Со автобус се вози околу 2 саати до граница (од Скопје) и уште два од граница до Паралиа, е сега на тоа плус треба да се додаде чекањето на граница.
Прва станица Струга, втрора станица Охрид, трета станица Валона ...Во Струга и Охрид нема да останам долго некои 2-3 дена (може само едне викенд), а во Ал, планирам некои 7 дена..Планирано е се, останува да видиме сега дали ќе се реализира
Јас лани бев во Албена (Бугарија). Прекрасен одмор. Само позитвни работи можам да кажам за местото и за луѓето. Сместување во хотел, All Inclusive. Јади, пиј колку сакаш, два базени, бар покрај нив. Поефтините хотели (околу 250-300еур што се) се 10 минути оддалечени од плажа, ако те мрзи да пешачиш има автобус на секој пола саат од хотелот до плажа. На плажата секој од хотелите си има лежалки и чадори кои ти влегуваат во цената и за нив не се плаќа дополнително. Патот е малце долг и нервира ама се издржува. Местото не е многу за забави, онака помирно е за парови или за големо друштво па да не се мрднете од шанкот на хотелот (во кој се точи пиење во огромни количини секоја вечер). Цената беше многу достапна околу 350 евра со превозот фати. Кога сме веќе кај туристички понуди, можете да разгледувате и споредувате на www.ajdenaodmor.mk , па најверојатно ќе заштедите некое евро, особено ако одите хотелско сместување во Грција. Јас оваа година размислував за Хрватска ама уште не сум решена дефинитивно...Ако имате некој предлог и позитивно искуство од Хрватска слободно предложете )) Поздрав
Dali nekoj može da mi kaže podetalno za prviot krak na Halkidiki,Kasandra?(Pefkohori na pr.) Kolku se smestuvanjata na privatno za 7 dena?Dali može da se najde smestuvanje na lice mesto ili? Kakvi se cenite za jadenje,pienje,kafe,......?Ležalki na palža-cena? Planirame da odime 16 juli?
Изгледа во Грција, Неи Пори или Лептокарија. Може и на некое друго место, а може и ништо да не испадне од одморот.
Валона, Албанија со љубовче и друштво! Седум дена од, 5ти до 12/13ти Јули. А после можда и Бугарија, Златни песоци, ама ќе видиме!
Искрено, со љубовче пре би ти препорачала Бугарија - отколку Валона, нема ништо, нема забава за млади - онака за викенд за 2-3 дена ми е ок, за одмор на мозок, ама за повеќе ни под разно.
што мислите за Неа пори во Грција за девојчиња со 18 години ... ?? какво е таму ?? искуство нека каже некој
А ја па баш мислам обратно зошто Бугарија кхмм, знаеме зошто одат слободни машки таму а и доста муабети сум слушала, проституцијата таму е на највисоко ниво на Балканов, а и не ме чуди судејќи по певаљкине. Едноставно сите викаат - не е за со дечко ако сте по ноќниот живот а богами и онака, особено не тие популарни места, за другите не знам... не сум била па да кажам, ама сите така викаат.
Никаде, па што! Ете ќе одам на работа секој ден до крајот на летото веќе убаво заоблена и дај боже убаво да заработам. Одмор? Здравје догодина!