И пред Фон е убава плажата, имаш и лежалки, кафич, чадори. Мислам дека со пијачка одат лежалките. За плажата не знам точно каква е, години не сум била таму, имам заборавено Со своја лежалка мојш кај сакаш
Јас имам скроз различно искуство. Бев до вторников во Охрид и се што видов беа полицајци испоседнати на сепариња на плажа без маски. На шеталиштето ниеднаш не видов полиција и 80% не носеа маска. А нас не гледаа како вонземаљци.
Првин минуваат и редат казни, па се клапнуваат на плажа Не видов ни јас по шеталиште, уствари бев 2пати, ама не видов, не ни спомнав дека сум видела.. Муабетот ми е дека полиција како полиција се движи, полнат буџет, ама свеста на народот е Затоа и реков "како Скопје" и овде не е ништо поразлично, ако се чуваш дома, можеш и во Ох. Еве ние видивме гужвата, маски 50-50 и налево круг и веќе не стапнавме. Ниту една знаменитост не посетивме, идевме на плажи кај што имаше помалку народ, сами се оддалечувавме од комшиите или само ние бевме на изолирана плажа итн итн..
Сум го гледала и во зегин. Ако не провери некоја аптека на бети ако има во твојот град. Они обично се снабдени и ги држат.
https://www.bioorganica.mk/ Јас од зегин го купив прашај да ти кажат каде го има точно бидејќи не секаде го има. Или види на страната имаат достава.
Мајки ќе одиме на викенд во Претор,беба е точно 3 месеци. Смеам ли да бањам малку ако е топла водата и што да ја мачкам? Дајте некој совет
Толку мало бебе не би препорачала да се бања. Ни во море, а не пак на езеро. Имај во предвид дека водата не е воопшто чиста, па дури и за возрасни.
Па за капење не сум ни јас никогаш, одиме често затоа што кумот ни е таму и роднини од на маж ми страна ама ете во тие вили и хотели ни е проверено во смисла смештај и храна. Во Радика се погоди дожд надвор и затоа проба беба како е во внатрешен базен.
Мајки за две недели ќе одимор на одмор во Струга во хотел Изгрев спа и Аква парк,за во езеро не иде во предвид бањање ладно грч.. Па се мислам во базен дали е безбедно и колку е паметно за бебе од 10 месеци
Ќе се брцниме и ние Само кажи ми со какви пелени? Се мислам за Еко пелените или гледав има во Дм пелени за пливање од кои да земам незнам...
Земи му од ДМ за пливање. Ама се полнат пак со вода. Мене не ми се нешто поразлично од обичните. И онака кога ќе го извадиш од вода веднаш ќе го преоблечеш. Убаво да си поминете.
Не би бањала вo базент каде штo се бањаат и други луѓе. Нoсиме малo базенче пoлниме бебе се плиска.. Пoпладне 2 пати jа плиснав кoга езерoтo беше мнoгу тoплo.