Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде летово на одмор?

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 8 април 2010.

1. melisita

melisita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Здравје планираме на Јадранско море, 8) а каде точно сеуште не сме одлучиле ... :lol:
    Инаку за Сицилија не знам како се движат цените ... :x

2. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Таму ако те грабнат не те враќаат. :lol: Опасно е. Посебно во Палермо и Катанија.
    Можеш да си идеш во помалите селца и градови. Тие два избегавај ги.

3. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    Типично грчко туристичко градче, плажата е крш во споредба со околните, прљава, несредена, не е само песок има и камчиња, тревуљини во вода. Луѓево најмногу ја бираат затоа што има Лидл. Во тој регион ја повеќе би препорачала Неи Пори само заради плажата и чиста вода, инаку местото е страшно досадно. Лептокарија има повеќе содржини за шетање итн ама на одмор не се иде за тоа.

4. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Неа Пори јас лани бев. Не е нешто којзнае што, али пред Неа Пори има едни скриени мали плажи. Е тие се атракција. Чиста водата (додека не дојде гужвата и да ја испрља), убаво, мирно...Се гледаат одозгоре кога ќе застанете на патот накај Неа Пори кај тој летникот. Имам и слики само овде не верувам да се прикачат зошто голема резолуција се и зафаќаат многу. Ако сака некој слики нека ме контактира па ќе му пратам по меил или фб.

5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.875
    Допаѓања:
    5.210
    Најверојатно Грција, на Кавос, Крф.

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Не ме грабаат со мажот ми ке бидам :D ама не те разбирам што сакаше да кажеш. :?:

7. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Мароко

На Lemon и ph.orhideja им се допаѓа ова.
  8. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Тие се мафијашки градови. Опасни се за шетање. Прашај кој сакаш италијанец и ќе видиш што ќе ти каже. Нели гледаш дека прават проблем и на утакмици.

9. IvanovskaM

IvanovskaM Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    245
    И Скопје е опасно ако се моташ низ темни улички во три сабајле низ Чаир и Бутел. И Комитите прават проблеми на утакмици. Па никој скопјанец или турист во Скопје не рекол дека нема да се прошета до Сити мол ради тоа.

10. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Повторно Лефкада ;)
    Не можам да ви опишам колку ли чекам да одам таму. Пред 3 години бевме и си поминавме пренајубаво.Едвај чекам пак да пловам со брод :lol: .Да ги видам делфините,плажите.А бе Лефкада е рај,заедно со поблиските островчиња :)

11. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167
    Јас бев во Сицилија летото 2012год. Со спиење во Палермо 2-3 дена и потоа во Сиракуза остатокот од одморот. Шетање до Таормина. Јадењето е преубаво, од се ќе сакаш да пробаш. Сендвичите почнуваат од 4 евра, па нагоре. Во ресторан најевтините тестенини почнуваат од 7-8 евра. Внимавајте кога седнувате во ресторан се наплаќа по 2 евра од човек, во сметката е наведено како услуга :lol: . Првиот пат не знаевме, после тоа веќе си знаеш и си правиш сметка. Има што да се види, одличен избор.

12. Lemon

Lemon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    167

ако те интересира нешто за мароко, минатата година бев таму на одмор :)

13. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Ако дај господ сакам или Калитеа или Лефкада ќе видиме има време планирам Август секоја година тогаш одам :)

14. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    4.590
    Секаде во било каков ресторан се наплака по две евра од човек???Ме зачуди сега.За што ги наплакаат тие 2евра?

15. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    За услугата.

16. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Германија+Австрија.

17. CutieWithABeauty

CutieWithABeauty Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    1.075
    Допаѓања:
    1.248
    Охрид :inlove: :$ ..за Охрид е сигурно..а потоа моите рекоја дека ќе се договориме..така да не е сигурно :?: :wasntme:

18. sercee

sercee Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    25
    Uste malku i meden mesec....Jas iskreno sakam da odime Pariz setane,razgleduvane....
    Pa Spanija isto setanje razgleduvane pa za kraj na nekoj ostrov odmor :)

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Нема да имам слободни денови од работа, така што ке остане на викенди во близина ]:)

20. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Има долга улица како шеталиште, кое не е многу долго, ние со дечко ми два пати го одевме за да се прошетаме. :D Подоле после железничката која минува горе, има како уште еден дел како чаршиичка каде има продавници и ресторанчиња, продаваат и пченка, убаво е. Повеќе е за фамилии бидејќи нема журки, плажата е убава, навечер покрај неа има црнци што продаваат многу убави слики за на ѕид, има прееееубава пекара во која има се и сешто, да не знаеш што попрво да си купиш, ја викавме пекара од соништата. :lol: Гирото беше околу 2.20. Имаше можност за тура со воз до Солун, до Скијатос со брод и до Калитеа (или Катерини, нешто на К беше секако :D ) мислам, некое местенце каде што имало кожени работи. И да, мноогу е топло. Медузи и комарци нема. На плажите има интересно бродче во форма на банана кое ги носи туристите во длабокото и ги превртува, исто така има и влечење со гума и слично. :lol: Ако те интересира уште нешто, прашај. :)

На T.e.d.d.y му/ѝ се допаѓа ова.