Ние преку Еуросава бевме пред 2 години во хотел Azura deluxe. Спаѓа под Аланија,на сама плажа е,презадоволни бевме Тогаш беше 500€ по човек за 6 ноќи,сега е поскапено..
Има ли некој искуство со Неа Ираклица и Неа Перамос близу Кавала? Читам доста позитивни коментари од срби и бугари, кај нас никаде ги нема по агенциите местава. Од што разгледав по интернет, ми ги фаќа око, ама пак да чујам мислење и од некој наш. Најдов убав смештај во Неа Ираклица, на плажа. Па ме интересира дали плажата е убава, зашто со бебе, повеќе ќе бидеме стационирани на една плажа, може еднаш или двапати да тркнеме до Амолофи плажата, ама за секој ден ми треба пристојна плажа до смештајот. Или да барам во Неа Перамос? На Амолофи има ли каде да се сместиш? Било каква имформација за местава би ми била добродојдена. @Annath мислам дека тебе те имам читано дека со била натака и една членка што живееше во Кавала, ама не ми текнува која беше. И за патот, подобро е преку Бугарија или од кај нас?
Неа Ираклица е убава плажата, поубава е отколку во Неа Перамос. Штом сте нашле таму, супер. Неа Перамос нема убава плажа, барем не е песочна, има камчиња. На Амолофи нема сместувачки капацитети, барем кога бевме ние немаше, а и не верувам дека сега има, пошто лозја и овоштарници има спроти плажата. Се исплати и секој ден да идете до таму, плажата е навистина убава, поделена е на три дела, има барови и доста журки за млади, интересно е, а секако има место да си ставиш и своја лежалка. Не знам колку беа лежалките пошто имавме свои, ама паркингот е бесплатен. Ние бевме во Неа Перамос, на лице место најдовме сместување, цел спрат од семејна куќа, со три спални, дневна со трпезарија и кујна и две купатила. Сето тоа за 50 евра од ноќ. Во Неа Ираклица има Лидл ако не сум грешка, во Неа Перамос нема, само Масутис има, и помали продавнички. Сега да одам, дефинитивно во Неа Ираклица би се сместиле. Не тепајте пат преку Бугарија за џабе, автопат е цело време до таму, само ти кажува каде треба да се исклучиш од автопатот за да стигнете во селцава. Едно до друго се, нема многу возење. Од Скопје до таму за точно четири часа стигнавме, со минимум задржување на граница.
Ние уплативме за Horus paradise luxury resort со еуросава за 6 ноќи. На 11.8 ќе одиме. Цена 1520 евра со две годишно дете. Сакав за во Azura deluxe цената беше иста но немаше места во хотелот. Битно ми беше плажата да биде песочна и блиску, се надевам ќе бидеме задоволни од изборот. За оваа цена имав издвоено неколку хотели па ќе ги напишам. Laguna Beach Alya беше поефтино 1300€ но не ми ја препорачаја за со дете бидејќи плажата била на удолница па потоа ќе треба да се качуваме на горе, но ете @mssuniquee си поминале супер. OZ Hotels Side Premium одличен хотел со многу убава песочна плажа. Цената беше тука некаде но немаше места во хотелот за датата што ја барав. Sirius deluxe Alanya се изненадив колку добра отцена има на бокинг и трипадвисор. Еден од најдобрите хотели за оваа година. Многу луксузен и супер храна и услуга. Плажата е песочна но е премала и затоа има платформа. Тоа беше пресудно за да не го одберам хотелов. Lonicera resort &spa аланија многу голем хотел и нов. Плажа сон - песочна. Огромен аква парк. За жал немаше места во хотелот. Azura deluxe Alanya многу луксузен и нов хотел. Немаше места во хотелот. Исто преубава песочна плажа има. Нема зеленило околу хотелот. Плажата е веднаш пред хотелот. Хотеливе ми беја издвоени по многу читање и гледање слики од туристи кои што ги посетиле. И околу 1500€ за двајца возрасни и дете од 2 години. На лице место ќе ви дадат попуст во Еуро Сава. Синко полни 2 години на 9 ти а ние на 11 ти одиме и ни предложи да одиме на 7 ми за да биде бесплатно за него но не ни одговара. Се надевам ќе бидам задоволна од одморот и Агенцијата. Во хотелот беше и @Lolipop23 минатата година, па сега ќе ја нападнам со прашања.
