Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    За Крф оваа понуда ја имаат скоро сите агенции низ Македонија

http://www.stelatravel.com.mk/index.php ... 9&page=114 истата е секаде...инаку лани прв братучед на дечко ми беше и рече дека јадењето било скапо на пример во Паралиа имаш гиро и од 1,50-2 евра а таму било мн поскапо.

2. Keryy

Keryy Активен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    7
    Дали би го препорачале Олимпик бич како место за одмор на млади?
    доколку сте биле, кажете како поминавте, како се цените, има ли што да се види?

3. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Во олимпик бич е најефтино и сместувањето и јадењето-не одете преку агенција оти шансите да се изгубите таму се 0, мнооогу мало е местото има голема плажа ама се на се 2 улици :( но има мал воз кој нон стоп кружи Олимпик-Паралиа па можете во Олимпик бич да спиете а таму за журки...

4. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Дефинитивно е точно дека е едно од најефтините места во секој поглед. Плажата е преубава, огромна и со ситен песок, водата често матна ради песокот, ако има бранчиња има и тревки, мнооогу плитка, може 100 м од обалата е некаде до гради. Има неколку маркети, неколку таверни, ресторанчиња, играчница, неколку кафичи, дискотека во самото место нема. Местото е мало али буквално има се што треба да има. Има еден кафич Filipion или нешто така кој навечер е како клуб, ама главно ако сакаш диско навечер треба да одиш до Паралиа. Паралиа ти е на пола саат пешки, има пешачка патека покрај плажата. Можеш и со автобус околу 1 евро е карта, или со вовче 2.5 евра во еден правец, така стигнуваш за 10 минути преку сила. Такси мислам дека е околу 3 евра во еден правец, за враќање. Јас сум била и пред 10 години тогаш беше жива пустелија немаше ништо, во 2005 година беше веќе средено, а пред две години беше веќе убаво уредено туристичко место, а со тоа има и се повеќе млади. Во јуни и септемврви главно се пензионери како и секаде, ама во сезона најмногу има млади, парови со деца, а пензионери има многу, многу малце.
    Прашањето дали има што да се види, ако се однесуваше на излети и слично, да има преку агенции. Има 2-3 агенции. Имаш излет на Олимп околу 20 евра, Скијатос 35 евра, Солун 15 евра, Метеори 15-20 евра.. . Некој воден парк околу 20-25 евра. Јас не сум била до сега на излети, ама знам дека до Скијатос е стварно мрцварење. Да не беше дечко ми мрза би отишла на Олимп, тоа ми е ептен желба. Друго не би знаела што да ти кажам... Ако те интересира уште нешто прашај. Во глобала мислењата за местата под Олимп се поделени, за некои се селендри, за некои се убави. Ако ги споредуваме со краците има многу поубави плажи, ама водата е попрљава. Со острови секако не се споредува.
    П.С. има Лидл на излезот од Паралија до кој би требало да пешачите некои 45 минути отприлика, таму е доста ефтино иако јас лично секогаш сум купувала од маркетите во самото место што се.

5. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Не, за млади не. Фамилијарно, мирно место е. Дури и како возрасна не би одела на одмор таму, местото нема ништо, сум била само на 1 ден кога бев на одмор во Паралиа и тоа и ден-денес се каам за тој ден што можевме на друго место да го поминеме, поубаво.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Во Охрид , кај Димче Шмајзерот ;)
    Останува само да се договориме за датум и да ни ја препушти неговата прекрасна куќичка да се изнауживаме во неа!

7. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Се смени планот и нема Грција :sweat: треба да одам во Црна Гора,ако не Охрид :?: .

8. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Германија и Австрија, на камп. Другите денови, во родново гратче Охрид :)

9. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    во план сме за будва, приватен смештај таму да си најдеме, бил некој на своја режија? и каков е патот преку албанија? како се движат цените за смештај и за неопходните работи за на одмор? лежалки, кафе, јадење, сладолед, излегување??? фала
    колку чинат патарините до таму?

10. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    10.905
    Лани бев Равда и Несебар и си поминав прекрасно.Не потрошив многу пари ама одморот ми беше топ.Оваа година ќе одам Драч,Албанија и на некој викенд Олимпик Бич.

11. Tribbiani

Tribbiani Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    6
    Дали некој од вас бил на одмор во Каваја, Албанија да ми каже како е? Ви благодарам однапред :)

12. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    10.905
    Не сум била ама имам слушано дека било прекрасно и не било многу скапо..

13. Solea

Solea Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Оди во Драч гадно да се зафркнеш.

14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    10.905
    Зошто?

15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    ^Јас бев на 1 ден таму на поминување како што си праиме со моите, и катастрофа е... плажата е убава, ама прљава (не знам дали само тој ден или секогаш ама катастрофа беше, а инаку песочна), морето како море - Јадранско, не беше нешто чисто и многу ладно беше...може дека ние рано стигнавме и само на плажа седевме, луѓе (највеќе стари) шетаа по цела плажа за лек... градот ич не беше по мој вкус, чејџилници, ќебапчилници, бурекџилници, скараџии на секој чекор, таква нечистотија на тој пекол ептен ми падна ко трн во око и одма добив негативен впечаток за градот... типично албански град. И што е најважно само женско никако да шета, до продавница што отидов какви страшни фаци се не ме дочекаа со нивните орлови погледи мислиш хиени ќе ти се фрлат секој момент, абе немам коментар, безбедност сведена на 0. Не би одела никогаш повеќе таму.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tikvi4ka

Tikvi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2012
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    451
    Во Струга :)

17. Solea

Solea Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    19
    Затоа што во Драч одат само косовари и нашиве шиптари од тука.Луѓе што биле викаат никогаш повторно таму прљаво по плажа шетаат були со по 7 деца влагаат со се алишта во море едноставно многу гаден избор за летување.Тоа ти е како да отидеш во Арачиново или Дебар на одмор.Многу подобра варијанта ти се Валона и Саранда таму се Католици и многу многу покултурни од овие муслиманиве во Драч.

18. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Искрено не е за млади. Јас бев во Паралиа и последниот ден кога се враќавме за дома бевме во Олимпик бич, не си поминав убаво, водата беше многу понечиста за разлика од Паралиа, се повеќе беа постари, фамилијарни луѓе...Немаше ништо посебно да се види.
    Искрено ни од Паралиа не сум којзнае како задоволна, но ако веќе си решила да одиш таму подобро оди Паралиа отколку Оломпик бич. :)

19. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Летово нема да одиме на одмор..Ќе уживам во викендицата на баба ми и дедо ми.Имаат прекрасен голем базен и таму ќе уживам исто ми се фаќа како да сум била на одмор,а искрено би сакала да одам во Турција..Ама здравје боже другата година.. ;) :)

20. Saxobeat

Saxobeat Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    99
    Летово ке си одам пак за Бугарија на Сончев Брег преубаво е одам таму веке трета година и си поминувам прекрасно. Прекрасна плажа одличен нокен живот журки... абе убавини