Јас ќе одам ама во август. Инаку бев пред едно лето таму и топ беше, преубаво.А за скапо богами и скапо е.
Јас лани бев во Будва од 20 август и преубаво место е. Не е скапо, така и мене ми кажуваа. Вчера се вратив од Калитеа и таму се дупло поскапи цените од Будва, а може и повеќе. Убаво ќе си поминеш, верувај
Кој може да ми каже повеќе информации за КАВАЈА Албанија?што има во местото,дали е големо дали има многу туристи,а најважно каква е плажата и дали е скапо?
Јас лани бев Каваја на одмор. Местото и плажите се прекрасни, песочни и бескрајно долги, само што водата не е многу чиста, песокот се крева и водата е матна. Храната е многу евтина, исто како кај нас. Е сега цените за смештај се од 20 евра (најшкарт), па се до 30 - 35 апартмани - хотели. Смештај има премногу, хотел до хотел се. Јас бев во септември, беше поопуштено немаше премногу гужви. Само лошо е што никој, ама баш никој не знае англиски и неможеш никако да се разбереш. Плажите во Каваја се подалеку од центарот, и зошто никој не знаеше англиски, не се снајдовме за превоз и не отидовме до центарот. кај плажите имаш само ресторани, кафичи и неколку маркети, и тоа е се, значи нема некој ноќен живот и дискотеки. Ако сакаш поопуштен одмор, баш онака да се релаксираш, топло ти ја препорачувам Каваја. Евтино е, има превоз и до Драч. Јас и годинава се мислам за таму. И ако одиш. обавезно да си земиш средство против комарци, јас заборавив и целата бев испокасана
Ради битни датуми кои не можам да ги пропуштам, одморот ќе го почнам негдека средина на септември. Ќе биде Турција, а Кушадаси, Бодрум и Анталија, од старт ги отпишав. Дилемата е меѓу Мармарис и Алања, и на двете места не сум била до сеа... не можам никако да се одлучам... Алања, лично, некако поише ми праи мерак, ама во меѓувреме слушнав многу позитивни критики за Мармарис...
Да не знае некоја од вас некоја викенд понуда за Албанија,..сакаме да промениме малку за викендов што следува..а од грција преку таквото Ч)
Јас само што се вратив од Тасос. Супер беше, супер плажи, како Плава Лагуна. Го прошетав цел остров и имаше што да се види. Топ. Цените не беа скапи. Поскапо е во Охрид отколку во Тасос. Супер си поминав. Ако има некој што ќе иде натаму летово, нека ме контактира ќе му дадам инфо. Иначе со кола бев до таму. Во сабота идам за Сончев Брег.
Луѓеее хелп ми. Вака значи ситуацијата, пар на море во Грција. Препораки за Калитеа, Пефкохори Полохроно. Јас сум за тие,дека по мое мислење не треба кола за да стигнеш кај сакаш,убави плажи итн. Не барам ништо лудило забави, ама ете да се напиеш кафе ко човек,да имаш кај да седнеш на пијачка,да е малце раздвижено не ептен пензионерско,значи ништо налик закинтос. Друго двоумење крф-како што кажав немаме сопствен превоз, за кавос знам дека е слично закинтос, нели остров си е остров пуста желба да идеш таму. Па и за ова некое мислење препорака. Тенк ју!
Пред три години бевме во Полихроно и мене мбогу ми беше убаво од причина што не баравме луд никен живот.Плажите беа добри водата бистра ама ако не бараш пензионерски места не ти го препорачивам затоа што после дванаесет е тихо мирно дури незнам ни дали воопшто работеше некој локал.Бевме една вечер во Пефкохори и таму го доживеав како повеке раздвижено така да би ти го препорачала тоа место.А за на Крф другарки мои беа и ми кажаа дека ептен луд живот имало таму дури премногу разуздано до таа мера што не се знаело кој што прави(имало и некои што си имале секс во јавност)
polihrono ti e penzionersko mesto mene licno ne mi se dopagja a ima ubavi plazi.. kalitea e preubavo bas za vistinski odmor a i krf sum bila dva pati vo moraitika i mezongi e preubavo i isto taka za pomiren odmor a i glavniot grad kerkira e na dvaeset minuti voznja so avtobus biletot e 2,20 evra vo eden pravec i e navistina eden od najubavite gradovi vo grcija taka da mozete eden den da izdvoite za da go posetitd dokolku se odlucite za krf. zurkite se vo kavos i toa ne vi go preporacuvam a ovoj del moraitika i mezongi si e druga prikazna
Сакав и за Ханиоти да прашам т.е. за таму најмногу и гледам понуди и ете сум заборавила да пишам од причина што 292920 табови ми се отворени и веќе и заборавам што треба да барам. -_- Фала вииии . Ханиоти исто ако има некој да помогне? Гледам цениве не се многу ефтини, ама пак мислам дека барем за маркет поефтино е од било кој друг остров.
Mlle ти пишав лп, а Ханиоти, не се разликува од другите места кои ги наброја. Мислам дека беа малку цените повиоки, ама тое и не е некоја драстична разлика. Цените низ маркетите се секаде исти. Најисплатливо е пазарење во Лидл, кој и не е така ефтин во последно време, во споредба од пред неколку години, но и за до него ти треба превоз. Во сите градови имаш големи маркети за пазарање со пристапни цени. За изнајмување лежалка е секаде исто, треба да порачаш пијалок,плашите се долги и песочни, а водата е кристална. Ханиоти е по раздвижен, за разлика од Полихроно , имаш повеќе дуќани,тезги,маркети итн,кафичи,таверни. Во главно мене овие местенца не ми се нешто ептен различно, инфраструктурата на сите е иста.