Резервиравме во alexis rooms на сликите ми изгледаше како ок соба со брачен кревет и 2 единечни wc и нешто како мини кујна клима wi fi голема тераса... а и цената не е лоша
Приватен смештај е а каде точно се наоѓа не знам да ти кажам прв пат ќе одиме по google maps доаѓа повеќе накај центар
Jas ziveam vo gradot vo Kavala. Na plaza odam najcesto vo Palio, Iraklitsa i Peramos i Amolofi odime retko oti 15-20 km da tepame za plaza ne se isplati. Ubavo e vo Iraklitsa, ako ste nasle ubav i eftin smestaj odete, vo Kavala e poskapo od 60-70 evra od vecer ne se naogja. Ama vo gradot si, ima se, butici, prodavnici, supermarketi, zatoa e i malku poskapo. Plazite se site ubavi kade i da odite, plitka e vodata, cista, milina. Jas sekoj den skoro odam vo Palio deka 4 km mi e od gradot, odam vo Porto Palio, Kikabu ili Navagos beach bar so lezalki, vodatace mnogu plitka za deca e edno nesto. Lezalka so kafe 3-4 evra e. Vo Amolofi e poskapo oti tamu idat malku pobogati da receme....
Се вративме во петокот.. Супер поминавме..малку бранчиња имаше ама не беше страшно..повеќе си играа баш во водата..лидл имаш помеѓу ставрос и врасна...
Незнам кај да го поставам прашањево, па ај тука... Сите лекови, сирупи како далерон, летизен, смеам да си ги носам во авион така? Во куферот доле така? И можам тетратка и некоја боичка за горе во авион? Само така ке успееме да се занимаваме со малата. И озбилна бев за лижавчето Смеам горе да им носам по едно лижавче?
Смееш сè што наброја, мада летот е ноќно време и верувам ќе спијат. Нека се истрчаат убаво на аеродромот, има и мала игротека, нека се изморат и едно седнување во авион ќе заспијат. Синко беше лани 1.5 година, ептен убаво поминавме по пат. Дури во хотел кога стигнавме видовме малку мака оти требаше да чекаме неколку часа додека ги превземаме собите, па беше нервозен. Инаку ме заразивте со ова зборење за Турција почнав и јас да гледам за таму, некако идејата за Црна Гора почна да ми се одмилува, а резервирано ми е. Мариз вие во кој хотел сте и колку плативте?
Од 14ч ни е летот Iron Ambassador е хотелот, читав ептен спротивни искуства... но се надевам дека океј ке биде. Со децава мислам секаде исто ке ни биде, нема опуштање Инаку 1700 евра. Многу ми се допадна и ти тој што го предложи ама тој беше над 2200 и тоа за 7 ноќи Инаку ке го чекирав тој...
@Lolipop23 Еве некоја слика. Има до него мн убав нов парк, на гугл мапс го нема паркот ама кога ке го спуштиш човечето доле те става во паркот. Има вака зеленило што ептен ми прави кеиф. На плажата има ситен песок за играње, бар на плажата. Има детско катче, два мали базенчиња за децава. Маркет одма позади хотел ако нешто ни затреба. Критиките се 60/40, средина нема... или задоволни 5ка или незадоволни 1. Ама видов дека повеќето што биле без деца, млади.. дале негативен коментар.. Тие со деца супер си поминале ..
Во 14ч За Анталија со Санекспрес обично се во 02 по полноќ летовите, затоа ти реков ноќен ви е летот. Јас вчера се јавував во Еуросава, ми кажаа годинава Турција била поскапена, во Хорус ми беше 400 евра поскапо од лани, додуша оваа година и за синко плаќам седиште во авион, ама пак 400 евра се многу. Им побарав понуди, па ќе видам што ќе понудат. Не изгледа лош и овој вашиот, зеленилото и мене ми се свиѓа, 10 дена ќе се изнауживате.