегување, храна... Обавезно да го посетиш, Закинтос ја има една од најубавите диви плажи во светот! ;)

На LinaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    На Сицилија ќе одиш во приватна режија или преку агенција? Баш би сакала да ја посетам Сицилија...
    поздрав

5. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    одморот дефинитивно се чека :D јас со дечко ми у грчка средина на јули

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  6. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Катерини мислиш?
    Калитеа е на друга страна 100тина километри одалечено од Олимпик :D

7. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    http://www.falcon.com.mk/leto2011/catal ... h_2011.pdf

јас не сфаќам... :?:
    оние цени без звездичка се за изнајмување на цел апартман??(пример ако е 350 евра ке може да ја поделиме со другарката ако сме заедно така??)
    а оние со звездичка се за еден човек, така??
    ај ве молам просветлете ме

8. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Цените со ѕвездичка се за 7 ноќевања и таа цена важи само за тебе за смештај и превоз. А другите цени се дадени за цело студио/апартман и значи ако одиш со другарка делиш на пола и плус рачунај си за пат 30 евра ако не се лажам беше и таму 200-300 денари осигурување. Т.е. да така како што пиша :D

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Кalithea е село измеѓу Паралија и Катерини, нема никаква плажа таму, и не е ниту 100 км од Олимпик Бич туку 7 км ;) Катерини е град кој не излегува на море :D

10. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ^ Kalitea не е на Халкидики? :^)

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Има и на Халкидики и во Атина и Во Катерини.....во превод значи ``добра божица`` и затоа има многу места во Грција кој се вика Калитеа, што значи местата изобилуват со убавини и пејсажи....(на кратко би можело да ви објаснам) :)

12. solzuska

solzuska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    135
    ај веке ко ми пиша да те позамарам уште малце (извини) :lol:
    а максимум по две може да сме у студио или апартман?

13. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Студиото е за двајца секогаш.
    А апартманот е во глобала за 4рица, можеби би дозволиле и повеќе ама на лице место ако бараш апартман (зашто постојат и големи апартмани со двосед, тросет кои се спуштаат ама не се чести тие), агенцииве не би дозволиле да уплатите 5рица за апартман. Апартманите се поскапи од студијата нормално и поголеми се со 4 кревети.
    Е сега може вие две другарки ако сакате може апартман да си земете, никој не би забранил во апартман за 4рица да бидете 2, ама во студио за 2 нема да дозволат 4рица да сте :)

На Jojoba му/ѝ се допаѓа ова.
  14. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

еве на што мислев, еве ја олимпик бич. а плажата каде што нема гужва и е чиста водата се наога од олимпик бич накај паралиа калитеа коринос.... :)

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Мое мислење, јас лично за одмор во Грција не би ја препорачала ниту Паралија ниту Олимпик Бич, водата е премногу прљава, затоа што има многу туристи, поготово последните 2, 3 години, јули и август е преполно и на плажата се сите еден врз друг да не би рекла и водата е :puke:
    Најубави места се некои од островите, на пример Лефкада, прекрасно место и фантастични плажи, водата е пре пречиста и тиркизно плава, Халкидики исто има многу убави места и плажи и првиот и вториот крак, Парга е исто многу убаво островче, Хиос е убав остров, Крит итн. Ова е мое лично мислење, не мора никоја да ем сфати погрешно, затоа што живеам во Грција и знам нешто повеќе од било која од вас и затоа ви давам совети и перпораки, не мора никој да ги слуша моите препораки ;)

На Jojoba, lolyta777 и rossonerka им се допаѓа ова.
  16. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Срцка, јас пак ќе ти повторам, на карта остај како е наведено, калитеа е село, нема плажа таму, Коринос има и е малку подолу од Паралија, а подалеку од Оломпик бич, значи Олимпик Бич и Калитеа немаат никаква врска, затоа ти кажувам може си се помешала со имињата, може си била на Коринос, а не Калитеа ;)

17. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ти не ме свати што пробувам да објаснам. Сакав да кажам дека ПЛАЖАТА каде што е чисто и убаво е ПРЕД олимпк бич. Со кола е на 5 минути оддалечена. НЕ Е ГРАДЧЕ НИТУ СЕЛО каде што се издават соби има дискотеки и слично. Иде некако како на пример од патот директно почнува плажата. еве ја плажата ја најдов на интернет
    можеш да видеш дека не е градската плажа каде што има гужва туку е изолирана лево е олимпик бич десно е коринос (гледано на сликата) се нервирам неможам да објаснам :@ :D

18. Ragazzina

Ragazzina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    56
    Годинава на одмор, најверојатно, ќе одам во Италија :)
    Can't wait :dance: :party: :inlove:

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Ок, те сфатив , значи сте биле накај Коринос на плажа, да тие се изолирани и нема многу луѓе и водата е почиста, точно, и јас одев таму да се капам, бегав од гужвата затоа што водата е катастрофа во Јули и Август, остај друго мене ми се појави 2 пати инфекција на мочниот меур и од тогаш NIKAKO не одев Паралија да се капам, колку што може подалеку и таму кај што е чиста водата! Се разбравме некако, нема место за нервози :*

На creshicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710

хух добро е :) :* се изморив пишувајки. еден од оние денови сакам да кажам незнам да речам. :D