Каде на одмор со бебенце?

Discussion in 'Бебе' started by gorda, May 9, 2013.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Денски мислев нема гужва во Охрид. Утрово кога шетаме во 8-9 часот беше празно. Супер е. Навечер после 7-8 се полни шеталиште. Преполно е. Ама не е страшно. Немаме директен контакт со луѓе. Се шетаат сите. А во ресторани и на плажа пак немаше гужва. Кога ручавме во ресторан само две маси имаше. На плажа исто не е гужва. Пола од лежалките беа слободни на лагадин.
    Најверојатно навечер и локалното население излегува се шета и плус туристи и затоа е така гужва на шеталиште.
    Кафичиве не ги загледав. За нас седнување во кафич тешко :D ресторан ептен дека мора да јадеме.
    Водата не е ладна, се бањаше малиот.
    За сместување незнам да препорачам. Ние сме во центар. Мене лично така ми повеќе одговара. До плажа идеме еднаш и секако носам торба. Сакав барем за шетање да сум поопуштена и да ни е тука блиски. Да се шетаме и наутро и навечер. Да можам да се приберам за пресоблекување, одмарање...да не идеме со кола. Ама тоа си е лично. Кој како смета дека му одговара. Дали плажа или град :)

2. Филотеа

Филотеа Популарен член

Кога најрано е добро да се отиде на пат низ Мк со бебе? Дали 2-3 месеци е ок?

3. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Зависи од многу фактори. Прво, дали бебето е мирно? Има ли грчеви? Цица и спремна ли си да доиш во јавност?
    Каде би оделе? На планина не знам каде може заради надморската висина. На плажа веќе е прежешко и ке можете само рано наутро и после 5 часот.
    Зависи и ти како се чувствуваш.
    Од аспект на храна, најлесно е додека цица.
    Плус сега со коронава...

lackygirl, crazylady, dunika and 4 others like this.
  4. jovana03

jovana03 Популарен член

Не знам јас никогаш немам платено на машка. Можда дека од Струга сум :P За женска и јас истото го пишав, дека е лом и не е ни за големи,а поготово за деца ич.
    Версус е гужва, машка е гужва, помирно езерски, евро хотел, тие пред евро хотел. Топ за фамилијарно.

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Апдејт: викенд во Охрид никако!
    Премногу гужва.

CareTee, Magic13, lackygirl and 10 others like this.
  6. BY<3

BY<3 Популарен член

Најлошото тек допрва доаѓа. За 1ви, 2ри Август - Илинден цела МК ќе е во Охрид.

7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Ние сакаме после 10ти во Струга:^)

azelea likes this.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Дали бил некој деновиве во Струга? Има ли гужва? Плажа препорака?

@jovana03 која плажа ја препорачуваш?
    Би сакале езерски да одиме малку понастрана, дали се чисти, средени плажите и каква е водата?
    Благодарам :f:

jovana03 likes this.
  9. Корнелија

Корнелија Популарен член

А некој да бил, или се во план да идат за Турција? Да ми препорача место и хотел?

10. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Јас бев минатиот викенд, убаво мирно чисто.

11. drugarka

drugarka Популарен член

Ние денес се враќавме од плажа во 12, колони колони од Охрид накај плажите. ние многу рано одиме, па не фаќаме гужва. Преку недела е ок, викенд не би идела пак.

12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Навистина незнам колку е сигурна Турција за оваа година. И ние до пред 3 дена бевме одлучни за таму но тешко. Проблем се границите.. На нашето прашање во агенција што би се случило ако ги затворат одговорија " Не дај боже,ние не одговараме" И тоа не одврати. Вака поблиску сме до нашата држава, ако чуеме нешто веднаш тргаме.
    И искрено овде кај што сме сум презадоволна. Доручекот во хотелите во Анталија вода да му носат на овој тука.
    А за препорака за хотели, кој и да го одбереш во Турција нема да згрешиш :)

13. 123baby

123baby Истакнат член

Што мислите за Албанија? Гледам по фб идат фамилии. Да ми препорачате некој убав хотел ако некоја има искуство?

14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Ние сме сега во Албанија во Драч. Хотелот е Паласе & Спа Драч (Palace hotel Durres) и ептен го препорачувам. Има и дел за деца и внатре како игротека. Ама само хотел. Градот нема кај да се шета и мн смрди ваљда од стовариштето на бродовите. Ама ние не шетаме, овде има се што бараме. Базен приватна плажа навечер музика коктели..
    За шетање видете друго место, мада и овде е преполно со странци. Албанија оваа година е најдобар избор. Ем море ем блиску.

Aqualina and 123baby like this.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

За викенд сегде е гужва, од пон до петок убаво е. Следниов викенд јас не препорачувам идање.

16. 123baby

123baby Истакнат член

Го разгледав ептен фино ми изгледа, а и цената е ептен прифатлива за ваков ранк на хотели. И ние не сме многу за шетање со две мали деца од 1 год и 3 год. Како букуравте? На боокинг ми дава само опција со појадок има ли all inc. ? И плажата како е?

mssuniquee likes this.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Ќе ти прикачам слики најдобро. :) Совршено е за со деца,имаат баш каде да си играат. И за нив не плаќаш. Да ние на букинг резервиравме, потоа се слушнавме телефонски да потврдиме :)

Моментално; 327D1B7E-04DD-4E19-BC6A-DFB00E84389D.jpeg

Плажата;
    C123EC05-4C7C-4EC0-B0E3-AE419C08415D.jpeg

Појадок имаме само но е баш богат. Ваков појадок во ниеден хотел досега не сум имала.

DACD568F-16A3-4F94-8907-BB0EEA363F9E.jpeg

18. 123baby

123baby Истакнат член

Имавме уплатено за Турција, но за жал останавме само со ваучер што ќе го користиме другата година, ова ми изгледа ептен пристојна замена . Фала на инфо секако ќе го имаме во предвид и убав помин на вас.

mssuniquee likes this.
  19. Корнелија

Корнелија Популарен член

Имаат опција allinc? Многу се жалат за патот до таму, како е, колку саати патувавте? Албанија искрено ми е последна на листата, ама нема избор годинава, очигледно востона е единствен избор. Како е хотелот со интернер, зошто работиме онлајн? Плажата каква е? И уште нешто, што ручате/вечетате? Надвор од хотелот претпоставувам! Фала ти, уживајте

20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Патот да е лош преку Струга,6 часа патувавме :worried: И мене ете Албанија последна на листата,секогаш бевме за Турција но ризик е сега. Иначе јадење има во хотелот и ручек и вечера. Има мени си бирате.. Секако тоа е се плус.
    Добар е интернетот фаќа и на плажа но внатре во лобито и во собите е најјак.
    Плажата е супер, песочна морето онака, топла вода.Ние сме на базени и спа само :) Благодарам, цирнете има доста избор на хотели во Албанија,ние тука по препорака дојдовме:)

Корнелија and Aqualina like this.