1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Ете супер ти објасни Rossonerka, значи ќе видиш кај понудата ако е 1/2 тоа е за две 1/4 за четворица итн итн. Инаку имаш и апртмани за двајца, во кои кујничката и тоалетот се во посебен дел, а спалната т.е. креветите во др. Јас лани бев во такво апартманче разликата беше 10 евра во споредба со студио и затоа инаку не е некоја вау разлика така да за 2 е супер и студио.Ти пишува се таму, имаат кујна купатило и кревети, тераса нормално. Ако се решиш да одиш во Олимпик Бич преку Фалкон и двете вили ти се убави, иако може Фотини за ниијанса поубава ( има интернет :lol: ). Само пази од Фалкон имаат една соба во Фотини која ја нудат ако се потроши се, во никој случај не прифаќај затоа што е шпајз, а не соба и терасата е одделена од собата не знам како да објаснам :/ во секој случај ако одиш да уплаќаш и ти ја понудат ќе приметиш дека не е тоа тоа :) А др соби во двете вили се скроз ок.

2. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Леле вака ми е ептен тешко, многу сакам да прошетам некој остров ама цел не да останам на едно место, затоа што така на остров е некако без везе толку се убави за шетање... А ни јас ни дечко ми не сме возачи, значи немаме ни дозволи за да изнајмиме барем моторче :( Сум била на Тасос ама со автобус и не е тоа тоа. Мене Олимпик Бич ми се допаѓа,ама сакаме да смениме. Во Паралија не би влегла веќе во вода никогаш, толку одвратно мириса и се лепиш цел кога ќе излезеш :puke: Rossonerka ми ја предложи Калитеа на прв крак ама во агенцииве ( Фалкон, Савана, Игуана) сега за сега не најдов понуда со вклучен превоз. Инаку еве и јас се извинувам што сум толку досадна, ама на мене остана тоа да одлучам каде точно, би отишла на Крф ама ми кажаа дека до плажа треба да се патува со комбе и дека во некои делови има струи и водата е грч ладна ( што може и не е точно). На Закинтос не се осмелувам затоа што не можам да издржам 15 саати и повеќе пат и не сакам такви гужви, милион дискотеки и остало.

3. sara32

sara32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    OVAA GODINA MORA DA SE VIDI ANTALIJA :P
    [mod-kirilica:3qvnq1vw][/mod-kirilica:3qvnq1vw]

4. mishulence

mishulence Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    16
    Некои девојки во темава пишуваа дека била во Египет,па ме интересира за таму,како шетање,колку од прилика пари потрошиле,незз на пирамидите да идеш и др. места што треба да се посетат (без аранжманот).
    Конкретно,во Војаџер има добри понуди за Египет,околу 500евра. со алл. Хотелчињата вака топ :)
    Ви Благодарам :)

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    A не ли е сега опасно да се оди во Египет поради пукањето и тоа што се случува сега таму? :worried:

6. mona-li

mona-li Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    9
    срцка преку агенција ли ќе одиш? Колку пари чини итн...
    поздрав

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    гледам дека имаш многу информации за грција па ајде информирајне повеќе за цените таму еднаш прашав но никој не ми одговори :( како оди сметувањето како се движат цените?позз

8. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Грција, и можеби потоа Охрид :)

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Па зависи каде сакаш да одиш, на кое место или остров, цените варираат, предсезонски е поефтино, а јули и август е најскапо, на пример во Лефкада, август месец, соба е од 50 евра па нагоре, двокреветна, а и животот е малку поскапсобено во туристичките места, ама пак убаво е каде и да одиш убави се сите острови.... :)

10. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    со дечкоми конкретно бевме заинтересирани за Пралија искрено најповеќе за таму ме интересира? позз

11. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Паралија е најефтино, ама не ви препорачувам искрено, ако прв пат одите во Гр.поарно пробајт ена некој од островите...

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    зошто не :( ?
    едни познаници биле претходната година па убаво поминале се пофалија дечкоми има одено повеќе пати јас 2пат грција ама прв пат така на одмор така да не сум запознаена со островчињата таму :$

13. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Па што знам, од годините беше убаво многу, јас таму живеев 10 години но последниве 2, 3 години почнаа да доаѓаат премногу туристи и плажите се преполни, еден врз друг сите, водата е многу прљава, што тоа за нас женските е од голема важност, многу лесно може да се добие инфекција :!: ...а инаку е ок, не можам да кажам дека не е убаво, само тоа е без веза, што наведов, другото е ок, има продавници, бутици, кафичи, дискотеки, има супер ноќен живот....идете, видете, не е проблем, јас само си кажувам мое мислење :)

На mime87 и Jojoba им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.503
    Допаѓања:
    173.578
    Во Грција ,на краците,најверојатно Ханиоти.Би сакала на Закинтос,ама патот е долг+траект+чекање блаблабла...а со две деца малку потешко.Како и да е море си е море .
    Само еден услов имам кога одиме на одмор,сакам соба со балкон ,со поглед на море,што значи само прв ред.Па наутро си пиеш кафенце ,така во летни пижамки,цигарата во рака,цвикерот на очи и го гледаш сонцето како се раѓа .Морето се расцепува,гори ,а црвеното преминува во жолто. :clap:
    А за патриотизмот, па нели и тоа е наше? :lol:

На Angelche, Jojoba и femina90 им се допаѓа ова.
  15. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Веројатно недела дена во Охрид, еден месец Швајцарија и Германија, една недела со моите во Португалија изгледа и една недела со друшво ама не знам каде :D

16. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    2.358
    Девојки,

Јас планирам да одам летово во Италија, поточно во Венеција, Верона и на езерото Комо. Ме интересира дали некој бил, впецатоци, препорака на хотел, на што да се внимава итн.

Позззз :)

17. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Дали некој бил во Хрватска, Макарска, преку Савана, сакам да ми каже како е задоволен од смештајот и јадењето доколу доплатиле дополнително за јадење... Ви благодарам однапред :D

18. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Летово незнам можеби ќе одам за Германија или Италија :hai:

19. Lovely

Lovely Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2009
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    1.058
    Јас се двоумам меѓу Охрид и Бугарија. Каде е поубаво според вас?

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Јас не би се двоумела ич.
    Јас Охрид го сакам, ама не во јуни и јули. Не сакам таков замарачки одмор, каде 3 саати стигаш до плажа каде сите те зјапаат. Наспроти огромни плажи каде никој не те зјапа дали имаш целулит и каде сите се бањаат наспроти одењето на плажа во 2 саат за да испиеш едно макијато.
    Имаш езеро ладно на една страна и на друга море.
    Имаш супер ноќен живот, префрлен од Скопје во Охрид со едни исти фацки, и имаш нови дискотеки и нов народ и нов поинаков ноќен живот.

На Lovely, karak и SexyPrincess им се допаѓа ова.