Здравје планираме на Јадранско море, а каде точно сеуште не сме одлучиле ... Инаку за Сицилија не знам како се движат цените ...
Таму ако те грабнат не те враќаат. Опасно е. Посебно во Палермо и Катанија. Можеш да си идеш во помалите селца и градови. Тие два избегавај ги.
Типично грчко туристичко градче, плажата е крш во споредба со околните, прљава, несредена, не е само песок има и камчиња, тревуљини во вода. Луѓево најмногу ја бираат затоа што има Лидл. Во тој регион ја повеќе би препорачала Неи Пори само заради плажата и чиста вода, инаку местото е страшно досадно. Лептокарија има повеќе содржини за шетање итн ама на одмор не се иде за тоа.
Неа Пори јас лани бев. Не е нешто којзнае што, али пред Неа Пори има едни скриени мали плажи. Е тие се атракција. Чиста водата (додека не дојде гужвата и да ја испрља), убаво, мирно...Се гледаат одозгоре кога ќе застанете на патот накај Неа Пори кај тој летникот. Имам и слики само овде не верувам да се прикачат зошто голема резолуција се и зафаќаат многу. Ако сака некој слики нека ме контактира па ќе му пратам по меил или фб.
Тие се мафијашки градови. Опасни се за шетање. Прашај кој сакаш италијанец и ќе видиш што ќе ти каже. Нели гледаш дека прават проблем и на утакмици.
И Скопје е опасно ако се моташ низ темни улички во три сабајле низ Чаир и Бутел. И Комитите прават проблеми на утакмици. Па никој скопјанец или турист во Скопје не рекол дека нема да се прошета до Сити мол ради тоа.
Повторно Лефкада Не можам да ви опишам колку ли чекам да одам таму. Пред 3 години бевме и си поминавме пренајубаво.Едвај чекам пак да пловам со брод .Да ги видам делфините,плажите.А бе Лефкада е рај,заедно со поблиските островчиња
Јас бев во Сицилија летото 2012год. Со спиење во Палермо 2-3 дена и потоа во Сиракуза остатокот од одморот. Шетање до Таормина. Јадењето е преубаво, од се ќе сакаш да пробаш. Сендвичите почнуваат од 4 евра, па нагоре. Во ресторан најевтините тестенини почнуваат од 7-8 евра. Внимавајте кога седнувате во ресторан се наплаќа по 2 евра од човек, во сметката е наведено како услуга . Првиот пат не знаевме, после тоа веќе си знаеш и си правиш сметка. Има што да се види, одличен избор.
Ако дај господ сакам или Калитеа или Лефкада ќе видиме има време планирам Август секоја година тогаш одам
Секаде во било каков ресторан се наплака по две евра од човек???Ме зачуди сега.За што ги наплакаат тие 2евра?
Uste malku i meden mesec....Jas iskreno sakam da odime Pariz setane,razgleduvane.... Pa Spanija isto setanje razgleduvane pa za kraj na nekoj ostrov odmor
Има долга улица како шеталиште, кое не е многу долго, ние со дечко ми два пати го одевме за да се прошетаме. Подоле после железничката која минува горе, има како уште еден дел како чаршиичка каде има продавници и ресторанчиња, продаваат и пченка, убаво е. Повеќе е за фамилии бидејќи нема журки, плажата е убава, навечер покрај неа има црнци што продаваат многу убави слики за на ѕид, има прееееубава пекара во која има се и сешто, да не знаеш што попрво да си купиш, ја викавме пекара од соништата. Гирото беше околу 2.20. Имаше можност за тура со воз до Солун, до Скијатос со брод и до Калитеа (или Катерини, нешто на К беше секако ) мислам, некое местенце каде што имало кожени работи. И да, мноогу е топло. Медузи и комарци нема. На плажите има интересно бродче во форма на банана кое ги носи туристите во длабокото и ги превртува, исто така има и влечење со гума и слично. Ако те интересира уште нешто, прашај.