За Грција штом со автобус сакате да шетате, пробајте со Скијатос. Имаат доста добар превоз и кола скоро и да не треба Иако е малку поскапо..
Јас сум била, пред 3 год. преку Аурора. Супер си поминав и за час ми летнаа 14 дена. Не успев се да видам, па наредната година бев во Шарм Ел Шеик за да ја комплетирам сликата од мозаикот Египет. Нема еден ден да ти биде досадно таму. Тури и локации кои мораш да ги посетиш имаш неброено !! Јас бев во некој луксузен хотел на сама плажа, ама освен за преспивање и туширање, ништо не видов од него. Хотелот се викаше мислам Мариот Ресорт ..нешто така.
Имаш цела тема за Египет http://forum.femina.mk/threads/Одмор-во-Египет.1921/ читни таму, има различни искуства. Јас бев, фамилијарно, пред две години, крај на април, почеток на мај. Има што да се види во градот, а хотелите, особено оние со пет ѕвезди, се повеќето фантастични. Нашиве агенции имаат солидни понуди годинава, цените се пристапни и за алл ин одмор. Само што не би одела во летните месеци таму, или мај или крај на септември. Топло препорачувам одмор во Хургада.
Ми се оди пак во Парга. Лефкада сакам само на ден-два да ја посетам, преубави се плажите ама некако ми делуваше пусто и многу оддалечено. И Сивота е убава. Ама немам поддршка пак за таму. Можеби на краците ќе одиме, во Сарти а јас не сакам баш на Егејско море ама па можеби е убаво.
Не сум била на Јонско, ама викаат дека не се споредува со Егејско. На краците е топла и чиста водата, ама главно се села или мали градчиња. А Парга, me like it
Според мене Лефкада а и зависи што бараш од одмор. Зошто? Затоа што најубави и поубави плажи се на Лефкада, остров е и можеш да истражуваш и шеташ секој ден да ти биде различно. Со тури од Лефкада ќе ги видиш и околните острови (Итака, Кефалонија...). Цените бар јас кога сум била се поевтини во Лефкада него ли во Парга. Парга е повеќе фамилијарно помирно место а и поскапо, мислам на цени што се таму по кафани и продавници. Каде да решиш нема да згрешиш затоа што и двете места излегуваат на Јонско море кое е подобро и нема споредба со Егејско море.
Bi sakala pak Grcija, nablizu mi e za so mali deca, a da porasnat malku pa Grna gora kje odime, tamu mi e super! Ne sum bila na vtoriot krak na Halkidiki, bil nekoj da kaze komentar za Nikiti ili Toroni? Iskustva, ceni, nekoj kontakt pa da i baram... Pozdrav