Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.922
    Јас и готвев три пати на ден.Носев со мене скоро се:замрзнат зеленчук,месо,семиња и снегулки.Се убаво складирано .Овошјето не го варев.Значи за сабајле одма блендираш и даваш.За ручек идевме дома.И без тоа неможеш цел ден на плажа да ја чуваш.Дур спиеше она јас ке и го сварев.
    Една ужинка и давав готова хип каша.
    И за вечера палента,кус кус со нешто(5-6 мин работа е) :)

На chocolade му/ѝ се допаѓа ова.
  2. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Планирам во малине теглички од хип кашите да ставам палента, кус кус, жита, ориз, ц.цимет, и такви работи. Бисквити ке земам. Овошје има валда во хотелот. Но ете пак ми р страв дали плановите за готвење ке ми успеат. Ќе се снајдам ваЉда :| Ме фака страв да не се навикне на готови каши. Не и давам честоо но ете денес одбиваше домашно :/

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Бугарија не е дефинитивно за со бебе или мало дете. Јас ова си го знам, меѓутоа најисплатлив ни е одморот таму бидејќи имаме куќа. Морето е матно, секој втор ден со бранови, многу далеку несмееш да влегуваш ради струите и спасувачите постојано свират. Кога има големи бранови се исфрлаат алги на брегот, па наредните денови на некои делови од плажата влезот во море е оневозможен. Плажите среќа се чисти и песочни, детево се изнаигра. Базенче не носевме на плажа, ја бањавме во море, а денови кога не одевме на плажа се бањаше на тераса во базенче.

За храна ги носев житариците од дома, ставив во теглички од кашички количина колку што ќе ми биде потребна, баш како што кажа и @chocolade . Значи све што можев префрлив во нешто помало. Овошје, зеленчук и нешто замрзнато се докупив од таму. Единствено си носев месо од тука, посигурно ми беше. Така замрзнато и на парчиња го пренесов во фрижидерче, но бидејќи кога стигнавме веќе беше малку одмрзнато несакав да ризикувам па ги сварив сите парчиња и во бујон ги замрзнав. Добра опција за патување е месото да се свари и пастеризира по теглички, така ќе нема проблем и при транспорт, ама не ми текна на време :)
    Исто така гледав премногу да не се оптеретувам, за ужинки и давав инстант кашички што се раствараат само во вода. За ручек тоа што јадевме ние двоевме и за неа. Јајца не носев, решив да не и давам тие 20 дена. За по пат купив од готовите во теглички.

Млеко за сончање имав 30ка фактор, но многу беше јак и оставаше бело, неможеше да се измие како што треба. Цело време беше под чадор, на сонце обавезно со капче (и во вода) и гледавме да се враќаме во разумно време. Ја бањавме или со купаќи или гола, имаше и специјална гума и мислам беше единствено бебе на плажата со таква гума, па луѓе симпатично не гледаа со смешкање :)

На chocolade, LaDyDoLl, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    @Kitten барав денес во Јамбо гума бебешка како дубак за да не пропадне но немаше. Дали твојата беше таква? Знаеш ли кај би можела да најдам? А за месото алал ти вера, имам пастелизирано ама ете ми даде идеа да си земам тегличка. Фала многу:bow:

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Таква е, ноџињата се протнуваат. Нашата гума е земена од локална продавничка за играчки кај нас во Автокоманда. Знам дека нема во Џамбо, така што да побараш по продавнички за играчки. Еве како изгледа:
    11756457_10207276556051630_1986928773_n.jpg

На danichap, azelea, zuto и 2 други им се допаѓа ова.
  6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Прашај ги вработените, јас кога купував ми донесоа од магацин.

7. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    гумата за синко таква како што бараш ја купив од пластичарска 300-350денари..

8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.724
    Допаѓања:
    322.769
    Има во Џамбо јас од таму купив.
    Има два вида според возраста на детето.
    Се состои од два дела, една помала гума и една поголема сврзани во една
    За бебе од 4 месеци па нагоре е ОДЛИЧНА.
    Безбедно е детето, плус има за навалање на главчето.

