Во врска со Кипар, прогуглав и видов дека всушност Никосија кај што е сместувањето не е на море, а најблиската плажа е на пола саат со кола, плус автобускиот превоз не бил многу развиен. Така што, многу глупава понуда.
Не бе Бугарите немаат море ние имаме Bajaderka епа баш конкретно за понудата што ја постирав и баш на пример за 20.08 е 169 евра + 100 евра такса= 269 евра за одмор со авионски превоз и плус имаш 10 ноќевања мислам со појадок што и не е така скапо за разлика со останатите дестинации сега појма немам како е во Кипар, какви се цените таму какви се плажите и такви работи
Девојки а Поморје и Созопол во Бугарија? Какви се? За Златни песоци знам, лани другарка и дечко и беа и преубаво си поминале. И ако може да ми кажете центе како се движат (јадење, пиење, излегување...)
Фемина грешка си, Никосија е градчето кај што има аеродром и таму се стинува со авионот, после има возење до хотелите, а хотелите се во северниот дел , баш до брегот, некои одма до брег а за некои може ќе треба и возење, (барав неколку од тие што ги нудат на гугл) ама нема нешто плажи добри- барем јас не видов.
да не знаете како се движи цената во охрид за сместување близу до плажата мислам на бунгалови или камп?
Планирам за некоја недела да одам на Закинтос, во Лаганас. Била некоја феминка, да ме просветли што има да се прави таму, кои плажи се најубави и како се движат цените за храна? Би била многу благодарна.
конкретно за поморје јас имам одено неколку пати ако сакаш мирен и релаксиран одмор. градот се дели на два дела стар и нов дел е сега нормално поубав е стариот дел ние таму одиме.лани бевме пак и престојуваме во куќа одма на центарот собите се убаво опремени тв има со кабелска мислам за разлика од порано поуредено е сега. ние плаќавме по 12 лева на човек и за 10 дена ми излезе околу 120 лева ептен ефтино јадењето беше со нормални цени и во супермаркети и во ресторанти во кафиќ пиевме кафе за 2 лева у глобала земено ефтино е а далеку ама се издржува. еве и оваа година планираме пак да одиме за поморје и сакаме и во бургас да прошетаме на 10 мин е односно на шопинг бидејки има многу за пазарење таму.
Криво-лево падна договор за Албена. Видов слики од плажата - сон, а водата била топличка, милина. Ми рекоа неколкумина - ама види, таму може да ви е малку монотоно и пусто. Оф мори сестро, јас барам монотоно и пусто! Возбудена сум, не сум била во Бугарија скоро цели 10 години на одмор.
Мили македончинja, Много ми е мило дeka се интересирате от нашето Црно море и нашата земjа България(Бугариjа). Патот до нашава земja нема нема да е повеке таков тежок за вас. Очекуваме наjкасно до 1 август да се открие новиот дел от нашава магистрала (аутопут) ТРАКИЯ, коjа веке ке стигне до Jaмбол и остабнуват не повеке от 50 км недовршен пат. Тоа ке го сократи патот и наjвеке времето и ке го напраj вашето патуване покомфортно (згодно). Со радост ги читам се што написали за моjата земjа па било то не секогаш приjатно. Важно да е реално и от срце. Сакаме ви! Българин (Бугарин).
Португалија, прво 3 дена во Лисабон а потоа на југ, Алгарве регион. едвај чекам да ги пробам Португалските вина.
луѓе бил некој во Kавала грција? добро ли е? Hие ќе одиме на некој ден таму вака убаво ми изгледа на слики, имало и добри кафулиња. па ако била некоја нека каже како е
Јас лани по грешка отидов таму. Ќути не прашувај како Што имав можност бар на неколку сата онака прв впечаток голеем и убав град. Плажа не видов - немав прилика али добро кафе имаат . Порано нашите таму оделе на одмор и многу биле задоволни претоставувам дека сега е поубаво. Како и да е нема да погрешиш
Луѓе какви се цените во Скијатос дали знае некој што бил? Викаат многу било скапо и се одело со автобус до плажите и дека ноќниот живот бил добар.
Најверојатно септември средината мислам дека не е касно бидејќи тогаш имаме можност секако ако се погодат временските услови Дали бил некој во месец септември Грција и како се одвиваат цените и времето таму?
Многу е убава Кавала,мене на Дубровник ме потсетува.Градот е повеќе за шетање,бар јас само на шетање сум била,за плажи има во околината.А и Тасос ти е тука од карши,со траект за еден саат си таму.Е таму има плажи.