Во Хургада, во самиот град хотелите имаат ептен плитки плажи, со некои исклучоци. Во Иберотел Аквамарин ( кај што бевме ние, а сега е Џез Аквамарин, плажата беше ептен плитка, кога водата се повлекуваше, песокот се гледаше). Подобро е ако одите во Макади Беј или Сома Беј, а исто добри се плажите во Марса Алам, ама тоа е веќе подалеку, и мислам дека нашите агенции не го работат тоа место. Моја препорака е хотелот Палма Ројал во Сома Беј. Ако сакате хотели со пет ѕвезди, а хотели со понизок ранг одбирајте според критиките на трипадвајзор.
И јас имам едно прашање кога сме во врска за храната. Ќе одиме во Грчка, што можеме и колку од храна да пренесуваме? Има ли некој лимит?
Vo Grcija vo Lidl marketite gore dolu se cenite kako kaj nas duri ima raboti od hrana i pijaloci i poeftini... Sugurno nema da ponesite hrana za 10 dena od tuka,izvinete ama vakvite razmisluvanja mi se premnogu smesni...
Е како смешни кога сите носат така храна. Сигурно и ти носиш. Некои работи што ги јадам ги нема во Лидл и плус таму кај што ќе идам нема Лидл. А и по пат немаме нигде.
Devojko popoleka smirise vo Lidl ima od pile mleko za tvoja informacija,da nosev hrana od doma nemase da se smeam na vakvite razmisluvanja zatoa mozis da si zborvas vo svoe ime sto nosis na odmor a sto ne...Ako nema tocno na mestoto Lidl sigurno vo blizina ima zatoa postoi i google maps,ova e cisto informativno a ako sakate vie ponesetesi celo kombe so hrana...
Луѓе носат лежалки чадори за сонце и цели фрижидери со храна - досега не сум слушнала проблем да им прават посебно за оние организираните тури со автобуси. Еве и јас сум носела храна но искрено нешто ситно колку за по пат или за 1 ден - затоа што и таму има маркети и цените се исти како кај нас верувај. Џабе ми е тежина да носам со себе кога има се таму а плус ќе пробам и нешто ново. Изборот е твој.
Чинам Лефкада ќе одиш? Разбрав дека во Лефкас имало Лидл, тоа е многу малку оддалечено од Агиос Никитас. Инаку носи си храна и од овде слободно, нема проблем да ти направат, барем јас кога сум идела не ми правеле проблем. Инаку оваа година јас пак ќе идам Лефкада, веќе резервирав.
@mime87 Нели Marick e машко?! Marick, лично јас храна не носам. Носев на Закинтос и тоа сирење и кашкавал и ептен малку грицки, затоа што не секоја фета ја обожавам.. А што тоа јадеш што нема во Лидл? Имаш и други ланци на маркети, Масутис, Аврантидис дури и Керфур..
@Dust nikogas clenot ne go imam zabelezano,taka da ne sum znaela dali e masko ili zensko,ama nema problem neka se izjasnese vo negovite komentari ke se popravev
Сите три места се убави за мирен одмор... Мислам дека најевтино сместување ке најдеш во Неи Пори - апартман за четити лица е околу 40 евра за ден...
Јас сум била. Што те интересира прашај ме во лична порака. Инаку, со дечкото се двоумиме дали да одиме на Закинтос, но патот не коче, 780 км , ако се одлучиме арно, а ако не, некаде поблиску на првиот крак, Полихроно најверојатно.