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Оффф значи толку сум видела јас, и тоа на два пати бев (facepalm)

10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.724
    Допаѓања:
    322.769
    Сосема во ќош се, незабележителни

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Преместени се сега гумите. Барав на рафт немаше. Но ќе треба да прашам значи. Фала ви мајки :*

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.230
    Допаѓања:
    76.236
    Nie kje odime vo Nea Pori vo cetvrtok so bebus, vila pokraj plaza odma. Ni kazaa komarci imalo dosta, ama kje se opremime :D inaku ima 4ipol meseci i planiram malku da go brcnam vo voda, no kje go vidime vremeto :D

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ако е топло ич не се двоуми да го ставаш во вода. Морска вода само ќе му биде од корист. Моево кога имаше 6 месеци, прво ќе наполнев едно како бротче со морската вода, ќе оставев да се стопли на сонце па ќе ја брцнев во бротчето за да се намокри и да не и дојде ептен ладно морето. Потоа во море и уживаше. А башка што цело носе и се прочисти од солта. :)

На zuto, ZojaP, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    307
    majki so sto gi banjate bebencata vo more? nie sme sedum meseci. i kupiv i kupaci za nekoja fotigrafija no dali da kupuvam od onie vodootpirni peleni od dm ?

15. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Abe golko si go banjaj vo more, kakvi peleni za vo voda, nema potreba. Stom izlezes od voda kje si go izbrises ubavo i togas stavi mu pelena i neka si sedi pod senka neka si igra

На darcy и joy1 им се допаѓа ова.
  16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Јас добив на подарок едни нит купачи нит пелена чидни малку. Како мушама однадвор а платнени одвнатре. Валда за комотно да и биде. И да се покака во нив не пропушта. Со нив ја брцкам во море а потоа и ставам памеперс.

17. Dreams11

Dreams11 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    782
    Еве да споделам и јас мое искуство!
    Бевме на одмор бебуш беше 4м. и супер поминавме. Бевме на море Ханиоти!
    По патот претежно си спиеш , еднаш само јадеше малку будна и опет спие.Само што стигнавме во хотелот ,се сместивме она се смее на цел глас , јас распакувам мм носи куфери и све остало а ана сама легната на кревет и уживка,дали дека доживеа промена и баш убаво и дојде!
    Одевме секоја ден на плажа по два пати и ја бањавме во морето нормално,она си беше супер бебе само што јас и мм повеке кревавме паника од неа,она си ужива си прета со ножињата па почна и со рачињата у вода да шлапак ама некако незгодно и дојди вода право во очките али не плачеше воопшто дури радосна!
    Се мачкавме чико ф50 заштитна крема ,немавме некои последици да изгоре или алергија ама мене кремот воопшто не ми се допадна некако одма се измива во водата.
    Имав од оние пеленките за во вода ама не ги користев секогаш само два три пати и мислам дека не се баш корисни е сега во случај да му текне на бебуш да кака во вода за тоа се супер,ја бањавме кога голка кога со купаќи или пак со блузиче на долги зависи од времето и од сонцето во моментот.
    Друго побитно од дома носевме цела аптека, сируп за тт,чепчиња исто за тт,диазепам чепче,линекс ,електролити...и фала богу ништо не употребивме!
    Само малку се исфрла брунчиња околу вратчето тоа од жешкото али навчер и сплавнуваа не беше ништо страшно!
    И многу е битно да сте блиску до плажа !
    Се на се преубаво си помнавме со бебе на одмор!

На Bozica1980, danichap, Artemida81 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мами да ве поздравам. Ние сме на одмор, бебе ужива во вода. Малку ни се поремети редот за јадење и спиење, многу ми е љубопитна и не можам ни да ја нахранам ни успијам. До понеделник сме на море а после одиме за БГ, конечно да и извадиме дежавјанство. Од сега се потресувам, ич не сака да седи во кола :|

На Kaetana, irenna и Kaffe им се допаѓа ова.
  19. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Bevme grcija pred edna nedela bas koga bese toplo i ubavo. Pre preubavo si pominavme. Vodata petopla, ko stvorena za bebus- a ona obozavase da e vo voda. Se na se, iako si imav stravovi kako so bebe na odmor, odlicno bese. Za nazad celden vo solun i toa ne bese problem. Vi posakuvam site ubavo da si pominete...

На joy1 и chocolade им се допаѓа ова.
  20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.605
    Ние сме на одмор. Не е лошо. Има бранови, дувка, ама ок е за со бебе. Прв пат ја брцнавме во вода, прво плачеше, после беше некако зачудена. Ќе видиме утре како ќе е. :)

На danichap и SpangeBob им се допаѓа ова.