Калитеа изгледа, но сакам да прашам некои што биле да кажат колку се цените за во јули сам да си најдеш сместување, и дали тешко се наваѓа сместувањето
Ние планираме да одиме Макарска, Хрватска. Сами со мм, на меден месец, сега крајот на јуни. Ајде споделете искуство, ве молам Какви се цените на храната и пијалокот? Колку се движат цените во приватни куќи? Кои места во Макарска, Сплит, Дубровник не смеат да се пропуштат да се видат? Ако некој веќе има одено и е задоволен од смештајот, нека предложи некоја вила/куќа Фалаааа... Едвај чекам да отидам
Јас бев лани во Макарска, преубаво! Цените за пиво и кафе се тука негде како кај нас, јогурт, леб и овошјето се скапи, во ресторанчињата покрај плажа скоро секој ден има дневни понуди, за околу 100-150 куни може двајца квалитетно да се најадат. Јас бев преку агенција, од смештајот бев задоволна. Бевме во Вила Весна, сопствениците на вилата беа многу фини. Сплит е саат - саат и пол оддалечен од Макарска. Диоклецијанова палата не смеете да ја испуштите во Сплит ако одите таму. Дубровник е малку подалеку, па ако сте на една недела не е многу исплатливо да идете до таму. Инаку не се испуштаат крстарењата од Макарска до Хвар и Брач. Има бродчиња кои одат секој ден, убаво е да си резервирате неколку денови однапред. Препорачувам да идете со Макарски Јадран - дефинитивно се најдобри. Макарска не е многу голем град, ќе го прошетате за неколку дена. Интересно е да се прошетате на до полуостровот Свети Петар и да го видите музејот на школки. Ако те интересира нешто друго прашај, мада одговоров е повеќе за во друга тема.
Moze nekoj da spodeli iskustvo za odmor vo Kusadasi Turcija,za ceni na hrana,pijaloci,izleguvanja otprilika kolku pari da ponesam za 10 dena i za plazite dali se dobro sredeni?
Полихроно-Грција...Ме интересира дали знаете колку чинат патарините во еден правец од Скопје до Гевгелија?
Инсбрук - Австрија, малку планински летово, па ќе се тркнува и на викенди до Грчка. Септември може да падне уште една недела море...
Старо ново правило за зелениот картон.Мене годишен ме чини 90 евра а месечниот по ново 50евра. Е што да кажам,кејфови,повеќе ти се исплати годишен.
Од тие шо имаат искуство со одмори во грција, имам неколку прашања? Цени , искуства за Скијатос? Тасос, Лименарија, како е со цени за лежалки на плажа, убави ли се плачите, има ли за шетање какви се цените на храната? Од градчињата на првиот крак кое е најголемо и најубаво за шетање? Од селцата на вториот крак кое го препорачувате?