Во тој ти што го предложи беше 1900 скоро, за 6 ноќи... и тоа со попуст... и мислам немаше за датумот за кој баравме, само за покасно имаше... а баш ми беше убав! Некоја наредна година таму, early booking или ласт минит покасно накај Септ да фатиме Баш ке видам утре за летот... ги зимам картите утре, дај боже да сум грешка... да не патуваме во најжешкото...
A moze nekoja da mi kaze kaj se naoga eurosava agencijata ne sum od skopje zatoa ne znam ne sum bil kaj niv nikogas porano? Sakam utre da odam za rezervacija zatoa.
Знаеш каде беше McDonald's порано на рекорд? Тука карши таа ширинката што е преку улица од агенцијава води кон плоштадот. Ке се снајдеш лесно. Пиши Еуросава кога ке си во Ск, пушти насоки и ке те одведе точно. Нз дали ЕуроСава или Саватурс ти треба ама гледам и двете ти се во тој ред.
Наш комшија е од Дојран по потекло,ми кажуваше дека не им дозволувал на децата да се бањаат не била чиста водата. Лично не сум била и незнам како е .
Пред неколку години отидов на викенд. Водата мочуриште, кафена цела. Ама најголемиот кошмар ми беше наездата од комарци. На крај си продолжив до Грчка.
Неа каликратеа ни е најдобра опција зашто е најблиску со оглед дека ќе одиме со бебе од 3 месеци. Искуства???
Те Темава не е за мене, ама ваљда нема проблем ако прашам овде. И ние одлучивме за Неа Перамос,ама сега ме предомислуваш за ова Ираклица. За Перамос ми кажаа дека можам да најдам смештај на лице место, не било мн мало местото. Ова Ираклица големко е ? И кое е поблиску до Амолофи плажата?
Неа Перамос е поголемо од Неа Ираклица, а близу се едно до друго, 5-10 минути возење. Фактички се на две страни од полуостровче. Плажата е поубава во Неа Ираклица, песочна е, за разлика од Неа Перамос, каде што има камчиња и не е чисто баш. Неа Ираклица е помала, оти само делот околу пристаништето го викаат така, а има куќи, по цела должина на заливот. Неа Перамос е поблизу до Амолофи, нема ни пет минути возење. Сместување се наоѓа на лице место, ама зависи кога бараш, ние на крај на август бевме, одма најдовме. Има апартмани, ама има и хостели, каде што изнајмуваш соба со заеднички тоалет на цел спрат кој не е баш мал.
Значи нема многу да ни мења каде ќе се сместиме. По она што читам сигурно би оделе само на Амолофи плажата штом е толку блиску. Значи каде најдеме смештај,таму. Фала ти
Кога планирате да одите? И јас читав за местово, па се мислам. Многу неодлучни сме годинава во избор на место, не можеме да се договориме со мм. Како се движат цените од прилика ако знае некој нека пише.
После 10- ти август . Најветојатно на 12-ти. Немам поима како се со цени , важно поефтинко било од краците
Kavala e malku skapicok grad, jadenjeto po taverni, pekari e dosta poskapo od Halkidiki na primer, sto znam. Prv pat koga dojdov tuka odma zajluciv deka e skap grad. Buticite isto taka mnogu poskapi vo pogled na buticite vo Solun na primer, zboruvam za Zara, H&M, Punk woman i takvite markovi, popusti sega za nekolku evra poskapo vo odnos od Solun, minatata nedela bev vo Kosmos i kolku raboti ima eftini tamu ne se opisuva, istite skroz raboti tuka vo Kavala vo istite butici za 5-6-7 evra poskapo. Vo gradot da sednes kafe e 3-4 evra. Vo Palio, Iraklica i Peramo na plaza kafe 3-4 evra si voda flasirana. Amolofi kafe e 4,5-5 evra bez voda Amolofi e poskapicko, nedeli e prepolno da znaete, guzva nenormalna e i po pat dodeka stignete, najdobro uste vo 8 da si idete da si zafanete mesto/lezalka i cel den mozete da sedite. Jadenjeto e mnogu poskapo vo beach barovite, club sandwich 6.7.8 evra, tost 2-3 evra obicen so sunka i kaskaval, hot dog 4 evra itn. Otprilika ova se cenite za Amolofi oti gledam za natamu povekje od vas prasuvate. Jassum vo Kavala pa koj odluci navaka da doagja neka mi pise lp, mozeme da se zapoznaeme i licno
Некој да бил на Јадран од италијанска страна во северниот дел да каже искуство? Плажите се песочни, но водата каква е?
Nie bevme vo bibione super si pominavme bas bea dobri i plazite cisti a i vodata plus odlicno e za so mali deca bidejki treba odenje i odenje za vodata da ti bide do kolena. Se na se ubav vpecatok.