Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Каде на одмор со бебенце?

Дискусија во 'Бебе' започната од gorda, 9 мај 2013.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Денски мислев нема гужва во Охрид. Утрово кога шетаме во 8-9 часот беше празно. Супер е. Навечер после 7-8 се полни шеталиште. Преполно е. Ама не е страшно. Немаме директен контакт со луѓе. Се шетаат сите. А во ресторани и на плажа пак немаше гужва. Кога ручавме во ресторан само две маси имаше. На плажа исто не е гужва. Пола од лежалките беа слободни на лагадин.
    Најверојатно навечер и локалното население излегува се шета и плус туристи и затоа е така гужва на шеталиште.
    Кафичиве не ги загледав. За нас седнување во кафич тешко :D ресторан ептен дека мора да јадеме.
    Водата не е ладна, се бањаше малиот.
    За сместување незнам да препорачам. Ние сме во центар. Мене лично така ми повеќе одговара. До плажа идеме еднаш и секако носам торба. Сакав барем за шетање да сум поопуштена и да ни е тука блиски. Да се шетаме и наутро и навечер. Да можам да се приберам за пресоблекување, одмарање...да не идеме со кола. Ама тоа си е лично. Кој како смета дека му одговара. Дали плажа или град :)

На Aqualina, crazylady, mssuniquee и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.094
    Кога најрано е добро да се отиде на пат низ Мк со бебе? Дали 2-3 месеци е ок?

3. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Зависи од многу фактори. Прво, дали бебето е мирно? Има ли грчеви? Цица и спремна ли си да доиш во јавност?
    Каде би оделе? На планина не знам каде може заради надморската висина. На плажа веќе е прежешко и ке можете само рано наутро и после 5 часот.
    Зависи и ти како се чувствуваш.
    Од аспект на храна, најлесно е додека цица.
    Плус сега со коронава...

На lackygirl, crazylady, dunika и 4 други им се допаѓа ова.
  4. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.776
    Допаѓања:
    6.710
    Не знам јас никогаш немам платено на машка. Можда дека од Струга сум :P За женска и јас истото го пишав, дека е лом и не е ни за големи,а поготово за деца ич.
    Версус е гужва, машка е гужва, помирно езерски, евро хотел, тие пред евро хотел. Топ за фамилијарно.

На candy.cane, Вереничка и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Апдејт: викенд во Охрид никако!
    Премногу гужва.

На CareTee, Magic13, lackygirl и 10 други им се допаѓа ова.
  6. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    Најлошото тек допрва доаѓа. За 1ви, 2ри Август - Илинден цела МК ќе е во Охрид.

На Aqualina, crazylady, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.277
    Допаѓања:
    18.394
    Ние сакаме после 10ти во Струга:^)

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.710
    Дали бил некој деновиве во Струга? Има ли гужва? Плажа препорака?

@jovana03 која плажа ја препорачуваш?
    Би сакале езерски да одиме малку понастрана, дали се чисти, средени плажите и каква е водата?
    Благодарам :f:

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    А некој да бил, или се во план да идат за Турција? Да ми препорача место и хотел?

10. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Јас бев минатиот викенд, убаво мирно чисто.

11. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Ние денес се враќавме од плажа во 12, колони колони од Охрид накај плажите. ние многу рано одиме, па не фаќаме гужва. Преку недела е ок, викенд не би идела пак.

12. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.215
    Навистина незнам колку е сигурна Турција за оваа година. И ние до пред 3 дена бевме одлучни за таму но тешко. Проблем се границите.. На нашето прашање во агенција што би се случило ако ги затворат одговорија " Не дај боже,ние не одговараме" И тоа не одврати. Вака поблиску сме до нашата држава, ако чуеме нешто веднаш тргаме.
    И искрено овде кај што сме сум презадоволна. Доручекот во хотелите во Анталија вода да му носат на овој тука.
    А за препорака за хотели, кој и да го одбереш во Турција нема да згрешиш :)

13. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    182
    Што мислите за Албанија? Гледам по фб идат фамилии. Да ми препорачате некој убав хотел ако некоја има искуство?

14. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.215
    Ние сме сега во Албанија во Драч. Хотелот е Паласе & Спа Драч (Palace hotel Durres) и ептен го препорачувам. Има и дел за деца и внатре како игротека. Ама само хотел. Градот нема кај да се шета и мн смрди ваљда од стовариштето на бродовите. Ама ние не шетаме, овде има се што бараме. Базен приватна плажа навечер музика коктели..
    За шетање видете друго место, мада и овде е преполно со странци. Албанија оваа година е најдобар избор. Ем море ем блиску.

На Aqualina и 123baby им се допаѓа ова.
  15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.706
    Допаѓања:
    24.551
    За викенд сегде е гужва, од пон до петок убаво е. Следниов викенд јас не препорачувам идање.

16. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    182
    Го разгледав ептен фино ми изгледа, а и цената е ептен прифатлива за ваков ранк на хотели. И ние не сме многу за шетање со две мали деца од 1 год и 3 год. Како букуравте? На боокинг ми дава само опција со појадок има ли all inc. ? И плажата како е?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.215
    Ќе ти прикачам слики најдобро. :) Совршено е за со деца,имаат баш каде да си играат. И за нив не плаќаш. Да ние на букинг резервиравме, потоа се слушнавме телефонски да потврдиме :)

Моментално; 327D1B7E-04DD-4E19-BC6A-DFB00E84389D.jpeg

Плажата;
    C123EC05-4C7C-4EC0-B0E3-AE419C08415D.jpeg

Појадок имаме само но е баш богат. Ваков појадок во ниеден хотел досега не сум имала.

DACD568F-16A3-4F94-8907-BB0EEA363F9E.jpeg

На Puffy2019, elcezelce, lackygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  18. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    182
    Имавме уплатено за Турција, но за жал останавме само со ваучер што ќе го користиме другата година, ова ми изгледа ептен пристојна замена . Фала на инфо секако ќе го имаме во предвид и убав помин на вас.

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Имаат опција allinc? Многу се жалат за патот до таму, како е, колку саати патувавте? Албанија искрено ми е последна на листата, ама нема избор годинава, очигледно востона е единствен избор. Како е хотелот со интернер, зошто работиме онлајн? Плажата каква е? И уште нешто, што ручате/вечетате? Надвор од хотелот претпоставувам! Фала ти, уживајте

20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.215
    Патот да е лош преку Струга,6 часа патувавме :worried: И мене ете Албанија последна на листата,секогаш бевме за Турција но ризик е сега. Иначе јадење има во хотелот и ручек и вечера. Има мени си бирате.. Секако тоа е се плус.
    Добар е интернетот фаќа и на плажа но внатре во лобито и во собите е најјак.
    Плажата е супер, песочна морето онака, топла вода.Ние сме на базени и спа само :) Благодарам, цирнете има доста избор на хотели во Албанија,ние тука по препорака дојдовме:)

На Корнелија и Aqualina им се допаѓа ова.