Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Имаш право, баш пред некој ден се замислив, сосема го изумив тоа кога почнав да правам планови :)

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Шпанија! Нашиве понуди обично се за Мајорка или Коста Брава, ама Коста Брава е поблиску до Барселона. Сакам да одам да се прошетам и да ја видам Шпанија, ова лето помалку ќе си го сончам г*от :D Како што видов има и тури со бродчиња до околните острови, па јас би сакала најмногу на Форментера, од тоа што имам видено на слики, прекрасно е. Се надевам нема да се изменат плановите, да побегнам малце од Балканов

3. Peperutka90

Peperutka90 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.083
    2 дестинации
    првата малку порано (за да ни е поевтино) ---> Париз
    втората во топ сезона ----> Грција
    И секако недела дена во куќата во Берово на чист планински воздух

4. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Па вчера дознам дека ќе одам во Италија и Германија 8)
    А и во Струмица ќе одам, 2 години ја немам посетено куќата таму :wasntme:

5. ane.d

ane.d Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сакам да одам Грција на одмор ова лето ама прв пат ке одам,се мислам помеѓу Неа Потидеа или Торони ама со мало бебе почетокот на јули тогаш ке има 7 месеци,дали овие места се добри за со мало бебе или имате совет на некое друго место,па пишете и која агенција ги нуди тие места што ке ми ѓи предложите.

6. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    25
    Navistina prekrasno za site sto si razmisluvaat za pozitivni raboti kako leto na primer. I jas pocnav da si pravam planovi za letno odmor4e. Razmisluvam za Zakynthos, potocno sakam da odam na Laganas. Onie sto bile bi sakala da ve prasam kako se dvizat cenite tamu-eve gledam edna ponuda preku Iguana agencijata za predvremena rezervacija od 225 evra za deset dena na Laganas.Dali e tamam cenata?Slobodno spodelete iskustvo za bilo sto dugo povrzano za ovaa destinacija. Fala mnogu pozdrav4e.

7. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
  8. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Сакаме да одиме за Парајлија од 1ви Јули.Дали знаете колку се движат отприлика тој период цените, не сакаме преку агенција сакаме сами да си одиме во приватен смештај. :)

9. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Паралија е многу убаво место, и за млади е ок, не е лудило како островите, за семејства идеално.
    Многу години како мала сум одела и имам прекрасни спомени до денес.
    Смештајот, вака грубо, е од 25евра нагоре (за апартман комплет, 3-4 души вкупно во него).
    Многу ми се свигаше главната плажа во центарот, продавнички секакви еден куп, кафичи, таверни, и секогаш беа фул улиците, буквално човек позади човек, навистина раздвижено место.
    Само според мене е премногу топло гратче, пекол е навечер и без клима тешко спиење. :)

Не сум била 6 години, такада неможам да зборам за цените на производи, храна, ноќен живот... :)

На teddygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Лани се плаќаше по 10 евра од човек во Парајлиа во приватните апартмани, а цените на храна и пијалоци, како и ноќниот живот поефтино беше од Скопје. ;)
    Само водата не е убава во Паралија.

11. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Веројатно за Грција :D

12. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    лаганас е преубавo местo,пoсебнo акo си за забава,а акo сакаш пoмирен oдмoр тoгаш аргаси :) целиoт oстрoв е прекрасен,а цените се какo и на другите места вo грција,не е премнoгу скапo,сите плажи се настрана така да најдoбрo би ви билo да си изнајмите мoтoр или пак кoла акo не сте двајца.не беше скапo изнајмувањетo,тoчнo не се сеќавам кoлку плаќавме.на плажа не плаќаш лежалка,самo пијачка,oкoлу 3 евра беше кафе,кoктелите беа oд 4евра нагoре,навечер има еден куп места кај да oдиш и немаше влез,а цените беа пак oкoлу 3-4 евра,за разлика oд паралиа каде навечер плаќаш 8 евра пијачка и влез за вo дискoтека,ваму беше дoста пoефтинo.а пoнудава не ти е баш евтина,има мнoгу пoевтини.Смени ја агенцијата,ама дестинацијата никакo :D

На jesicaalba му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не би се согласила дека цената на храна е поевтина од Скопје. Ако кило праски во лето кај нас се 30 денари, таму се 2 евра да речеме или 1.50 нека е што е тродупло поскапо. Ако збориме за пецива, ако кај нас баничка е 20-30 денари, таму вртена баничка со сирење е 1.50 повторно околу 100 денари. Гирото единствено е иста цена, или дури и поевтино од кај нас, кај нас 140-50 таму 2 евра, 120 денари. Е сега по рестораните искрено не знам колку е затоа што јас не одам баш со многу пари така што за ручек си спремаме нешто набзинка, супа, шпагети, виршли а навечер по едно гирце :mm:
    Кока кола во кафич 2.5-3 евра, пиво 3 евра, коктел ако има некоја специјална коктел вечер 5 евра најевтино иначе 7-8 евра, нес кафе 3 евра итн итн... Сега ми текна и за леб, најевтиниот беше 0,80 што е околу 45 денари. Обични празни кифли за сендвичи 0.50.. Не е поевтино во никој случај. Но е поевтино во споредба со краците или островите.
    Е сега во дискотеката Хавана знам дека еден ден од викендот беше ladies night така што влезот беше слободен и имаше гратис пијачка или нешто така. Плус за сами девојки секако дека ноќниот живот е поевтин обавезно има по некој Србин или Грк што дели бончиња за коктели. Али за нас „напатените“ со дечковци тоа ОХИ :D А истото важи и по другите клубови кај што има журки (мислам на ова со бончињата)

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ako одам и на апсолвентска па и сега плус 9 дена во Доичланд мене не би бега Охрид, освен ако не кинисам во Грчка на арбајтен со грцката ми другарка :D

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Планирано е во главчето и желба ни е да се оди за Црна Гора, а не ни бега сигурно една недела или десет дена во Крушево, Охрид не намеравам во никој случај. :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Да ве прашам,дали во Ханиоти и Пефкохори има Лидл? :)

17. Lovely15

Lovely15 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    31
    Планираме да одиме во Црна Гора, у Улцин :)

18. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Во Пефкохори и Полихроно нема 100%, а ако се сеќавам добро нема ни во Ханиоти, јас бев пред некое леото во Пефкохори и не бев задоволна од водата, во Полихроно 100 пати подобра беше а за маркети сите поголеми се ефтини

19. Sweety-Tweety

Sweety-Tweety Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    501
    Јас не се согласувам со тебе. Неколку години со ред, барем на неколку дена одам во Пефкохори. Водата е совршена. Сум била и на други места на море, ама како што е таму водата чиста, никаде. И годинава планирам обавезно да одам таму, најмалку 3-4 дена. Вистински одмарам таму.
    Инаку за одмор уште не знам. Сакаме Шпанија, ама ќе видиме, зависи како ќе се усогласиме со одморите со либето.

20. Fibia

Fibia Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Ок можеби е така моето искуство од летувањето ( мислам дека на крајот на Август беше) не беше убаво сум била и на места со почиста вода