Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Сум била на почеток на септември. Смештајот е секако поевтин, а цените (маркети, ресторани) во самите места се за нијанса поевтини. Времето не можеш да го предвидиш иако реално поголеми се шансите за дождови и да е поладно него во јули и август, иако пак кажувам тоа никој не може да предвиди. Гужвите се расчистуваат, туристи има дупло помалку, иако на некои места сезона е до крај на октомври али сепак.. Мене лично она што најмногу и главно ми смета на одмор во септември е тоа што е денот многу пократок. И ти препорачувам да одите во тој период или на краците или на некој остров, во делот под Олимп (Пиериа) огромни се шансите да има медузи, тој период им е ептен сезона, иако и тоа е релативно, може да ги има, а може и да ги нема.

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Prilepce

Prilepce Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Супер !! патот бил нешто кое секогаш ме премислувало за одмор во Бугарија[/quote]

"До края на юли пътуваме по магистрала „Тракия" до Петолъчката (след Ямбол)"
    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1410975

3. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Пред доста години бев почеток септември а еднаш и крај септември во Паралија.
    Почетокот на септември водата вриеше од медузи.
    А крај септември имаше ИНВАЗИЈА од медузи.
    Волкави имаше на плажата секој ден, тоа беше страшно.
    Нормално ниеднаш не влегов во вода иако беше топло времето. Ова беа огромни медузи си замислував како ме собираат цела во нив :rofl:
    Од тогаш си ветив дека не одам во Паралија макар не одела на одмор :$

На краците сум била неколкупати во септември и не сум видела медуза.
    Инаку времето може да е од одлично до врнежливо.
    Лани септември беше совршен, многу топло, навечер дури не облекував ни џемперче, и тоа јас зимурлива што сум.
    Но знае и да не се погоди времето.
    Сепак септември е поефтин и од јуни мислам дека последниве години. Во јуни почнаа да ги накачуваат цените знаејки дека многу луѓе стари одмори си користат во јуни.
    Во јуни е поладна водата каде каде, поголем денот.
    Во септември пократок денот, но водата одлична, цело лето се топлела :)

Каква среќа имате така времето ќе ви се погоди :)

На Annath, Mimi123 и CrazyStupidLove им се допаѓа ова.
  4. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    И јас имам слики од тој одмор август/септември со вакви СОМБРЕРА :D Баш пред некој ден ги гледав и се наежив. Не се опасни овие плавиве, освен нормално ако не си преосетлив, како коприва да те допрела такво чувство е. Али пак не е пријатно да пливаш до вакви суштества :worried: Е сега во Олимпик Бич има некоја мрежа за медузите, а во Паралија некој камен док па како што знам од други нема како порано медузи ама пак си ги има. Тој реон си е познат по тоа, и не само во септември може било кога да се појават, зависи дали ќе им се погоди плимата, затоа викам се е релативно :)

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. veslamkajce

veslamkajce Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Дечки дај нека каже некој што бил во Скијатос какви се цените, евтино или скапо, до плажите со што се оди и дали има добри журки :)

6. Nine25

Nine25 Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    1.726
    Веќе уплативме за Неа Врасна 13 ноќи во апартман Ќе одиме крајот на Август и почеток на септември. Ми се виде добро место добра плажа неколку гратчина-селцина ќе има и малку шетња Друштвото ми е спремно и одвај чекаат а и јас исто така.
    Ако некој оди порано од мене чекам информации да каже шо како.

7. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.873
    Допаѓања:
    107.769
    На одмор , еве сум си во Македонија , ќе тркнеме 1 ден до Охрид и потоа 1 ден на Тасос а меѓувреме јули/август ке одиме на море во село Мангана , Авдира ( близу Ксанти) :)

8. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Дали некој од вас е бил на одмор во Грција во Касандра да сподели некое искуство, дали е добро? :)

9. girl23

girl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    33
    Девојки бил ли некој Иериссос на одмор на третиот крак во грција,...ние се мислиме сеуште ама мн скапо ми стои.не знам секаде напоменуваат дека 50 посто цените се намалени а кога се јавија другарките оно исто да ти било па дри и поскапо,по 45 евра им се апартманите со вц и кујна,нормално и за спиење кревет.Се распрашувавме одоколу и слики имам гледано,пажата е прекрасна...песокта уште попрекрасна е сеа како се цените,сместувањата колку чинат,Ајде ке ве замолам ако некој има искуство нека ми каже.Ви благодарам однапред. :) 8)

10. Chair

Chair Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    3
    Може некој да ми каже искуство за одмор во Тенерифе ,какви се цените ,плажите ,водата и слично.Благодарам однапред :)

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    јас летово мислам нема да идам никаде,освен кај нас охрид или струга неколку ден а и тоа :) а баш сакам да се сончам 8) ама обврски не можам :)

На IvanaMkd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    626
    Допаѓања:
    286
    истражи ја Македонија :D

13. NiB57

NiB57 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    5
    Како најдовте толку ефтино? Таму баравте или преку агенција? Јас имамо одено пред две години преку агенција ама скапо ни излезе некаде 110 е од човек за 10 дена...ме интересира дали таму има луѓе кои те чекаат на пример и ти нудат смештај како што е на другиве места, Несебар,Созопол?? Зш таму се се хотели и не сум сигурна кога би тргнала така со дечко ми дали ке најдам нешо поефтино???

14. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    28
  15. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    Кај нас договорот падна за Суто Море- Црна Гора :) Веќе закажавме и апартман од 1ви Јули за 16 евра со посебна кујна,тоалет,тв и клима- мислам дека за парите е супер понудата :)

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.786
    Допаѓања:
    202.708
    Тие што прашуваа за Грција во септември - нема да погрешите, само до времето е... макар што мислам дека обично во септември последниве години знае да затера т.н циганско лето. Најверојатно и ова лето ќе биде така, водата е топла, за разлика од јуни, а цените се многу намалени, особено во втората половина на септември.

Ова лето за нас нема одмор - само во Охрид ќе бидеме јас и малиот некој период... а после во зима... може да се скокне до некоја поегзотична дестинација... ама, здрави и живи да сме...

На Mimi123 и blond им се допаѓа ова.
  17. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.261
    Допаѓања:
    43.906
    Првичната авантура беше Скопје виа Трст, ден два до Љубљана, па кај другарка во Риека...

Сега повеќе сакаме стационирано кулирање, така да јужниов сосед ќе не прими со задоволство :) Сарти е во игра.

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    По долги преговори-Несебар... Ај се надевам добар избор направивме :?:

19. CrazyStupidLove

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Касандра е првиот крак, а таму има повеќе градчиња/туристички селца. Јас сум била во Ханиоти и мислам дека е најсодржајно од сите на прв крак. Плажата мене не ми се допаѓа, а водата е чиста.

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Леле ние сеуште не можеме ни да се одлучиме, ни да се договориме битно за годинава одлучна сум одморот да ми е крајот на август - почетокот на септември веќе не одам во шпиц сезона кога е се многу поскапо!