Каде летово на одмор?

Discussion in 'Патувања и одмори' started by newring86, Apr 8, 2010.

1. melisita

melisita Истакнат член

Здравје планираме на Јадранско море, 8) а каде точно сеуште не сме одлучиле ... :lol:
    Инаку за Сицилија не знам како се движат цените ... :x

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Таму ако те грабнат не те враќаат. :lol: Опасно е. Посебно во Палермо и Катанија.
    Можеш да си идеш во помалите селца и градови. Тие два избегавај ги.

3. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Типично грчко туристичко градче, плажата е крш во споредба со околните, прљава, несредена, не е само песок има и камчиња, тревуљини во вода. Луѓево најмногу ја бираат затоа што има Лидл. Во тој регион ја повеќе би препорачала Неи Пори само заради плажата и чиста вода, инаку местото е страшно досадно. Лептокарија има повеќе содржини за шетање итн ама на одмор не се иде за тоа.

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Неа Пори јас лани бев. Не е нешто којзнае што, али пред Неа Пори има едни скриени мали плажи. Е тие се атракција. Чиста водата (додека не дојде гужвата и да ја испрља), убаво, мирно...Се гледаат одозгоре кога ќе застанете на патот накај Неа Пори кај тој летникот. Имам и слики само овде не верувам да се прикачат зошто голема резолуција се и зафаќаат многу. Ако сака некој слики нека ме контактира па ќе му пратам по меил или фб.

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Најверојатно Грција, на Кавос, Крф.

6. bebaa

bebaa Популарен член

Не ме грабаат со мажот ми ке бидам :D ама не те разбирам што сакаше да кажеш. :?:

7. cecilia

cecilia Популарен член

Мароко

Lemon and ph.orhideja like this.
  8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Тие се мафијашки градови. Опасни се за шетање. Прашај кој сакаш италијанец и ќе видиш што ќе ти каже. Нели гледаш дека прават проблем и на утакмици.

9. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

И Скопје е опасно ако се моташ низ темни улички во три сабајле низ Чаир и Бутел. И Комитите прават проблеми на утакмици. Па никој скопјанец или турист во Скопје не рекол дека нема да се прошета до Сити мол ради тоа.

10. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Повторно Лефкада ;)
    Не можам да ви опишам колку ли чекам да одам таму. Пред 3 години бевме и си поминавме пренајубаво.Едвај чекам пак да пловам со брод :lol: .Да ги видам делфините,плажите.А бе Лефкада е рај,заедно со поблиските островчиња :)

11. Lemon

Lemon Истакнат член

Јас бев во Сицилија летото 2012год. Со спиење во Палермо 2-3 дена и потоа во Сиракуза остатокот од одморот. Шетање до Таормина. Јадењето е преубаво, од се ќе сакаш да пробаш. Сендвичите почнуваат од 4 евра, па нагоре. Во ресторан најевтините тестенини почнуваат од 7-8 евра. Внимавајте кога седнувате во ресторан се наплаќа по 2 евра од човек, во сметката е наведено како услуга :lol: . Првиот пат не знаевме, после тоа веќе си знаеш и си правиш сметка. Има што да се види, одличен избор.

12. Lemon

Lemon Истакнат член

ако те интересира нешто за мароко, минатата година бев таму на одмор :)

13. mime87

mime87 Популарен член

Ако дај господ сакам или Калитеа или Лефкада ќе видиме има време планирам Август секоја година тогаш одам :)

14. bebaa

bebaa Популарен член

Секаде во било каков ресторан се наплака по две евра од човек???Ме зачуди сега.За што ги наплакаат тие 2евра?

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

За услугата.

16. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Германија+Австрија.

17. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Охрид :inlove: :$ ..за Охрид е сигурно..а потоа моите рекоја дека ќе се договориме..така да не е сигурно :?: :wasntme:

18. sercee

sercee Активен член

Uste malku i meden mesec....Jas iskreno sakam da odime Pariz setane,razgleduvane....
    Pa Spanija isto setanje razgleduvane pa za kraj na nekoj ostrov odmor :)

19. femina90

femina90 Популарен член

Нема да имам слободни денови од работа, така што ке остане на викенди во близина ]:)

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Има долга улица како шеталиште, кое не е многу долго, ние со дечко ми два пати го одевме за да се прошетаме. :D Подоле после железничката која минува горе, има како уште еден дел како чаршиичка каде има продавници и ресторанчиња, продаваат и пченка, убаво е. Повеќе е за фамилии бидејќи нема журки, плажата е убава, навечер покрај неа има црнци што продаваат многу убави слики за на ѕид, има прееееубава пекара во која има се и сешто, да не знаеш што попрво да си купиш, ја викавме пекара од соништата. :lol: Гирото беше околу 2.20. Имаше можност за тура со воз до Солун, до Скијатос со брод и до Калитеа (или Катерини, нешто на К беше секако :D ) мислам, некое местенце каде што имало кожени работи. И да, мноогу е топло. Медузи и комарци нема. На плажите има интересно бродче во форма на банана кое ги носи туристите во длабокото и ги превртува, исто така има и влечење со гума и слично. :lol: Ако те интересира уште нешто, прашај. :)

T.e.d.d.y likes this.