Шпанија! Нашиве понуди обично се за Мајорка или Коста Брава, ама Коста Брава е поблиску до Барселона. Сакам да одам да се прошетам и да ја видам Шпанија, ова лето помалку ќе си го сончам г*от Како што видов има и тури со бродчиња до околните острови, па јас би сакала најмногу на Форментера, од тоа што имам видено на слики, прекрасно е. Се надевам нема да се изменат плановите, да побегнам малце од Балканов
2 дестинации првата малку порано (за да ни е поевтино) ---> Париз втората во топ сезона ----> Грција И секако недела дена во куќата во Берово на чист планински воздух
Па вчера дознам дека ќе одам во Италија и Германија А и во Струмица ќе одам, 2 години ја немам посетено куќата таму
Сакам да одам Грција на одмор ова лето ама прв пат ке одам,се мислам помеѓу Неа Потидеа или Торони ама со мало бебе почетокот на јули тогаш ке има 7 месеци,дали овие места се добри за со мало бебе или имате совет на некое друго место,па пишете и која агенција ги нуди тие места што ке ми ѓи предложите.
Navistina prekrasno za site sto si razmisluvaat za pozitivni raboti kako leto na primer. I jas pocnav da si pravam planovi za letno odmor4e. Razmisluvam za Zakynthos, potocno sakam da odam na Laganas. Onie sto bile bi sakala da ve prasam kako se dvizat cenite tamu-eve gledam edna ponuda preku Iguana agencijata za predvremena rezervacija od 225 evra za deset dena na Laganas.Dali e tamam cenata?Slobodno spodelete iskustvo za bilo sto dugo povrzano za ovaa destinacija. Fala mnogu pozdrav4e.
Преку Савана ако резервирате, е поефтино од твојава понуда. http://www.savana.com.mk/Default.aspx?i ... 001cc3b933 Погледни си
Сакаме да одиме за Парајлија од 1ви Јули.Дали знаете колку се движат отприлика тој период цените, не сакаме преку агенција сакаме сами да си одиме во приватен смештај.
Паралија е многу убаво место, и за млади е ок, не е лудило како островите, за семејства идеално. Многу години како мала сум одела и имам прекрасни спомени до денес. Смештајот, вака грубо, е од 25евра нагоре (за апартман комплет, 3-4 души вкупно во него). Многу ми се свигаше главната плажа во центарот, продавнички секакви еден куп, кафичи, таверни, и секогаш беа фул улиците, буквално човек позади човек, навистина раздвижено место. Само според мене е премногу топло гратче, пекол е навечер и без клима тешко спиење. Не сум била 6 години, такада неможам да зборам за цените на производи, храна, ноќен живот...
Лани се плаќаше по 10 евра од човек во Парајлиа во приватните апартмани, а цените на храна и пијалоци, како и ноќниот живот поефтино беше од Скопје. Само водата не е убава во Паралија.
лаганас е преубавo местo,пoсебнo акo си за забава,а акo сакаш пoмирен oдмoр тoгаш аргаси целиoт oстрoв е прекрасен,а цените се какo и на другите места вo грција,не е премнoгу скапo,сите плажи се настрана така да најдoбрo би ви билo да си изнајмите мoтoр или пак кoла акo не сте двајца.не беше скапo изнајмувањетo,тoчнo не се сеќавам кoлку плаќавме.на плажа не плаќаш лежалка,самo пијачка,oкoлу 3 евра беше кафе,кoктелите беа oд 4евра нагoре,навечер има еден куп места кај да oдиш и немаше влез,а цените беа пак oкoлу 3-4 евра,за разлика oд паралиа каде навечер плаќаш 8 евра пијачка и влез за вo дискoтека,ваму беше дoста пoефтинo.а пoнудава не ти е баш евтина,има мнoгу пoевтини.Смени ја агенцијата,ама дестинацијата никакo
Не би се согласила дека цената на храна е поевтина од Скопје. Ако кило праски во лето кај нас се 30 денари, таму се 2 евра да речеме или 1.50 нека е што е тродупло поскапо. Ако збориме за пецива, ако кај нас баничка е 20-30 денари, таму вртена баничка со сирење е 1.50 повторно околу 100 денари. Гирото единствено е иста цена, или дури и поевтино од кај нас, кај нас 140-50 таму 2 евра, 120 денари. Е сега по рестораните искрено не знам колку е затоа што јас не одам баш со многу пари така што за ручек си спремаме нешто набзинка, супа, шпагети, виршли а навечер по едно гирце Кока кола во кафич 2.5-3 евра, пиво 3 евра, коктел ако има некоја специјална коктел вечер 5 евра најевтино иначе 7-8 евра, нес кафе 3 евра итн итн... Сега ми текна и за леб, најевтиниот беше 0,80 што е околу 45 денари. Обични празни кифли за сендвичи 0.50.. Не е поевтино во никој случај. Но е поевтино во споредба со краците или островите. Е сега во дискотеката Хавана знам дека еден ден од викендот беше ladies night така што влезот беше слободен и имаше гратис пијачка или нешто така. Плус за сами девојки секако дека ноќниот живот е поевтин обавезно има по некој Србин или Грк што дели бончиња за коктели. Али за нас „напатените“ со дечковци тоа ОХИ А истото важи и по другите клубови кај што има журки (мислам на ова со бончињата)
Ako одам и на апсолвентска па и сега плус 9 дена во Доичланд мене не би бега Охрид, освен ако не кинисам во Грчка на арбајтен со грцката ми другарка
Планирано е во главчето и желба ни е да се оди за Црна Гора, а не ни бега сигурно една недела или десет дена во Крушево, Охрид не намеравам во никој случај.
Во Пефкохори и Полихроно нема 100%, а ако се сеќавам добро нема ни во Ханиоти, јас бев пред некое леото во Пефкохори и не бев задоволна од водата, во Полихроно 100 пати подобра беше а за маркети сите поголеми се ефтини
Јас не се согласувам со тебе. Неколку години со ред, барем на неколку дена одам во Пефкохори. Водата е совршена. Сум била и на други места на море, ама како што е таму водата чиста, никаде. И годинава планирам обавезно да одам таму, најмалку 3-4 дена. Вистински одмарам таму. Инаку за одмор уште не знам. Сакаме Шпанија, ама ќе видиме, зависи како ќе се усогласиме со одморите со либето.
Ок можеби е така моето искуство од летувањето ( мислам дека на крајот на Август беше) не беше убаво сум била и на места со почиста вода