И ние бевме пред една недела на одмор во Сарти,бебушка уживаше,збудалуваше по морето само штом ќе го виде,се бањаше со тато цело време,уживанција па ги мести главата и телото мислиш знае како се плива хаха,навечер од водата и сонцето си заспиваше топ,а и многу си јадеше незнам дали од климата ама мислам дека се поправи
Ние бевме во Неа Пори, ни кажаа вриело комарци па се опремивме што да ти кажам.. креми, Раид за во струја, свеќи за надвор... а немаше толку многу, бебуш ни еден не го касна.. само мене и мм 2,3 комарци дали не каснаа. Бевме на 20м од плажа инаку бебуш имаше 4ипол месеци. Одевме секој ден на плажа и си изнајмувавме лежалки (а бебуш уживашее во релаксаторот или количката), еден ден не земавме си бевме под еден голем наш шатор за на плажа Првиот ден го доближив до водата и имаше бранови и се извади од памет почна да плаче и одма го тргнав да не му напраам трауми но следниот ден не се плашеше, бевме 8 ноќи и само последниот ден го брцнавме цел во вода искрено запрепастен беше и незнаеше што му се случува, не беше воодушевен Времето ни се погоди одлично не беше ни ептен пекол, навечер беше така свежо убаво... едниствен проблем што не се искака 6 дена и се молевме секој ден да се искака и кога се искака живи радости бевме приметив имаше доста млади парови со бебиња, имаше едни срби 6 месеци бебе го бањаа секој ден и тоа убаво бањање и башка базенче му имаа напунето и таму го брцкаа чат пат.. Убаво место за одмор со дечиња и мали бебиња..
Zaboraviv da spomnam deka bevme vo furka. Kako za so deca fino e, ali pak ne bi odela, plazata e edno metro, premnogu e mala i tesna. Se drugo ok bese...
Zdravo mamicki. Mene mi treba sovet dali e vo red da odime na odmor so bebe koe ke ima tocno tri meseci ili seuste ke bide malo za odmor i pat?! Kraj na avgust planirame da idime vo Grcija, no me plasi da ne e uste malo. Dobro bi mi doslo i dokolku imate nekoja ponuda za nekoja vila vo koja sre bile vo Grcija, no da e do max 50 mdgri od plaza?!
I nie sakamevo Siviri pocetok na septemvri, kako vi se pogodi vremeto, ubavo li bese moreto, plazata, mestoto? Kade bevte smesteni?
Nie planiravme kraj na juni da ideme vo Gr ali ne predomisluvaat za vremeto Stvarno nikako da se stoplik kako sto treba pa mozno e i vodata da e ladna. Sto mislite vie mamicki, ke odi nekoj kraj na juni ili site so decinja na odmor avgust ? Inace sinko e 10m
И ние бевме пoчетoк нa септември,времетo беше супер ни се пoгoди,вoдaтa тoплa мaлaтa се бaњaше тoгaш беше 9 месеци.Местoтo е мaлечкo aмa беa сaмo фaмилии сo децa,бебињa еден куп нa плaжa,инaку ние бевме сместени вo тие Алкиoни aпaртмaните нa сaмa плaжa
И јaс не би ти препoрaчaлa крaј нa јуни декa не е стoпленa вoдaтa кaкo штo требa,aкo не сaкaш вo гужвите тoгaш септември ти е пoдoбрo,тoплo е мoретo,еве сегa ефни пријaтели се вo гр aмa не гo бaњaaт мaлиoт лaднo билo
@TIGARCE86 te citav za odmorot vo Sarti pa me interesira ako moze br ili ime na hotelceto kaj sto ste bile smesteni ? Sakame da ideme ili Sarti (ne sum bila ) ili negde na prv krak sum bila na site mesta tamu i preubavo e segde ali Kalitea i Polihrono mi e nekako naj za so dete
@Mi-Ma , каде бе Калитеа за со бебе, кој јунак ќе ги изоди тоа скалите со полна опрема?!? Ние со 6 - годишна ќерка одвај издржавме 3-4 дена па мењавме локација! Мене Скиони многу ме бендисува за со бебе ама ова лето се решивме за Трпејца од 10 август оти јуни е некако рано, само 4+ е одморџиката, јули и август многу гужва и вруќуни големи се Грција а септември не можеме заради големата ученичка! Во Трпејца имаме резервирано вила на самата плажа, лани бевме таму дури бев бремена и уште од тогаш се договоривме со беба дека идното лето пак доаѓаме
Mamicki bebus ima 4.5 meseci. Planirame da odime na odmor okolu 10 juli.I nie isto se dumame kade vo Grcija. Da bidi pomirno mestence. Se nadevam ke se stopli konecno do togas Uste od sega pocnav da pravam spisok sto se treba da nosam. Ajde ve molam za sovet sto e Must Have za so bebe. Za vo slucaj nesto da sum ispustila vo spisokot.
Моето мислење е дека со бебе не треба да се оди на одмор посебно не на мора каде има пеколно сонце. Евентуално доага во обзир некои планинско место, каде е свежо има свеж воздух.... Море, езеро... дури после 3години. А тоа што децата ги мкнат по мориња само за да го задоволат гзот на родителите тоа нека им служи на чест нив. Би сакала една добра причина што би правело едно дете од неполна година или еве нека има и две год на тој пекол покрај вода. Ќе го ставите во вода, или ќе го печете како гуштер за да вие си правите ќеиф и што е најбитно да закачите слики на фб. Јас сум против носење бебиња на море.
toa deka nemash bebe seushte i ne si dovolno educirana kolku e zdravo moreto za bebeto. ako nekogash rodish kje znaesh zoshto roditelite mknat bebe na odmor.
Морам да прокоментирам. Не се согласувам со тебе. Верувам дека мајќите не ги носат бебињата на плажа кога е најтоплото. И не го прават тоа сите за да стават слики на фб. Моите ме носеле кога сум била бебенце, и верувај најубави спомени се сега кога го гледаме албумот со слики. Баш прееска гледавме со мајка ми албумите, не знаеш која радост и среќа е. Кога ќе имаш дете верувај дека поинаку ќе мислиш.
За деца над 3 години да, кога можат и да се бањаат и се, ама за бебе? Ниту можеш во вода да го ставиш ниту на сонце, а да не зборам какви компликации може да настанат со промена на клима... Не верувам дека некогаш ќе ми даде некој квалитетен аргумент зошто е добро детето да се мкне по врукиниве на плажа.
najdobrite pedijatri preporachuvaat plaza za bebe ushte od tri meseci i brckanje vo voda. nikoj ne e glup da go mkne bebeto vo dva saat na plaza. ti rekov, ako imash eden den bebe vajda povekje kje se rasprashash i educirash i togash kje znaesh.