Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Kallias со оглед на тоа што живееш во Грција и сигурно ги имаш посетено повеќето туристички места, ако можеш да ми дадеш свое мислење за Калитеа? Или пак кое е пораздвижено место на краците? Пишав пред некој ден но не добив одговор. Сум била во Ханиоти, градчето е ок, но искрено не ми се допадна плажата, според мене најубавите плажи се на островите нормално, но и во Пиериа- Неи Пори и Олимпик Бич, но таму сум била па сакам да сменам. Е сега дали се и на другите места на краците плажите слични како во Ханиоти или?

2. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Сум била Санторини, ама не преку агенција. Имате летови од Солун преку Атина за Thira, и отприлика се по 180 евра повратна карта (зависи период, време од денот, авионска компанија итн итн). Таму ќе мора да рентате кола, што отприлика би ве коштало околу 270е за 10 дена (да се земе и да се врати на аеродром) и на крај, ви останува смештајот. Најискрено ви препорачувам, ако веќе одите таму, да одберите некое од местата северно од Фира (т.е. Thira градот) со поглед на вулканот (Имеровигли, Оиа).
    Јас бев во Имеровигли, и погледот од апартманот ни беше буквално ваков:

Вистина е дека островот не е „да паднеш во несвест“ од невидени убавини (иако сам од себе е необичен, сепак ги нема оние огромни песочни плажи на кои сме навикнати од Грција) ама има нешто во него што може да се доживее само ако отидеш со отворен и мирен ум :) Погледот што би го имала од терасата е PRICELESS, до толку е мирно и тивко што буквално се слушаат бродовите и јахтите како поминуваат долу (а висината е огромна и стварно е необично). Санторини е остров на модата, викаат дека таму прво доаѓа па во NY, и верувај, она што ќе го видиш на тие бело дречави улици - никаде нема да го видиш ^_^
    Стварно е многу скапо, ние апартманот го плаќавме 250евра од ноќ, таверните се скапи, кафичите исто така, и ако се решите за оваа дестинација - добро отворете го кесето или земете кредит :lol:

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Мислите на Закинтос, ама градот Закинтос. Пошто градчето е стварно убаво, има убаво шеталиште, убави продавници и ресторанчиња. И не е скапо ако се земе во предвид дека е остров.
    Таму е супер за парови, за семејни одмори и шетање.
    Ама другите места на Закинтос, како Лаганас и уште некои, се стриктно за под 25. Не ги препорачувам. Сум била, сум видела и на тие места категорично не!

Ааа да, и на крајот на Јули, и преку цел Август, во продавниците има страшен попуст! Ама баш страшен!
    Лани во Јули месец, имаше сандали и штикли од 7-8 евра, ама нешто стварно преубаво!
    Вечера за двајца во убав ресторан максимум 15 евра. Милина бе....

4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.656
    Допаѓања:
    22.410
    Ако ми дозволи времето и темпово на живот периодов, би сакала Сицилија, дефинитивно и тоа ако може подолг аранжман пошо си заслужив :D

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Уф, многу работи ми се испланирани за пред летниот одмор. Којзнае што се ќе се случи до тогаш.
    Прво ме чека апсолвентска, па завршни полагања кои оваа година ќе бидат малку подоцна, значи цел јуни ќе ми отиде во бестрага.
    Како и да е, Охрид не ми бега, традиција ми е веќе 21 година да одам секое лето, барем на неколку дена.
    А ако одам некаде на море, би избрала некое помирно место во Грција. Само убава плажа и мирно гратче ми треба. Да се одморам во вистинска смисла.

6. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Охоо дефинитивно подобар избор е Грција од Дојран. И на краците е добро, ама јас не можам да го доиспофалам тоа Јонско море. Топло, чисто, плажите фантазија, плус за 5 чекори почнува длабоко, а не да пешачиш пола час во вода за да се избањаш како човек, абе рај! Уште 100 пати би отишла на Лефкада. :inlove:

CrazyStupidLove мене да ти кажам право на краците, сите места ми се горе-доле исти. Во Калитеа сум била неколку пати навечер и е малце поголема од Ханиоти иначе се друго е исто, само сум слушнала од пријатели дека за на плажа се оди по една голема удолница. Ај за одење ќе отидеш, ама за враќање утепана од сонцето на плажа, ај искачи ја. :D

На Cacy и CrazyStupidLove им се допаѓа ова.
  7. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Девојки ми треба совет.

Речиси се одлучивме за одмор во Неи Пори и слушнав информации дека имало многу медузи, вистина ли е? :?:

8. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Напротив, на темата за Неи Пори баш пишав сум била во сите периоди и немало медузи дури ни во август. Можеби 1-2 случајно ако се најдат и деца ако ги извадат на плажа па така ако видиш, за разлика од Олимпик Бич на пример каде има цели јата во август, па дури и на почеток на јули јас имам видено во подлабокото мали медузички едно 30тина во јато, бррр :D

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127

Ме израдува! Ти благодарам.:)

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Во Неи пори нема медузи, единствено можно е сабајлечки рано (7-8h) ако шеташ по плажа да видиш некоја шо ја исфрлило морето, ама ја чистат редовно плажата и после 2-3 часа да се вратиш ги нема :)
    Кој период планирате да одите :?:

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Планиравме некаде после 15 јуни и ми рекоа демек тогаш почнувале и ги имало многу, големи и плави биле. Два дена од главата не ми излегуваат. :lol:

12. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Годинава се надевам дека во Грција ќе отидам ако не со него барем со моите,а со него до Дојран евентуално, зошто таму е потопло од Охрид. :)

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    абе ок тоа но до пред 2 недели бев на скијање така да многу ми е смешно ајде да речам што дури од сега е активирана темата барем за мене така е :D

14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Барселона или Шарм Ел Шеик, оваа година планирам да одам на некое место каде што не сум била, последниве 5 години немам отидено негде подалеку од Охрид и Олимпик Бич. Разгледував понуди, се наоѓа нешто, со оглед на тоа што нема да одам на апсолвентска екскурзија можам да си ги дозволам местава, се надевам на убав провод. Засега плановите се тие.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  15. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Леле колку сакам летово во Шпанија да одам. Те молам Господе исполни ми ја желбата !!!!!!

На Crackpot му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Најверојатно повторно во Црна Гора, се разбира доколку од работа ми дадат повеќе слободни денови, што знам некако не ми се исплатува за 10 дена да одам, се разбира долку одам сакам да бидам 25-26 дена и онака одам кај татко ми па... али се зависи од работата :)

17. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Јас ги викав како мала сомбрера затоа што буквално беа толкави и да плави, што е уште потешко затоа што не се гледаат многу. Еднаш мислев дека е ќеса и ја фатив со цел памет па после бајаги интересно беше :D Но сето ова се случуваше во Олимпик Бич, а дури ни таму нема медузи во јуни, негде веќе крај на јули почеток на август се јавуваат тие јатата СОМБРЕРА, а претходно ете пишав во длабокото јас видов мали 30тина медузички негде на почеток на јули :lol: Во Неи Пори нема медузи и воопшто не му ја мисли, терминот ви е одличен мене сеуште омилен период за одмор ми е јуни, нема толку гужва, водата е екстремно чиста, денот е најдолг. Ако се решиш да одиш, извади ги од глава затоа што ги нема во Неи Пори :)

На Nine25 и Nova им се допаѓа ова.
  18. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    знае ли некoј за скиатoс каде има дoбри пoнуди,ние сме за таму заинтересирани

19. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
  20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009