Сум била на почеток на септември. Смештајот е секако поевтин, а цените (маркети, ресторани) во самите места се за нијанса поевтини. Времето не можеш да го предвидиш иако реално поголеми се шансите за дождови и да е поладно него во јули и август, иако пак кажувам тоа никој не може да предвиди. Гужвите се расчистуваат, туристи има дупло помалку, иако на некои места сезона е до крај на октомври али сепак.. Мене лично она што најмногу и главно ми смета на одмор во септември е тоа што е денот многу пократок. И ти препорачувам да одите во тој период или на краците или на некој остров, во делот под Олимп (Пиериа) огромни се шансите да има медузи, тој период им е ептен сезона, иако и тоа е релативно, може да ги има, а може и да ги нема.
Супер !! патот бил нешто кое секогаш ме премислувало за одмор во Бугарија[/quote] "До края на юли пътуваме по магистрала „Тракия" до Петолъчката (след Ямбол)" http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1410975
Пред доста години бев почеток септември а еднаш и крај септември во Паралија. Почетокот на септември водата вриеше од медузи. А крај септември имаше ИНВАЗИЈА од медузи. Волкави имаше на плажата секој ден, тоа беше страшно. Нормално ниеднаш не влегов во вода иако беше топло времето. Ова беа огромни медузи си замислував како ме собираат цела во нив Од тогаш си ветив дека не одам во Паралија макар не одела на одмор На краците сум била неколкупати во септември и не сум видела медуза. Инаку времето може да е од одлично до врнежливо. Лани септември беше совршен, многу топло, навечер дури не облекував ни џемперче, и тоа јас зимурлива што сум. Но знае и да не се погоди времето. Сепак септември е поефтин и од јуни мислам дека последниве години. Во јуни почнаа да ги накачуваат цените знаејки дека многу луѓе стари одмори си користат во јуни. Во јуни е поладна водата каде каде, поголем денот. Во септември пократок денот, но водата одлична, цело лето се топлела Каква среќа имате така времето ќе ви се погоди
И јас имам слики од тој одмор август/септември со вакви СОМБРЕРА Баш пред некој ден ги гледав и се наежив. Не се опасни овие плавиве, освен нормално ако не си преосетлив, како коприва да те допрела такво чувство е. Али пак не е пријатно да пливаш до вакви суштества Е сега во Олимпик Бич има некоја мрежа за медузите, а во Паралија некој камен док па како што знам од други нема како порано медузи ама пак си ги има. Тој реон си е познат по тоа, и не само во септември може било кога да се појават, зависи дали ќе им се погоди плимата, затоа викам се е релативно
Дечки дај нека каже некој што бил во Скијатос какви се цените, евтино или скапо, до плажите со што се оди и дали има добри журки
Веќе уплативме за Неа Врасна 13 ноќи во апартман Ќе одиме крајот на Август и почеток на септември. Ми се виде добро место добра плажа неколку гратчина-селцина ќе има и малку шетња Друштвото ми е спремно и одвај чекаат а и јас исто така. Ако некој оди порано од мене чекам информации да каже шо како.
На одмор , еве сум си во Македонија , ќе тркнеме 1 ден до Охрид и потоа 1 ден на Тасос а меѓувреме јули/август ке одиме на море во село Мангана , Авдира ( близу Ксанти)
Девојки бил ли некој Иериссос на одмор на третиот крак во грција,...ние се мислиме сеуште ама мн скапо ми стои.не знам секаде напоменуваат дека 50 посто цените се намалени а кога се јавија другарките оно исто да ти било па дри и поскапо,по 45 евра им се апартманите со вц и кујна,нормално и за спиење кревет.Се распрашувавме одоколу и слики имам гледано,пажата е прекрасна...песокта уште попрекрасна е сеа како се цените,сместувањата колку чинат,Ајде ке ве замолам ако некој има искуство нека ми каже.Ви благодарам однапред.
Може некој да ми каже искуство за одмор во Тенерифе ,какви се цените ,плажите ,водата и слично.Благодарам однапред
јас летово мислам нема да идам никаде,освен кај нас охрид или струга неколку ден а и тоа а баш сакам да се сончам ама обврски не можам
Како најдовте толку ефтино? Таму баравте или преку агенција? Јас имамо одено пред две години преку агенција ама скапо ни излезе некаде 110 е од човек за 10 дена...ме интересира дали таму има луѓе кои те чекаат на пример и ти нудат смештај како што е на другиве места, Несебар,Созопол?? Зш таму се се хотели и не сум сигурна кога би тргнала така со дечко ми дали ке најдам нешо поефтино???
Кај нас договорот падна за Суто Море- Црна Гора Веќе закажавме и апартман од 1ви Јули за 16 евра со посебна кујна,тоалет,тв и клима- мислам дека за парите е супер понудата
Тие што прашуваа за Грција во септември - нема да погрешите, само до времето е... макар што мислам дека обично во септември последниве години знае да затера т.н циганско лето. Најверојатно и ова лето ќе биде така, водата е топла, за разлика од јуни, а цените се многу намалени, особено во втората половина на септември. Ова лето за нас нема одмор - само во Охрид ќе бидеме јас и малиот некој период... а после во зима... може да се скокне до некоја поегзотична дестинација... ама, здрави и живи да сме...
Првичната авантура беше Скопје виа Трст, ден два до Љубљана, па кај другарка во Риека... Сега повеќе сакаме стационирано кулирање, така да јужниов сосед ќе не прими со задоволство Сарти е во игра.
Касандра е првиот крак, а таму има повеќе градчиња/туристички селца. Јас сум била во Ханиоти и мислам дека е најсодржајно од сите на прв крак. Плажата мене не ми се допаѓа, а водата е чиста.
Леле ние сеуште не можеме ни да се одлучиме, ни да се договориме битно за годинава одлучна сум одморот да ми е крајот на август - почетокот на септември веќе не одам во шпиц сезона кога е се многу поскапо!