охрид не ми бега тоа сигурно...но,годинава планирам малку да фатам кривина на море сакам во грција или турција! здр само!„
Здраво девојки Дали некој бил или има информации за Ксамил, Албанија. Видов некои слики од кои боли глава. Само да напоменам дека не ми треба искачања и слично, туку вистински одмор што подразбира добра плажа, вода и престој. Ако има некој било каква информација, ќе ми биде добредојдена. Фала
Ksamil e mnoooogu ubav a i hotelite se tamu ubavi,luksuzni-ako planiras da odis u hotel ,plazite se preubavi a cenite ne se mnogu skapi-ali patot dodeka da stasas do tamu preku struga i ja vozevme cela albanija,krivini,tesen pat-UZAS malata se isturi od povrakanje-7 saati patuvavme inace tamu e preubavo,imas vpecatok kako na nekoj azuren breg da se naogas!!
Дали некој тука бил на Родос, Грција? Ме интересира како е таму, понудите се супер, ама ми треба искуство. И што мислите, дали вреди да се оди во Турција во мај (мислам конкретно на Анталија и Аланија)?
Јас планирам да одам во Турција Кушадаси или Аланија кога во Октомври влегов во вода и беше птрубава можа да замислам каква е во лето. А да ти кажам Вреди да одш во Мај во Аланија тетка ми беше лани таму баш на 24 мај и кажа дека преубаво си поминале
Фала на инфо, ние размислуваме меѓу тие две опции, или Аланија, или Родос, крајот на мај, некаде од 20 натаму. Ме интересира за морето, дали е топло, дали може да се бањаме. Според податоциве на интернет, просечна дневна температура е 20 степени (сигурна сум дека е потопло), исто и на водата. А се двоумев и за Хургада, ама Египет не ми е за со мали деца... што знам...
Аннат ако имаш некакви информации од агенции пиши и јас гледам понуди за кон средина на мај каде е топличко за малиот ,дали е уште рано но понудиве не ме воодушевуваат.
Турција и Египет дефинитивно во мај, најкасно јуни, а Родос само август, ама и тогаш нема да ти е сигурно дека ќе е топло....дува (барем таму каде што бевме ние, на северниот дел на островот) и не беше ама воопшто за со мали деца. Иначе има преубав град за шетање, ама во секој случај ќе ви треба и кола да изнајмите... Во Турција и Египет се знае - комплексите се доволни за 10-11 дена уживање и тоа е тоа За Египет препорачувам Таба исклучиво, и тоа Мериот или Софител (и двата испробани и прекрасни )
Благодарам за информацијата за Родос Моира, не сум знаела дека е ладно. Па ни од агенцијата не знаеја да ми кажат, а Контики Македонија има понуди за Родос во мај. По сето мое истражување по нашиве агенции, Египет го нема на понуда годинава, ни кај нас ни во Србија, ако сакаме таму да одиме (а сакаме во Хургада, ама еве и Таба ќе ја земам предвид) ќе мора со сопствен аранжман. Разбирливо е зошто го нема, со оглед на немирите што се случуваа таму (а веројатно уште не е мирно), а тоа е и единствената причина поради која не ми се оди. За Турција преку нашиве агенции најрано што може да се оди е 03.06, а преку српската Контики, има и од 25.05. Порано можеби и е поладно, како што прочитав, температурата на морската вода во Анталискиот залив во просек е 20-22 степени во мај, а тоа некако ми е ладно за море и со мало дете. Преку ден температурите се веројатно супер. Ние сакавме во Алања/Аланија (како е правилно?) да одиме, ама дефинитивна одлука ќе падне наредната недела.
Турција - скапо е, нема добри плажи и ноќен живот Албанија - Можеби добри плажи, ефтино, но нема ноќен живот, ко у Багдад да си Бугарија - ефтино (60 евра за 10 дена сместување), ноќен живот на највисоко ниво во Европа, морето не е сјајно Грција - малку поскапо, супер плажи, ноќен живот на високо ниво (зборам за Крф, Закинтос), водата во морето кристално чиста Заклучок: Бугарија или Грција, а може и Шпанија.
Хургада1 Египет2 - ова за да ги видиш хотелите, има и за Таба, а ценовникот јас ќе ти го пратам, пред некој ден ми го испратија Хургада3 Хургада и Шарм Ел Шеик Искрено, читав срби кои претходните 2 години отидоа во Египет (кога беше најжестоко), а и оваа година си уплаќаат најнормално и никој немал проблем.....преубаво е таму, и во Таба, пошто е по на север (11км до израелска граница) воздухот е посвеж, плажите огромни и песочни, а водата со корали. Од тука се турите за Ерусалим, Мртво море, Петра (Јордан е отспротива, на исто толку км), а и Саудиска ќе ја гледаш Размислете, ако ти треба уште некаков совет/мислење прашај слободно
Турција нема добри плажи??? Јас лани бев во Кушадаси, на сите можни плажи прошетавме и секаде беше прекрасно, и морето и плажите беа одлично средени. Исто така до пред некоја година редовно 3-4 години по ред одевме во Алтинова, близу Ајвалик и таму плажите се одлични. Ако сметаш дека Бугарија е подобра опција од Турција тогаш сигурно сакаш да одиш на 10 дневна журка, а не на бањање...
Јас ги гледав овие страници, си ја гледав и Таба посебно, ама бидејќи нема конкретни понуди, мислев дека годинава нема да биде ништо од тоа. Гледав вчера на www.booking.com цени за хотелите во Таба, чисто ориентационо да знам какви се и која е понудата, ние бараме all inclusive понуда, а ни Мериот ни Софител не нудат, барем не преку овој сајт, можеби преку некоја агенција ако има добра понуда.
^ На Фибула на Рекорд толкава реклама за Египед за неверојатни 1400еур за 7 дена ако не се лажам -не се нормални, мајке ми Поради немирите јас и оваа год. не би се осудила за Египед а толку многу сакам таму Ооооо оваа год. ако излезе се како што треба можеби Малта
Секоја година кројам планови, т.с не се планови туку идеи ваму или таму и пак ништо. Во последен момент испаѓа нешто сосема друго. Се зависи дали заедно, или одделно со друштво ќе одиме како лани. Он ја разгледуваше идејата да оди неколку недели Тајланд со другари, па јас во таа варијанта во Шангај со другарка. Али скапичко би не фанало Па може ќе одложиме тој сон за подобри времиња У секој случај додека не дипломирам не одам никаде, а и доколку најдам практикум и нова работа летово истотака нема да можам одмор да зедам. Швајцарија и Шпанија ми се по реални во овој момент. Инаку за арапскиве земји има многу убави понуди тука, ептен ефтини, ама нејќе бре таму
Значи, не знам дали ќе ми веруваш, ама ние преку Белград бевме за 450е по чоек (во Мериот, 2009) и 550е по чоек (во Софител, 2010) all inclusive, со се` можно и не можно. Ова што кај нас го продаваат е благоречено кражба, 1400 евра за 7 дена??? А бе ајде Преку букинг или било кој друг сајт овие хотели се екстремно скапи, затоа - само преку агенција.