Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Во Будва и останатите делови од Црна Гора лани бев, буквално секаде и не ми се оди пак на исто место. Сега и другарка ми сака нешто Бугарија или Грција, Турција отпадна не ми е баш за женски сами.
    Одевме ние како мали Бугарија, ама одамна не сум била. Морето не им е воодушевувачко ама не е ни толку лошо па. Исто еве се замислив и за Закинтос, ама многу Англичани имало таму а другарка ми е од таму и не сака пак нив да ги гледа. Ама од друга страна и во Сончев брег ги има па доста. Оф со денови се договараме и никако да одлучиме кај ќе се оди :x

2. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Женски, ми треба инфо за колегата :lol:
    Грција, од местенцата поблиску што се, што би препорачале? Кое е најпобољи?
    Тенкс ;)

3. Melody13

Melody13 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    215
    Jас би те посоветувала за Неи Пори..Всушност тоа е само мое мислење.. Последните неколку години одев таму..Лептокарија, Неи Пори и тие поблиски местенца и си поминував прекрасно! Но јас повеќе сакав да се одморам..Па подобро ми беше Неи Пори..Иначе има мноооогу Македонци..Е сега нема нешто како развиен ноќен живот па на вечер одевме во Паралија и другите поблиски градчиња. За моретоо.. Пааа од се морето најмногу ми се допаѓа таму :inlove: ..Чисто е-стакло што би рекла јас :D ..Ретко има големи бранови (тоа е нешто од што најмногу се плашам :( ) ..А плажата е огромна широка со ситен песок и многу е чиста..Баш за уживање :inlove: ..A за Лептокарија паа и таму е прекрасно но..Често има големи бранови..И плажата е некако со ситни камченца ии тие ме нервираат хехее
    Па мојот предлог за тебе е да си одиш Неи Пори..Малку да смениш ;) И убаво да си поминиш!!

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    Луѓе што мислите дали е лудост сами да заминеме и на лице место да побараме сместување во Паралија Катерини Од агенција ни кажаа дека нема место па ме интересира дали некој од вас знае некое студио или приватно сместување?

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    ништо од мојот план за далечно патување па грција не ни бега...

сакав да ве прашам се двоумам помѓу крф и лефкада. може некој да сподели импресии ? каде е подобро ?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.740
    Допаѓања:
    145.175
    Според мене не е никаква лудост, моите секоја година одат на приватна режија без никакви агенции. Па секогаш сме наоѓале сместување. ;)

На Nine25 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Фала Лина!
    И ние после толку преговори и мислење уплативме за Калитеа, само штета што нигде немаше место од 21јули како што планиравме, па ќе одиме од 31.

8. irena-10

irena-10 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    882
    Е вака кога ми прават промени на план, сега нема суто море, туку херцег нови, некое инфо да ми дадете, нешто...

9. GreenEyes

GreenEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    44
    стандард... охрид... сакав оваа година да осетам море! песок! странци! хаха ај здарвје од догодина

10. la.parisienne

la.parisienne Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    172
    Oхрид - Куба Либре 8)
    И ако даде Господ можеби во септември Паралиа златна. :D

11. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    јас не сум била ни таму ни таму, ама вака од слики Лефкада е рај на земјата :D
    Ама ако сте за забава тогаш Крф, мислам дека Кавос и Ипсос се помладалачки местенца :)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Е, aко ти за утеха и мојот план за далечно патување пропадна оваа година, и исто патувам за Грција на еден подалечен остров. Инаку, на Крф не сум била, ама Лефкада е прекрасна, имам описи неколку страни понапред, со видеа можеш да погледаш, нема да згрешиш ;)

На joelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    Будва или Несебар? :?: :?: и на двете места имам одено али со родителите, сега ке одам сама со друштво.. па што мислите кое е поубаво, поефтино, поисплатливо, поинтересно? :?:

14. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    476
    веќе 3 години по ред одиме во Паралија и лани комбиниравме со Халкидики (Калитеа и неа Потидеа). Оваа година сакавме Лефкада или Закинтос, ама излгеда ништо..нема да добијам одмор повеќе од 5 дена :(
    Сега размислувам за неа Врасна и Асправалта???
    Некои искуства од таму? :*

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Будва е поубаво иако во Несебар не сум била ама сум слушала муабети од другарки, само Будва не е исплатливо, скапо е, има многу јак ноќен живот, иако последниот пат коа бев шетајќи по шеталиштето во 3 кафичи или клубови нешто како летни отворени места за излегување имаше стриптизети (мислам глупо, не се само млади во Будва има и повозрасни барем затворено да беше испадна ко да играат насред шеталиште малку настрана и околу нив многу луѓе и платил-не платил влез ти си глеаш шоу |( и они глупи, нема везе), а во Трокадеро беше Аца Лукас (бил и Џенан Лончаревиќ минатата вечер имаше постери) :D мислам се побетер станува ноќниот живот, се полуд ако ти е за тоа :D

16. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    И јас имам одено и на двете места и со родителите ама и сама :) . Јас би избрала Будва. Многу ми е убав градот и морето е чисто и бистро. Што се однесува до забава зависи што сакате. Во Будва има за сечиј вкус. А во Несебар и нема баш некоја забава, повеќето одат во Сончев Брег, ама нема врска, блиску се.

Поефтино е во Бугарија и тоа многу поефтино. Зависи кои ви се приоритетите. Ако тоа не е морето туку ноќниот живот - одете си во Бугарија ;)
    Ако те интересира уште нешто пиши ;)

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Годинава за Грција е многу скапо сама да одиш

На Nine25 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.618
    Допаѓања:
    2.472
    а колку време се патува до Несебар, а колку до Будва со автобус? а приоритет, сакаме и морето да е ок и да има забава (али не туробофолк)

19. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    За со автобус незнам. Со автомобил до Бугарија 9 часа, до Будва 7 часа (преку Косово).
    За морињата нема споредба, ако тоа во Бугарија воопшто може да се нарече море :D Не е убаво, матно, бранови, по некоја медуза...Плажата во Сончев брег е многу убава, долга, широка. Какао бич - гласна хаус музика и коктелчиња во рака, но морето воопшто не е привлечно :^)
    Забава и таму и таму има за сечиј вкус. Во Будва има пинковски дискотеки но има и хаус, техно дискотеки. Исто и во Бугарија - има и такви но има и со музика како на планета тв :D
    Разликата во цените е многу голема.
    Ако веќе решите да одите во Бугарија подобро ви е во Сончев брег, Несебар беше скоро празен.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Велешанка до Будва е 12 саати со автобус, за ова сум сигурна, а до Несебар мислам дека околу 15 часа. Инаку јас и погоре пишав мене Бугарија ми е :puke: Може е евтино и има луди журки и се тоа, ама за мене одмор е и плажа и бањање во море, а не базени. Т.е. Црно Море не е ни море фактички ама нема везе :D Јадранско од друга страна не се споредува, само што е малце поладно ( во споредба со Егејско, за мене лично)